2009. ápr. 23.

"Válságkezelő királyok"?! A te anyádat!

A II. Magyar Köztársaság gazdasági-, és politikai válságkezelésre szorul jelenleg. Van is egy "válságkezelő kormánya", ez most ilyen politikai (marketing) projekt, így most jobban el lehet adni, hogy ne legyenek új választások, mert a szoci-komcsik kikerülnének a kübliből. Válság van. Kezelni kell azt. Jönnek a szakemberek, megmondják, hogy hogyan kell. Jó lesz, majd nekünk, de fájni fog. Korábban megírtuk, hogy a Magyar Királyságban ez hogyan ment, most azonban arra lettünk figyelmesek, hogy a Hét Gonosz Manó műsorában "nagy válságkezelőkként " magyar apostoli királyokat (I. Károly Róbert, III. Béla, I. Szent István), és a Királyság miniszterelnökét (Bethlen István), illetve egy miniszterét, a Haza Bölcsét (Deák Ferenc) emlegetik.

Tök jó. Ennek most akkor örüljünk?

Nem igazán. A politikai talking head show-ban butaságokat beszélnek. Bethlen István hozott jelentős intézkedéseket a válság elhárítására, de megbukott. Deák Ferenc nem egyszerűen egy (gazdasági) válságot kezelt, hanem a Magyar Királyság helyzetét igyekezett újradefiniáltatni, aminek az eredménye az Osztrák-Magyar Monarchia megalakulása lett és egy páratlanul virágzó korszaka a magyarságnak, I. Ferenc József királyunk uralkodása alatt. I. Szent István királyunk szerényen csak magyar államot alapított (újpogányoknak most kuss legyen!), ami most a csőd szélén táncol éppen. I. Károly Róbert egy káosz szélén álló országot épített újra, szerény véleményen szerint ő harmadikként, ha a második honalapító IV. Béla királyunk volt. Caroroberto alig tudott magyarul élete végére is, de azért a magyarokat Európa vezető nemzetei közé emelte az anarchiából, fiára pedig olyan királyságot hagyott, amelynek nagyságával Európán kívül is számoltak. III. Béla királyunk, aki a Bizánci Császárság trónörököse is volt, és akinek a kettős keresztünket és a hivatali írásbeliséget is köszönhetjük, pedig felemelte a királyságot újra Európa élvonalába az Árpád-házi ellenkirályok civakodásai után.

A kérdés az, hogy ezek "válságok" voltak és ők ezt "kezelték-e"? Farkasházy Tivadar válasza egyértelmű; "Mindegyik válságkezelő volt ba****g, akkor miért húzogatják magukat?". Ez most kinek szólt? Tartok tőle, azoknak, akik politikailag akarják ba******i a jelenlegi köztársasági miniszterelnököt, akinek, jó magyar republikánus módjára, megint sikerült lábbal tiporni a népszuverenitás általuk nagyra tartott eszméjét és gyakorlatát a kinevezésével (pártmutyi). A királyok ugyanis nem egy kríziskommunikációs gazdasági válságkezelést végeztek, hanem országot-, és vagy dinasztiát építettek. Valamint organikusan szemléltek mindent amit a királysággal kapcsolatos; a múlt a jelen és a jövő egyetlen személy uralmában összeért és egy személyben a nemzetet felemelték. Erre képes lenne egy ügyeskedő üzletember? Hm, nem is jó a kérdés. Erre van most igény, azaz kereslet? Aligha. Szent István államalapítása nem azt jelentette, hogy olcsóbb lesz a kenyér, hogy lesznek nagy állami projektek a haveroknak, drága projektreggelik, vagy éppen kampányolásban majd el lehet számlázni a konyhabútort is. A királyok építettek, amire a köztársaság eddig képtelennek bizonyult a modern korban. Adjunk egy sanszot nekik? Inkább magunknak adjunk újra egyet, nekik meg egy nagyot. Addig olvasgassa mindenki Szent István királyunk "válságkezelését", főleg a Miniszterelnök and Co. betéti társasága; "Ha találkozik valaki a tehetősbek közül hitetlen, romlott szivü, eskütörő, hiteszegett ember, keze vesztével fizessen hitszegéseért vagy váltsa meg kezét ötven tinóval. Ha pedig közrendü ember szeg hitet, vágják el a kezét vagy váltsa meg tizenkét tinóval, és bőjtöljön, mint a kánoni törvény parancsolja. (...) Mivelhogy Istenhez méltó dolog és igen jó az embereknek, ha kinek-kinek az ő szabad szándéka szerint folynak élete napjai, annakokáért királyi végzésből rendeltetett: hogy ezentul senki az ispánok vagy vitézek közül szabad embert szolgaság alá vetni ne merjen. A mit ha ki gőgös merészség ösztönéből tenni bátorkodnék, legyen tudtára, hogy tulajdonából váltja meg; a mely váltság király és ispán között oszoljon, mint a többi. De ha valaki, eddig szolgaságban tartatván, törvény előtt keres oltalmat az ő szabadságának és megtalálja azt, éljen csak a szabadsággal, és a ki őt szolgaságban tartja vala, váltságot ne adjon."


Megj. A videóban lévő feliratokat nem mi tettük bele.

10 megjegyzés:

gabrilo írta...

Ó, b*szmeg, Fajkasházy már megint szakért. Náluk mindenki "válságkezelő", mert ha a haladásban valami meghibásodik, azt ugyanúgy ki kell cserélni, mint a csippet a gépben, és akkor majd a "gép működik tovább". Az alkotó meg pihen.

Kéri Lászlót meg ezért az interpretációjáért ("kívül van a politika hagyományos értelmezésén", vö. kényszerpálya, szakértőség stb.) terjesszük már föl még egy szürke kardigán díjra!

Ultrajobber írta...

Ha már ennél a hetiheteses színvonalnál tartunk, hagy említsem meg, mit olvastam nemrég:

A nagyonkonzervatív mdf-es Herényi Károly állítólag gyakori vendége a Hit Gyüle(-vész hadának)kezetének.

Tudjátok, a Vidámvasárnapos, szentszellem megszállós szektának.

És akkor még Habsburg György mindig ott van!

Lehet,hogy majd o"t is beszervezik?

Más:

(Eddig hittem a választásokban, hogy majd talán a Jobbik változtat, de amit ott is látok:
egy homoszexuális exkommunista világcsavargó zsidó a favorit, hát menjenek oda, ahonnan jöttek.)

Ja, amúgy láttátok az új titokminisztert v.melyik este az MTV-n?

Hogy az mit nem rángatkozott össze-vissza, lekörözte még Gyurcsányt is, annyira mondta, hogy demokraták, meg demokrácia, meg a köztársaságot szélso"ségesek veszélyeztetik...........

Ja igen.

Szólhattam volna, hogy hányás elleni tablettát vegyetek be, mielo"tt ezt a kommentet elolvassátok.

gabrilo írta...

phj,


Asszem, van még.
Válogatás az folyik:)))
http://szurkekardigan.blog.hu/

Nobilis írta...

http://index.hu/bulvar/2009/04/23/elozetesben_a_baratnojet_lefejezo_gardista/

Eddig is egy büdös csürhének tartottam a gárdistákat és a Jobbik hívőket.... Ezek után már embernek se...

Névtelen írta...

Gratulálok!
Amilyen vadliberális megjegyzések itt néha megjelennek az csodálatos. Nobilisnak ez a megjegyzése is árnyalt ítélőképességről tanúskodik. Nyilván azért fejezte le a barátnőjét az illető, mert gárdista volt (hogy melyik szervezeté, az most mindegy), oda eleve pszichopatákat vesznek fel, mert azokból lehet igazán jó tömeg- és sorozatgyilkost képezni. Mást se csinálnak ezek csak ölni tanulnak, meg gyilkolásznak.
Nem gondolkoztok azon, hogy az SZDSZ mellé betársultok? Lehetnétek mondjuk Szabad Monarchisták Demokrata Szövetsége.
És együtt retteghetnétek a nyilas veszélytől, meg károghatnátok a szélsőségesekről (Jaj a Jobbik!Úristen nyilasok! FIDEEESZ!) És írjatok valamit a romák elleni merényletekről, mégiscsak szörnyű, hogy itt mindig megölik őket...
Na puszi és maradtam rózsaszín üdvözlettel!

Ultrajobber írta...

Emberek!

Nagyon kérek mindenkit(legalábbis a nemzetben gondolkodókat)
NE ÖLJÜK EGYMÁST!

Mostanában, akivel személyesen szoktam beszélni a környezetemben, szűkebb, és tágabb környezetemben egyaránt, és általában véve idősebb, bölcsebb emberektől hallom, mindenki kivétel nélkül azt mondja, hogy a válság háborút fog hozni!

Legalább a magyarok ne öljék egymást, ha már mások erre készülnek!

Gondoljatok bele: mi majd megdöglünk a fronton valahol egy új donkanyarban, itthon meg ki marad?

A romák.

Legalább egymást ne öljük, ha nyilas, ha monarchista, ha gárdista, ha fideszes, ha jobbikos.

Solymosi Bertold írta...

"Nem sok embert ismerek, aki esetleg jobb nálam" - Mi is az öreg szakmája?
Humojista, köszgaszdász, matematikusz, ujszágíjó, ovejdosz szakéjtö...

Mint a sajtóhoz közel álló személynek, van némi ismeretem ezen szakmákról. Farkasházy általam ismert és elismert, továbbá a mindkét szakmában országosan elismert (!!!) pályatársait testközelből figyelve egy dolog biztosan állítható: biztos, hogy a legjobb közgazdász-tervmatematikus, hiszen az aligpéldányszámos nem mellesleg eladhatatlan és avítt lapjára ki tudott számolni és számoltatni évente 50 millákat az adófizetők pénzéből.

De azt a mondatot, hogy "Nem sok embert ismerek, aki esetleg jobb nálam" - se egy valamirevaló humorista, se egy normális újságíró soha ki nem ejtené a száján.

És akkor még milyen messze járunk az alázattól!

Ők már csak döglött lovak... beléjük rúgni is kár!

Ultrajobber írta...

Üto"s lett, gratulálok!

Egyébként 106 éve született José Antonio Primo de Rivera(1903-1936) a spanyol Falange megalapítója, spanyol hazafi.

De elkelne most nekünk is egy ilyen ember!

Ultrajobber írta...

Ja, és egy ilyen mozgalom.

Per Spegulo írta...

A vájságkezelőkhöz két megjegyzésem lenne:

- az első (ezt talán egy 'újságírónak' nem kellene mondanom) az nem tisztességes játék, hogy addig soroltatom a neveket, míg valakit csak ki nem nyög a másik, aki beleillik az én praecontceptio-mba.

- a második, hogy Kéri az alábbiakat sorolta fel: Deák, Bethlen István, Károly Róbert, III. Béla (? mint válságkezelő). Ezeket az urakat az különbözteti meg a most általuk análisan agyon fraternizált Bajnai Gordon Györgytől, hogy az általuk kezelt válságot nem ők okozták, hanem csupán kezelték (de kiválóan kezelték).

- harmadik: úriember - pláne televízió műsorban, nyilvánosan nem szitkozódik. Ezt azért írom, mert ez az "úr" egyfolytában abban a színben tetszeleg, hogy ő a szocialista, a balos intellektuel. Hát, köszönöm szépen! Ez az ország ezeken a káromkodó okoskákon veszett el és azokon, akik első blikkre óvodást és királyt letegeznek (Szanyi et. legutóbbi benyögése: 'Ez egy paraszt!')

Kéri elvtárs azért még elmondhatta volna, hogy az ún. Ideiglenes Kormányoknak nem lett jó vége sosem; sokszor a tagjait is kivégezték - sajnos csak később.

És mi az, hogy nem akarja a Bajnai György Gordon, hogy szeressék? Hát, nem azért lesz valaki kormányfő, hogy megvalósítson valamit, sikert érjen el, és hogy újra megválasszák. Mert számomra a többi csak mentegetőzés, önigazolás, borzasztó hiteltelen környezetben.

Primo de Riveran kívül nem ártana egy El Caudillo sem, és az biztos nem Bajnai György Gordon lesz.
(Miért írom ki a teljes nevét? Hogy a rokonsága szégyellje magát miatta, hogy ilyen gyermeket nemzettek.)