2013. dec. 30.

Az utolsó értékelhető politikai aktus Magyarországon


97 éve, 1916. december 30-án zajlott Magyarországon az utolsó ésszerű, magyar hagyományink, akotmányunk és törvényeink alapján zajló politikai aktus, IV. (Boldog) Károly király koronázása.


Jövőre is azon fogunk dolgozni, hogy még a mi életünkben megvalósulhasson a következő ilyen aktus.

Királyságot!

4 megjegyzés:

Menekülő Ló írta...

Nagy tévedés!
Először is Mátyás királyunk óta senkit nem koronáztak meg Magyarországon hagyományaink és törvényeink szerint, mert a négy feltétel azóta nem teljesült.
Másodszor semmi kifogásom a királyság ellen, lehet ez is egy alternatíva a mai magyar tömegkáoszban, de azt már nem tudom elfogadni, hogy egy Habsburgot dicsőitsünk, amikor a magyar történelem során a Habsburgok ártottak nemzetünknek a legtöbbet, nyíltan ki is mondták, mi a céljük a magyarsággal: kifosztani, megnyomorítani, gyarmatosítani, elvenni múltjukat, identitásukat, nyelvüket, és mindezek érdekében nagyon is sokat tettek.

Petrus Augustinus írta...

Súlyos tévedés. Az a 400 év, mikor a Habsburg és később a Habsburg-Lotaringiai dinasztia adta a magyar királyokat, több, addig nem látott fejlődési szakaszt hozott el az ország életében, e.g. III. Károly, Mária Terézia vagy I. Ferenc József királyunk alatt.

Másrészt a Habsburg-dinasztia legitim királyokat adott nekünk, egészen az ezeddig utolsó királyunkig, Boldog IV. Károly királyig.

A legtöbbet a nemzetünknek (ha lehet ilyet mondani) a függetlenségi lázadók és forradalmárok (Rákóczi, Thököly, Kossuth) és az őket istenítő, kuruc-plebejus történelemszemléletet nyomató áltörténészek ártottak.

Valamint ez egy legitimista blog, u.h. jobb, ha hozzászokik.

Menekülő Ló írta...

Nincs is semmi bajom az oldallal.
Inkább Habsburg monarchista ez a blog és nem legitimista (királypárti).
Lehet hangsúlyozni a Habsburgok "most már valamit adjunk is a rebellis magyarnak a kifosztásért" tevékenységét, de sajnálatosnak tartom, hogy a magyar uralkodókat háttérbe szorítják, mintha ők nem tettek volna semmit a magyarságért.

Kár, hogy elítéli II. Rákóczi Ferencet, akinek sikeres szabadságharca esetén ismét Árpád-házból származó magyar királya lehetett volna az országnak.

Sok sikert a tevékenységükhöz, de azért remélem, nem térnek vissza Magyarországra a Habsburgok semmilyen formában.

Szávoszt-Vass Dániel írta...

Kedves Menekülő Ló, ez egy hatalmas tévedés: "Inkább Habsburg monarchista ez a blog és nem legitimista (királypárti)."

Amennyiben a magyar trónöröklési törvény szerint az Anjou-dinasztia (vagy bármelyik másik) adná a törvényes királyt mi teljes mellszélességgel az ő trónigényüket támogatnánk - akár a Habsburg-Lotharingiai dinasztiával szemben is.

Minden jót! Remélem sikerült tisztáznunk ezt a félreértést.