2013. jún. 8.

Szoboravatás Gödöllőn


Méghozzá az első Ferenc József szobor a Kárpát-medencében úgy majd' száz éven belül.

3 megjegyzés:

  1. Üdvözletem! Előre is elnézést szeretnék kérni amennyiben nem megfelelő helyre írom ezt az üzenetet. Kerestem email elérhetőséget de sajnos nem találtam. Azért írok Önöknek, mert létrejött egy blog ami a Szent Korona szellemiségével a horvát - magyar barátságot szeretné támogatni/képviselni. Azt szeretnénk ha a Mornachista blog és a mi oldalunk között valamiféle kapcsolat állna fent. Link csere, ha ez megoldható. Remélem nem veszik tolakodásnak kérésemet.
    Jedna kruna, dvije nacije! - Egy korona, két nemzet!
    www.crohun.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  2. Szia! Remek kezdeményezés, szerintem megbeszélhetjük a linkcserét, hogyha a dalszövegek fordításán kívül megjelennek majd történelmi, jelenkori horvát-magyar kapcsolatokat elemző írások! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép ez a szobor, és szívmelengető érzés, hogy legalább Gödöllőn él egy kicsit a Habsburgok emlékezete...

    U. I.: Néha szoktam rajzolgatni ilyen emléklap-szerűségeket (mivel ma a 101. évfordulója volt a Nagy Háború kezdetének ezt a témát választottam), és szóval általában az Osztrák-Magyar Monarchiával kapcsolatos évfordulókon szoktam ilyesmiket "alkotni". Bár volt egy híres festő ősöm, az én grafikáim még gyerekesnek hathatnak, de ha a Szerkesztő Urakat esetleg érdekelné, e-mail-ben el tudom küldeni.

    VálaszTörlés