2013. jún. 8.

Szoboravatás Gödöllőn


Méghozzá az első Ferenc József szobor a Kárpát-medencében úgy majd' száz éven belül.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Üdvözletem! Előre is elnézést szeretnék kérni amennyiben nem megfelelő helyre írom ezt az üzenetet. Kerestem email elérhetőséget de sajnos nem találtam. Azért írok Önöknek, mert létrejött egy blog ami a Szent Korona szellemiségével a horvát - magyar barátságot szeretné támogatni/képviselni. Azt szeretnénk ha a Mornachista blog és a mi oldalunk között valamiféle kapcsolat állna fent. Link csere, ha ez megoldható. Remélem nem veszik tolakodásnak kérésemet.
Jedna kruna, dvije nacije! - Egy korona, két nemzet!
www.crohun.blogspot.hu/

Szávoszt-Vass Dániel írta...

Szia! Remek kezdeményezés, szerintem megbeszélhetjük a linkcserét, hogyha a dalszövegek fordításán kívül megjelennek majd történelmi, jelenkori horvát-magyar kapcsolatokat elemző írások! :)

K. Attila írta...

Nagyon szép ez a szobor, és szívmelengető érzés, hogy legalább Gödöllőn él egy kicsit a Habsburgok emlékezete...

U. I.: Néha szoktam rajzolgatni ilyen emléklap-szerűségeket (mivel ma a 101. évfordulója volt a Nagy Háború kezdetének ezt a témát választottam), és szóval általában az Osztrák-Magyar Monarchiával kapcsolatos évfordulókon szoktam ilyesmiket "alkotni". Bár volt egy híres festő ősöm, az én grafikáim még gyerekesnek hathatnak, de ha a Szerkesztő Urakat esetleg érdekelné, e-mail-ben el tudom küldeni.