2013. okt. 23.

Államfők jönnek-mennek, a királynő örök.


12 fotó járja be mostanában az internetet, melyen II. Erzsébet brit uralkodó látható a XX. század második felének szinte valamennyi amerikai elnöke mellett. Számunkra most nem a brit monarchia milyensége a lényeg, hanem az a stílus, stabilitás és kiszámíthatóság amelyet egy uralkodó jelent saját hazájának. A képeket végignézve csukjuk be a szemünket és képzeljük a királynő helyére mondjuk Habsburg-Lotharingiai Ottót, Magyarország királyát.

1. Herbert Hoover


1957-ben a volt amerikai elnök a II. Erzsébet királynő tiszteletére rendezett fogadáson. New York Waldorf-Astoria Hotel, Október 21.

2. Harry S. Truman



1951 november 1. Erzsébet hercegnő és az amerikai elnök találkozója a washingtoni Kanadai nagykövetségen.

3. Dwight D. Eisenhover


1957 október 20. A Fehér Házban tartott fogadáson Eisenhower láthatta először elnökként vendégül az újdonsült brit uralkodót.
 
4. John F. Kennedy



Erzsébet királynő és Fülöp herceg vendégül látja az amerikai elnököt és feleségét a Buckingham palotában, 1961. június 5-én.

5. Richard Nixon


Erzsébet királynő és Nixon elnök Chequersben (Buckinghamshire, Anglia) 1970-ben.

6. Gerald Ford


Az amerikai elnök tánca a brit uralkodóval, a tiszteletére rendezett bálon. Fehér Ház, Washington D. C. 1976 július 17.

7. Jimmy Carter


1977-ben Jimmy Carter nem volt hajlandó meghajolni a királynő előtt, helyette odament hozzá, hogy megpuszilja. Az eset miatt kettejük viszonya meglehetősen rossz volt.

8. Ronald Reagan


Erzsébet királynő pohárköszöntőt mond a Ronal Reagan és felesége által szervezett vacsorán San Francisco-ban, 1983 márciusában.

 9. George H. W. Bush


Az idősebb George Bush éppen a Fehér Házból kíséri ki a királynőt a helikopterhez, amellyel Baltimore-ba utaztak, hogy megtekintsenek egy baseball meccset. 1991 május 15.

10. Bill Clinton


Bill Clintos és Erzsébet királynő a normandiai partraszállás 50. évfordulójára szervezett megemlékezésen, 1994 júniusában.

11. George W. Bush


2008. június 15. Bemutató a Windsori kastély Szent György termében.

12. Barack Obama


Az elnök és a királynő pohárköszöntőt mondanak a Buckingham palotában 2011. május 24-én.

Reméljük a királynő egészségben megéli a következő amerikai elnök 4, maximum 8 éves periódusát!

Nincsenek megjegyzések: