2008. jún. 12.

Rövid beszámoló a pécsi monarchista előadásokról (REV.)


Egy szíves meghívásnak tettünk eleget azzal, hogy 2008. június 10-én Pécsett a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában három előadást tartottunk a Magyarországon is vállalható monarchista alternatíváról, az apostoli királyságunk valóságáról. A félig megtelt nagyelőadó, és az a tény, hogy a megjelentek fele kifejezetten nagyon fiatal volt bizakodással töltött el minket. Másfél órára terveztük, mindennel együtt azonban három órás lett az egész ankétunk, ami annak is köszönhető volt, hogy utána meglehetősen szép számban voltak, egészen különböző, de mindig konkrét kérdések, amelyekre válaszolnunk kellett. Az előadásokat rögzítette a Szent Korona Rádió egyik helyi munkatársa is. Itt meg lehet hallgatni őket teljes terjedelmükben. A rendezvény után pedig többen vásároltak a Miles Christi konzervatív-katolikus / monarchista folyóiratból is példányokat, amelyekben az előadók korábban publikáltak. Összességében egy eredményes, nagyon is reménykeltő estét tudhatunk a magunk mögött. Ráadásul a szervezők megígértették velünk, hogy ősszel csináljunk ráadást is, amelyet örömmel ígértünk meg.

Az alábbiakban álljon itt néhány videó, amelyek talán minden további unalmas szöveges beszámoló helyett nagyobb érdeklődést tudnak kiváltani a kedves olvasókban. (A technikai megvalósítás talán nem mindig a legszerencsésebb, de talán így is sikerül valamit átadni, ami hasznossá tud válni majd többeknek.)



Békés Márton előadásából ("A becsület rendszere") részlet.



Pánczél Hegedűs János ("A királyság, mint jelenkori alternatíva") elóadásából részlet.

Ezuttal is szeretnénk megköszönni Czeininger Tamásnak és Várszegi Csabának a szervezést, minden érdeklődőnek, hogy jelenlétével megtisztelt minket. Reméljük, hogy ez valóban csak a kezdet volt, s ezúttal is várjuk az észrevételeket, véleményeket itt az oldalon. Ha pedig valaki máshova is szeretne szervezni ilyen előadást, akkor bátran jelezze nekünk!


Várjuk a királyt!

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Széchényi ?! talán gróf Dessewffy Aurél és társai (ők tényleg királyhű konzervatívok voltak)

Névtelen írta...

Valóban. Ez még a Hídemberben is benne volt, te kis oktondi! ;)))

Névtelen írta...

Miért van az,hogy sokszor a monarchizmust/a monarchistákat a katolicizmussal/katolikusokkal azonosítják?

Névtelen írta...

Kedves phj,
szerintem ez hülyeség. Azért ,mert mondjuk én evangélikus vagyok,lázadó is vagyok? Vagy hajlamos vagyok lázadni?
üdv.

Parsifal írta...

Kedves Nobilis,

Megkülönböztetést (distinctio) tenni szükségeltetik!

Való igaz, hogy maga a házbéli-örökletes (dinasztikus-szukcesszionális) monarchia önmagában az emberi természetből, a természetes (teremtett) isteni rendből levezethető, azaz ez a pogány népeknél is jogosan létező valóság.

Az is igaz, hogy a Szent Korona Országainak teljes jogú tagjai - a vallási türelem mellett - a nem-katholikus keresztények, sőt nem-keresztények is, bizonyos megkötésekkel.

Azonban maga az Uralkodó (Monarcha) kizárólag római katholikus vallású lehet, és bizotsítania kell mindenkor a Katholikus Egyház szupremáciáját, a másvallásúak megtűrése (tolerantia) mellett is.

Ez itt a történelmi tradíció, erre épült föl, épül föl, és fog fölépülni az "Archiregnum Apostolicum" (Apostoli Főkirályság), nem másra.

Szász Péter Domonkos

Névtelen írta...

Akkor félreérthető voltam,pontosabban rosszul fogalmaztam.

Névtelen írta...

csak most értesültem erről:

http://www.nobilitas.hu/aktualis.html

Olvassa el és írja le mit gondol.

Névtelen írta...

Kedves Phj,
ebben egyetértünk,ha rákeres a google-ban a "Történelmi Tanács", "Nádori Tanács" címszavakra,akkor érdekes dolgokat találhat. ;)
Egytől egyik szörnyű és pont a volt főnemesség tagjai nem tudják mit hogyan.

Névtelen írta...

Jó lenne valamilyen cikk,interjú,beszámoló ezekről a "tanácsokról". Biztos sokakat érdekel,hogy mi lehet ezek mögött,mik a céljaik,mit gondolnak egymásról stb.

Névtelen írta...

Elszomorító,hogy egyesek itt tartanak és hisznek is ezekben a dolgokban. Nem régen meg valamilyen Rákóczi leszármazott jelentkezett,hogy igényt tartana a trónra...
Legalább már nem a reformátusok szégyene a nádor jelőlt,hanem az egyik Hunyady...aki mellesleg vitézi főkapitány. A 3 vitézi rend valamelyikének a kapitánya,természetesen mind3 jogfolytonosnak tartja magát:/

Persze nem tudom,hogy a Magyar Történelmi Családok Egyesületének miért kellett egy "ellentanácsot" létrehoznia.Ezzel lesüllyednek a tudatlan széljobb szintjére és szintúgy lejáratják a nemességet és a nádori tisztséget,ahelyett,hogy összefognák a monarchistákat,királypártiakat...

Névtelen írta...

Akkor hajrá! :)

Amúgy van valamilyen magyar monarchista,királypárti fórum itt a neten? Vagy csak mi páran vagyunk onlinemonarchisták? =)

Névtelen írta...

Mondjuk ez is igaz. Azért jó,hogy van ez a blog.