2009. jan. 20.

Szenzációs esemény.


Néha - igazán nem sokszor - az a kritika (közel sem "vád") ér minket, hogy nem vagyunk "aktuálisok". Ez persze nem annyira érdekel minket jelenleg, mert nem ez a mostani mércénk, de néha az ember enged a a kritikus felhangoknak. Miért is ne? Az új korszaknak (?) új (?) hőse (?!) van most éppen vagy még inkább majd lesz. Senki ne mondja, hogy nem emlékeztünk meg erről a napról. Igazodva a tömegdemokrácia (oklokrácia) tömegelveihez, egy tömegkulturális médiumot hívunk ehhez segítségül; a képregényt. A Spiderman megmentette Barack Hussein Obama beiktatását már négy napja, tekintettel arra, hogy Hussein nagy rajongója a piros-kék ruhás úrnak. Így tehát már nincsen miért izgulnunk. Ha szabad megjegyeznünk, mi nem is tettünk ilyet.

9 megjegyzés:

VSZ írta...

Na de kérem! Ilyet leírni!?

Hány év jár ezért az Új Kórban (New Age idiotizmus)?

:D

Ajánlott írás mindenkinek:

http://www.geocities.com/pannon_front/30/htm/05Evola1.htm

VSZ írta...

Félre nem értettem semmit, szerintem én fogalmaztam félreérthetően...

Ezért elnézést kérek.

Arra akartam utalni, hogy a "toleranciabajnokok" egy ilyen témájú, stílusú oldal esetén az ehhez hasonló írásokra azonnal leszoktak csapni...

VSZ írta...

Ekkor ez túl van tárgyalva.

:D

Parsifal írta...

Nem vagyok "evoliánus" (bölcseleti és poltikai tekintetben), de ebben a cikkben kultúrbölcseletileg speciel igaza van.

N.B. Spengler és mások is osztották a véleményét.

Az elnégeresedésben is igaza van, kultúrálisan, öltözködésben, mozfás, beszédstílus tekintetében stb.

Az USA az antitradicionalitás megtestesülése...

Európai antitradicionalisták alapították. Önmagában hordozza sorsát. Vagy újra Európa gyarmata lesz, vagy szétesik.

Névtelen írta...

Belelocsognék, ha lehet. Elgondolkodtam azon, hogy semmi újat nem mondanék azzal, hogy az Egyesült Államoknak és talán azzal sem, ha gyorsan hozzáfűzöm, hogy minden demokráciában egyre hitványabb vezetők születnek. Azzal sem, ha azt mondom, hogy ha egészen kicsit is elgondolkodom ezen, eszembe jut az is, hogy ezek a "vezetők", ahogy az "őket megválasztó szavazók" is csupán bábfigurák. Mondaném azt is, hogy természetesen ezt bizonyítani nem tudom. Ezt ezerszer elmondták már mások is. Még demokraták is. Idekívánkozik az is, hogy a "pácban mindenki benne van". Így természetesen én is, és vélem a "királyvárók" is, alaposan. De talán ez, a "királyváróság" ki is emel a "demokráciából". Eljutok az arisztokráciáig. Ezt mit jelent? És hogyan tovább? Nekem a régi görög történet jut eszembe. A kikötőben váratlanul megjelenik egy rendkívül finom, művelt stb. férfi. Találgatják kik lehettek a szülei, kik nevelték? Végül megkérdezik. Szüleimet nem ismertem, barbár tengeri kalózok között éltem. Mégis hogy lettél ilyen előkelő? Nem tettem érte semmit, csak tudatosan tettem az ellenkezőjét annak, amit láttam tőlük. Nem káromkodtam, nem gyalázkodtam, nem követtem semmilyen szokásukat. Mindenben az ellenkezőjét tettem annak, amit láttam tőlük. Ha megbocsátotok szívesebben olvasok itt mondjuk a ma élő Habsburgokról, mint bulvárízű fecsegést paprikajancsikról. Bocsánat. Csak sugallni szerettem volna, hogy miért nézek rá alkalomadtán erre a blogra.

Arnold

Névtelen írta...

Tényleg egy amerikai monarchista (?!) mire szavaz vajon? Vannak 'demokraták' és 'republikánusok'.... :)

Csabrendeki írta...

Beindult a konzervatív provokáció az én blogomon is. :)

Névtelen írta...

Osztom a blog álláspontját. A rasszok keveredésének veszélyével kapcsolatban is.
Ugyanakkor! Fontos kiemelni, hogy Amerika "elnégeresedése" nem egy spontán folyamat! És ha "amerikai" létére valaki ez ellen fellép, az több mint arcátlanság. Végtére is nem ők kényszerítették azokat a szerencsétleneket arra Földre? Hát most így jártak!
Jól írta Parsifal, hogy USA-t az európai antitradicionalisták alapították. Nem hiszem, hogy ezek után bárki is megkérdőjelezhetné ott Obama és társai létjogosultságát.
Mi tudjuk, hogy ez nem jó, de amerikának teljesen mindegy.
Amit még írt Parsifal: "Vagy újra Európa gyarmata lesz, vagy szétesik". Szerintem - tudva, hogy a világ milyen irányban halad (lefele) - előbb szétrohasztja a világ többi részét is, aztán minden szétesik...
Szép napot! :)

VSZ írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.