2010. máj. 14.

A cél ... mi is pontosan?



Nem tudjuk még véleményezni a dolgot egy posztban. Azonban mindenkiére kíváncsiak vagyunk. Az azonban biztos, hogy a Martens nem menő az Országgyűlésben, meg a bomber dzseki sem - köztársaság ide, vagy oda. A királyságot pedig nem vissza-, hanem helyre kell állítani. Érdekes e mellett mindenképpen. De nyegle is. Viszont, most akkor van egy monarchista országgyűlési képviselő az Országgyűlésben? Csak egy van? Most hirtelen ennyi.

69 megjegyzés:

kronosz írta...

Engem attól függetlenül, hogy pozitívnak tartom a dolgot, nagyon zavar a stílus, a modor stb. :(

Unknown írta...

Zagyva Gyulának ilyen a stílusa. Ez van. Persze ilyenkor mindannyian örülnénk, ha egy minden szempontból fitt, karakteres, esztétikus, sármos, remek szónoki képességekkel megáldott Adonisz képviselné az ügyet, sőt rögtön negyvenakárhány, de... welcome to reality, ne legyünk telhetetlenek.

Viszont van egy monarchista képviselőnk a parlamentben.

Petrus Augustinus írta...

Nemtom konkrétan most mi a baj Gyulával, hisz tudjuk, h helyén van a szíve (úgymond: mi kutyánk kölyke). Elmondta, h a képviselőség csak egy állomás, nem cél és, h mi a cél. És igaza van. A stílusával viszont nem tudom mi a gond, inkább az indexes kérdezők stílusával van, azok nem bírnak magukkal, de Gyula mindig is jól hárította az ilyesmit. Szerintem abszolút pozitív. Ami ebben az interjúban negatív, azt viszont csak a kérdezőknek lehet felróni. Így tovább.

És igen, van egy monarchista képviselőnk az Országgyűlésben, de én mondjuk ezt eddig az interjúig is tudtam.

Szávoszt-Vass Dániel írta...

Tény, hogy illene tudni mi az az Apostoli Királyság, de az is tény, hogy sokan nem tudják, ezért érdemes lett volna elmondani. A Szent Koronát jelenleg a Parlamentben őrzik, ezért oda NEM megyünk bomberdzsekiben, hanem vesszük a fáradságot (akár az új fizetésünkből egy bocskait)és megtiszteljük azzal, hogy a legjobb ruhánkat öltjük magunkra, ha a közelébe megyünk. Remélem Zagyva Gyula felnő majd a nemes feladathoz minden tekintetben. Szurkolok Neki!

Vérfarkas írta...

Jelenleg tudtommal illegitim az Országgyűlés, pontosabban már 65 éve az. Szerintem be lehet menni így akár közéjük egy szál trikóban is. Engem jobban zavar egy elegáns Gyurcsány, vagy Sólyom, mint hogy egyszer bement - nem "szerepelni", a "szereplésre" kiöltözött-, ahogy nem "illik". Ez inkább fricska.

És tudtommal még nincs új fizetése, most kapják meg az elsőt, és egy bocskai/atilla 80-100eFt, míg a fizetés 180-200eFT, plusz egy kicsi a bizottsági hely. De mindegy is, egy biztos: a Jobbik pontosabban a HVIM tudott bejuttatni képviselőket, úgy hogy van köztük monarchista, míg az igazi monarchista szervezetek nem. Igaz nincsenek is sajnos igazi monarchista szervezetek. Magyarul: könnyen kívülről magyarázni, majd ha Ti lesztek olyan helyzetben,akkor mutassátok meg.

DGY írta...

Zagyva úr ha el tud távolodni a nemzeti radikalizmus legnagyobb rákfenéjétől a modortalan tartalmatlanságtól, akkor még jó is lehet ez nekünk Uraim. Ha nem, akkor egy egész - egyre komolyabban építkező - szellemiséget tud lejáratni. Illetlenül viselkedni ott, ahol egy ország ügyeit intézik maximum rendkívüli helyzetben indokolt. Most nincsen ilyen helyzet. A bomber jackie az utcára való. Zagyva út nőjön fel a feladathoz, vagy adja át a helyét másoknak, akik jobbak. Akárhogyan is, korai lenne bármilyen komoly véleményt mondani erről a dologról. Egy kulcsfontosságú mondat, ha tartalmilag nem is helyesen, de elhangzott a Parlament folyosóján, ez felvillanyozta a mai reggelemet és ezért ragadtam klaviatúrát is.

Szávoszt-Vass Dániel írta...

Kedves Vérfarkas, nem érdekel mennyibe kerül egy monarchista, konzervatív, hagyománytisztelő ember számára illendő viselet. Meglehetősen igénytelen már most is ez a Nemzet (köszönhetően az elmúlt századnak)elég a bkv ellenőrök viseletére utalni, nem kellene ezt még tovább fokozni a legfelsőbb szinteken. Zagyva úr a koronázásra már remélem megtalálja a számára megfelelő külcsínt is a belbecs mellé. :)

a piroslapok.blog.hu -n parázs vita alakult ki a témával kapcsolatban, tehát ez a szemem még mindig nevet.

Fóris Béla írta...

Kedves Barátaim!
Nézzétek meg figyelmesebben a videót és akkor észre kell vennetek, hogy a Zagyva úr BOCSKAI RUHÁBAN van!
Én a magam részéről azt tartom fontosnak, hogy valaki végre 1947 óta ki merte jelenteni a parlamentbe, hogy visszaállítaná (ez a szó egyébként a "helyreállítás", restauráció szinonimája)
Azt hiszem, hogy néhány hozzászólás a "savanyú a szőlő" jegyében született.
Lassan itt lenne az ideje, hogy mi is valamilyen szervezeti formát vegyünk fel, hogy valódi személyes kapcsolatok alakuljanak ki köztünk. Ha valóban komoly lépéseket akarunk tenni ebbe az irányba, akkor tekintettel kell lenni a vidékiekre is, azaz az összejöveteleket de. 10:00 és du. 13:00 közti kezdéssel kell megtartani, lehetőleg szombati napon. Vezetőségi tagja voltam a már egyszer megszűnt Bocskai Szövetségnek, amelynek minden megyében volt szervezete, és választmányi üléseket az előbbiek szerint szerveztük meg.
Együttműködésre kellene felkérni a gr. Nyáry János féle nemesi társaságot, a József Árpád magyar királyi herceg által vezetett Vitézi Rendet, megkeresni a még számításba jöhető szervezeteket. Én a magam szerény módján mindenütt terjesztem az igaz hitet, de ezt kevésnek érzem.
Lépnünk kellene!
Fóris Béla

Névtelen írta...

"Monarchista képviselő"

jajjjjjj!
uraim, ezt azért ne.

zaran írta...

Kedves uraim (és olvasó hölgyek).
Sok kritikát lehetne írni, de nem mi döntjük el ki képviselheti ügyünket. A mindenható istenek úgy ítélték, hogy Gyula úr legyen az első monarchista képviselő, az első olyan ember aki nyíltan ki meri mondani a sajtóban a királyság restaurációját. Ez bizonyára nem véletlen.
Magam részéről fogjuk ezt fel úgy, mint egy ébresztő pofont. Ha már egyszer elkezdődött a folyamat, csak mozgatni kell a gépezetet. Egyre gyorsabban, hogy végül be induljon, és újra felvirágozzon elgyötört hazánk.
Csak a magam nevében beszélhetek. Győrben lakom, és sajnos nem igen tudok kimozdulni szülő városomból. Ennek ellenére felajánlom szolgálataimat mindenkorra, és ahogy eddig, úgy továbbra is terjesztem az igét.
(ha elkapott volna az indulat, úgy elnézést kérek :) )
Horváth Tamás Ariel

Stami írta...

Kedves Névtelen!
Az Ön hozzászólása nagyjából annyira tartalmas, mint az index riportereinek kérdései. Csatlakozom az előttem szólókhoz. Zagyva György Gyula az egyetlen országgyűlési képviselő, akitől ez a mondat eddig elhangzott.
Üdvözlöm kijelentését!

Fóris Béla írta...

Mindenkitől elnézést kérek, de a következő mondat a hozzászólásomban befejezetlen maradt:
Én a magam részéről azt tartom fontosnak, hogy valaki végre 1947 óta ki merte jelenteni a parlamentbe, hogy visszaállítaná (ez a szó egyébként a "helyreállítás", restauráció szinonimája)a Magyar Apostoli Királyságot!
Fóris Béla

Petrus Augustinus írta...

Csatlakozom a pozitívakhoz; ismerjük Gyulát, a vármegyéseket, a mieink, tartjuk a kapcsolatot. Gyula semmi gáz dolgot, semmi olyat nem mondott ami lejáratná a monarchista gondolatot, atillában volt, nem nyegle, és nincsen semmi gond egy kiboxolt Marten's ünneplőcipővel (a Marten's nem csak bakancsokat gyárt).

Bomber dzsekiben gáz lenne a Szent Korona előtt megjelennie, de ő nem ott jelent meg, hanem csak iratok intézésére ment be az Országházba. A visszaállítás és a helyreállítás szerintem pedig PHJ ez esetben csak szőrszálhasogatás; más műfaj egy interjú és más egy blogbejegyzés, egy élő interjúban nem mindig minden jön ki flottul.

emu írta...

Pár hete egy bejegyzésben felmerült a kérdés, hogy hogyan viszonyuljunk egy metal, rock zenekarhoz mely "monarchista" gondolatokat közvetít.
Megjegyeztem, hogy nem kéne a monarchizmust lealacsonyítani.
Ekkor még gondolni sem mertem volna, hogy egy butaházi felforgató terroristát védő skinhead söpredék orsz.gy-i képviselő lesz aki a monarchizmust védelmezi és hogy itt éljeneznek.
Az ország bármely kocsmájában magasabban van a színvonal mint ezen a blogon, nem is látogatom többet.
Az elhallgatás a múlté, mindent bemocskolni, ez az új kor parancsa.

Szávoszt-Vass Dániel írta...

Kedves Emu! Saulusból is egyszer Paulus lett.

TPJJ írta...

Kedves Emu!

Véleményem szerint ez a sértődékeny, szentimentális viselkedés az, ami igazán veszélyes. Szívem szerint én az ilyen emberrel nem tudok közösséget vállalni.

Stílus ide vagy oda, ízlés kérdése, erről vitatkozhatunk. De ha már ennyire magas lóról szónokol valaki, - mondhatni a monarchista magasságokból-, akkor azzal is tisztában lehetne, hogy egy ilyen kijelentés után, a boldog békeidőben párbaj következett.

Én örülök a Gyula sikerének és csak gratulálni tudok.

Fóris Béla írta...

A Zagyva úr üzenete sokkal több helyre eljutott mint a mienk, csak át kell nézni a nagyobb lapok internetes oldalait, mindenütt jelen a Zagyva úr véleménye. PHJ-nek igaza van Apponyikra, Andrássyakra, Tiszákra, de Ostenburgokra is szükség lenne. Megboldogult gárdista koromba (kirúgtak mert nem tudtam elviselni a tömény és méltatlan szapulását kazár testvéreinknek) volt szerencsém kb. 10 percig beszélgetni Szegedi Csanáddal. Akinek mondtam, hogy évtizedek óta meggyőződéses legitimista vagyok és az 1914. előtti közjogi állapotok helyreállítása lenne szerintem a legfontosabb feladat. A Szegedi úr ekkor úgy nyilatkozott hogy ő is ezt a célt tűzte ki maga elé. Sajnos mivel politikus, és még ebben a kérdésben politikusi minőségében nem nyilatkozott meg kérdéses az egész.

Ami az első világháború előtti és utána kiemelkedő királypártiakhoz hasonló kaliberű személyiségek megtalálását illeti, nagyon nehéz feladat. Pécs valamikor a legitimizmus fellegvára volt, de mára azok a barátaim, akiknek a tudása, hűsége töretlen volt mára halottak. Egyedül dr. Páva István történész és jogász él, viszont ő már 82 éves. Budapesten még számításba jöhetne dr. Zacsek Gyula, akivel együtt voltam a Bocskai Szövetség választmányának tagja. Szintén javasolnám v. nemes Kaiser Ernő urat, a Vitézi Rend székkapitányát, aki száz százalékig híve a törvényes rend helyre állításának.

Névtelen írta...

Ez a Zagyva, elég zagyva szöveget nyomott. Van egy olyan érzésem, hogy halvány lila fogalma sincsen arról, mit jelent az apostoli királyság. Sőt a jobbikosok döntő többségének sincs. Csak olyan jól hangzik. Jobbikban vannak protestánsok, őstulok-magyarkodók, nemzetiszocik, kétes egzisztenciák. No meg ugye a stilus az ember. VIRÁG

Névtelen írta...

A Szent Korona előtti eskütétel is szinpadias reklámfogás volt, semmi több. Zagyva nem monarchista, csak annak akar látszani. VIRÁG

Ultrajobber írta...

Semmi gond sincsen Zagyva György Gyula stílusával(legalábbis eddig),és talán többet fog elérni, mint "Hóbagoly" úri stílusú rothadttök-monarchizmusa.

Petrus Augustinus írta...

Virág, felelőtlen és heves az ítélete. Egyrészt Gyula nem Jobbik tag és nem 'jobbikos'. A HVIM elnöke, és mint ilyen került be a Jobbik listáján ogy.-i képviselőnek. Másrészt száz százalékig tisztában van azzal, hogy mi a magyar apostoli királyság, maga is tradicionalista és labanc. A Szent Korona előtt tett eskü más lapra tartozik szerintem.

Unknown írta...

Végre egy parlamenti képviselő,aki a Királyság helyreállítását tartja politikai céljának. Erre itt néhányan (akik állítólag monarchisták) megfikázzák. Hogy is van ez?

Unknown írta...

Mondja Virág, milyen zagyvaságot mondott Zagyva Gyula?
Vajon nem csak savanyúnak érzi a szőlőt, hogy nem kedvenc teamje berkeiből képviselték a monarchia eszméjét, amikor nem is ez lenne a fontos, hanem, hogy egyáltalán megtörtént?

Gaszan írta...

Nem tudom még eldönteni, örüljek vagy ne, hogy pont Gyula jutott be a parlamentbe. Várjuk ki a végét kedves hölgyek, urak.
Egyébként Gyulától nagy teljesítmény a bocskai kabát :) Nem kell fennakadni a bakancson.

Per Spegulo írta...

Bizony! Mindenkinek nagy megrázkódtatás, amikor egy addig szűk körű, zárt, szinte már-már "belterjes" társaság, akik barátként köszöntik és ismerik egymást, rádöbbennek arra, hogy megindult a növekedés korszaka.
Ezt fel kell mindenkinek dolgoznia - magában. Külső segítség nincs. Ezt nevezik "élcsapat effektusnak". Káros, nem káros? Mindenki döntse el. Attól függ, mikor?

"Gyermekkoromban úgy beszéltem, mint a gyerek, úgy gondolkoztam, mint a gyerek, úgy ítéltem, mint a gyerek. De amikor elértem a férfikort, elhagytam a gyerek szokásait." (1Kor;13:11)

Nekem sosem volt Martens (?) bakancsom, igazán nem is tudom, milyen az. De a Martens fölött aki nem akarja látni a bocskait az igencsak elfogult. Mindenesetre nekem elegendő magyarázatot adott a bakancsra. ("Cherchez la femme!")

És hogy mennyire komoly a monarchista elkötelezettsége? A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egyik vezetőjének? Megmondom! Ha megmondja nekem Kedves Virág! a monarchista-érzés egzakt mértékegységét. Kilópascal? Gigajoule?

Egyébként teljesen egyetértek PHJ Urammal: mindennek megvan az ideje; az Ostenburgoknak és a Schlachtáknak is. Mindenkinek tisztelet jár - ha dolgozik és a célért dolgozik. ha a nemzedékétől nem kapja meg, meg fogja kapni az utókortól.
Mindenesetre sok sikert kívánok Gyulának és hogy ne foglalkozzon a fanyalgásokkal.

Emmácska írta...

Rosszabbra számítottam. Ami valahol jellemző. A Kuruc, SZKR miatt olyan alacsonyan van a léc, hogy ha egy radikális nem látványosan beszűkült és gyűlölködő, az már teljesen elfogadhatónak tűnik. A Fidesz új alkotmányt akar, meglátjuk Z. képviselő úr képes lesz-e legalább megjeleníteni a monarchista álláspontot a vitában.

Nobilis írta...

"Mindenkinek tisztelet jár - ha dolgozik és a célért dolgozik."

Igen,de a felhasznált eszköztár is nagyon lényeges,legalábbis a számomra. Amúgy,akár szimpatikus,akár nem,azt el kell ismerni,hogy amit mond az nincsen messze ennek a blognak és az ide kommentelők (érdekes,hogy az automatikus helyesírás ellenőrző nem fogadja el ezt a szót,de a kommüntelőt igen...pfúj) eszmeiségétől. Esetleg be lehetne vonni előadásokba is,meglássuk mennyire gondolja komolyan.
Ha meg más irányt vesz,akkor ott a kínpad ;)

Per Spegulo írta...

Nobilis Uramnak: "a felhasznált eszköztár is nagyon lényeges" Teljesen egyetértünk, azonban nem hinném, hogy az a bizonyos, a képernyőn nem is látszódó bakancs ebben az esetben eszköz akart volna lenni, de ki vagyok én, hogy ezt tudjam.

Viszont, ebben is nagyon igaza van: aki elbukik "…akkor ott a kínpad".
Nem ide tartozik (szorosan), de remélem más is megfigyelte: a posztkommunisták a legutolsó pillanat után is védik a legnyilvánvalóbban bűnös párttársaikat. A konzervatív (jobboldali/nemzeti/radikális/hazafias oldal - nem kívánt rész törölhető) nagyon gyorsan és keményen ítélkezik. Mert a konzervatív oldal számára még jelent valamit az a kifejezés, hogy: morál, etika, erkölcs. Szerintem ezt Gyula is tudja, bár nem ismerem személyesen, de törekedni fogok rá!

Per Spegulo írta...

Emmácska és az ő lécei :-( No kommün!

Nobilis írta...

Nem a bakancsra gondoltam, szíve joga,hogy ki mit visel.

http://index.hu/belfold/2010/05/17/alkotmanymodositassal_kezd_a_parlament/ érdekes az oldalon a főcím...

Névtelen írta...

Zagyva György még mindig cipő nélkül

Végre valódi kérdésekről szól a politika.

Az új parlament fizikai értelemben legnagyobb képviselője, a jobbikos tévészékház-ostromló Zagyva György péntek után hétfőn is Martens bakancsot húzott bocskaijához. Pénteken kérdésünkre azt felelte, "megmondom őszintén, cipő nélkül jöttem fel Pestre". Úgy látszik, a hétvégén nem volt alkalma cipőt szereznie.

EZ AZÉRT GÁZ GYULA!

Reina Nicolasa írta...

Na azt már tényleg nem értem, mi a baj az SZKR-el. Nem mondhatjuk, hogy csak az olvasson, aki legitimista és katolikus, de azt hiszem, a cikkekkel és a műsorokkal nem lehet gond.

Nem szeretnék megsérteni senkit, de szerintem nem messziről kéne megítélni, hogy Zagyva György valóban monarchista-e vagy sem. Aki ismeri, az tudja, hogy az.

Stami írta...

Rendkívül érdekes a savanyú a szőlő effekt... Zagyva...pfuj,pfuj. Elhatárolódni, és újra elhatárolódni. Minden bizonnyal ez felelne meg néhány kommentelő elvárásainak. Mea culpa, hogy tetszik Zagyva Úr kijelentése. Az alkotmánymódosítással pedig szerintem talán nem annak a Fidesznek kellene hinni , akinek a tagjai 1990. június 4-én nemzetközi jelek mutogatásával adtak hangot nemtetszésüknek és kivonultak a parlamentből...
Utána lehet nézni. Persze nincsenek illúzióim a másik jobboldali párttal kapcsolatban sem. Azonban a kettő között alapvető különbségek vannak. Ennyit a politikáról...

verena írta...

Tessék meginterjúvolni. Rákérdezni, hogy miről mit gondol, hogy konkrétabban mik az elképzelései.

(S akkor kiderülhetne, tudja-e, mit jelent az apostoli királyság, stb.)

Unknown írta...

Több empátiát Uraim!

Furcsa, hogy ez a kérdés mennyire megosztottá tette a társaságot, és csak a 35-dik bejegyzés veti fel, hogy nem-e inkább a kapcsolatot kéne keresni.

"Nőjön fel" mondják sokan - de ki alapján? Majd a belső hangok felvilágosítják, a különböző monarchista nézőpontok felől? Nem ilyen körök feladata lenne ez inkább? Talán számít is rá, s talán más hasonló szellemiségű körök meg is teszik ezt a lépést. Szóval nálad a lapba PHJ.

A bomberdzseki szidás kapcsán csak annyit, hogy ügyet intézni ment be benne, és az index froclizása végett hangsúlyozta.

Nem tudom ki van itt, aki, ha eddigi kispolgári munkája helyett hirtelen az országgyűlésben találná magát rögtön maximálisan ott lenne a feladat mögött.

S miért csak a parlamentben kell egy monarchistának normálisan öltöznie? És miből? Nekem speciel nincs pénzem arra az eleganciára amit szeretnék, és elvárnék magamtól. A monarchizmus ilyen oldalához azért kemény anyagi bázis kell. Nemhogy nem BKV, de elegáns autó mondjuk. Szép lakás, ahol lehet fogadni elegáns személyeket... Nem folytatom: ez nem az a tartalom-forma vita, mint a zenénél. (Ott is van anyagi oldala a dolognak, de az akkor felvetett profi együttes cuccából lehetne lantokat is venni...)

A mi monarchizmusunk egyik fő paradoxona épp az, hogy az anyagiak is a túloldalra kerültek (és a származás is, erről is volt már szó).

De azért várjuk a királyt!

András

Nobilis írta...

"ha eddigi kispolgári munkája helyett hirtelen az országgyűlésben találná"

Ha szólnának,hogy ma menjek be a parlamentbe,mert képviselő lettem,akkor az lenne a hirtelen. :)

Az anyagiak az egy másik dolog,de majd pár éven belül,mint képviselő úgyis lesz pénze.

zaran írta...

Kedves hölgyeim, uraim.

Maximálisan egyet kell, hogy értsek Zenit írásával.
Kapcsolatot kell keresnünk, és ezen a csatornán keresztül megkezdeni a gépezet beindítását.
Nem tudom ki hogyan van vele, de én meg óhajtom élni a visszatért királyunk megkoronázását.
22 éves vagyok. Még van egy kis időm, de az a kis idő egy ország, egy nép történetében oly jelentéktelen, hogy elröppen egy perc alatt. Minél tovább várunk annál nagyobbak lesznek a "köztársaság" által okozott károk amiket ki kell javítani.
Zenit hozzászólásából értve, Fel kell keresnünk őket, és egy értekezlet, netán felemelő szavakkal élve "konferencia" keretein belül utat mutatnunk.
Erről érdekelne a véleményetek.
Horváth Tamás Ariel
ariel.msn@citromail.hu

Egy Vármegyés írta...

Igen, Zagyva Gyula ott volt IV.Károly emlékmisén Dénesfán.
Videó: 44 mpnél lehet is hátul látni, elég magas hozzá, bár messze van. (http://www.youtube.com/watch?v=JeOJyGC_0NY) Ellenben az itt lévő urak közül elég sokan nem jöttek el. Zagyva Gyula elment, annak ellenére, hogy egri és egy egész Kárpát-medencére kiterjedő mozgalmat irányít, koncerteket, rendezvényeket szervez és meg kell élnie valamiből.

Én ismerem viszonylag közelről, látom mit tesz és miért. Azt is látom, hogy minden egyes percét a szolgálat teszi ki, ide-oda rohangál, csörög a telefonja másodpercenként, intéz Magyar Szigetet, Székely Szigetet, HVIM szervezeti ügyeit, tárgyal ezzel-azzal és mielőtt bement az alakuló ülésre nem előtte hozzászólásokat írogatott egy héten keresztül egy eldugott blogban és osztotta az észt... és még egyszer: Bocskai volt rajta. Mit akartok még? Vett volna fel egy ilyet:
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:DrPkEDjgk9hAmM:http://www.animakonyv.hu/71740216.jpg%26SIZE%3Dlarge

Akkor meg azon izélnétek, hogy nem nemes, mit akar... Hihetetlen, de mindegy is, mert az itt hozzászólók soha nem fognak semmit sem elérni, mert addig terjed a tevékenységi kör, hogy mindenkit kielemzünk mennyire monarchista és még mennyire lehetne az, vagy ellenkezőleg és véleményt alkotunk róla. Egyébként meg semmi áldozat nincs, semmi szolgálat, talán évi egy emlékmise, amire persze nem is megyünk csak kevesen, mert hát messze van... További szájtépést, én cselekszem.

Nobilis írta...

HírTv-t érdemes nézni a hírekben tudósítanak a Zagyva Gyula mai felszólalásáról.

zaran írta...

Kedves Vármegyés.
Azzal egyetértek önnel, hogy sokan a másikat elemzik és szidják. Bízom benne, látható, hogy nem mindenki. Gondolom ez a nem inge ne vegye magára dolog. Tudom ennek a mondásak a keretében talán felesleges hozzászólásom, de írása úgy értelmezhető, hogy mindenkihez szól.
Egyetemistaként nem mentegetem magam, hisz mindenki tudja mennyi munkával jár egy ilyen különös képen a Hallgatói Önkormányzat tagjaként. Szabadidőmben dolgozok amit éppen lehet. Eljutásom megemlékezésekre Győrön kívül ezért nem lehetséges. Nem vagyok parlamenti képviselő sem, és nem is áll szándékomban, viszont a környezetemet figyelve mégis nagy előre lépésnek tartom, hogy átlag emberekkel, liberálisokkal elbeszélgetve bemutattam nekik mindazt ami itt a Blogon található. Beszélve nekik a Királyság eszményéről mint mentő övről Magyarország számára. Sikernek tekintem azt, hogy a környezetemben élőkkel való beszélgetés után újabb monarchista szemléletekben bízó emberekkel gyarapíthattam táborunkat. Nem tudom önöknek ez jelent-e valamit, én mindenesetre örülök annak, hogy ennyit eltudtam érni.
Zagyva Gyula úr munkásságát sohasem kritizáltam, és szerintem vannak itt a Blogon olyanok is, akik velem együtt ezt nem tették. Elvégre ha a mindenható Isten őt emelte erre a célra akkor azt okkal tette.
Az öltözködésről folytatott vita teljesen felesleges. Ne felejtsünk el egy régi mondást: "Nem a ruha teszi az embert." Talán egy másik kézenfekvőbb: "Ne a borító alapján ítéld a könyvet."
Öltözhet valaki elegánsan, ha a legrosszabb ember a posztra, és ugyan így öltözhet valaki szabad szelleműen, sok ember által lenézve, ha ő az aki arra a posztra termett.
Nekem ez az észrevételem. Köszönöm, hogy újfent elolvasták.
Horváth Tamás Ariel
ariel.msn@citromail.hu

Névtelen írta...

Kétes népszerűség ez; http://konzervatorium.blog.hu/2010/05/16/brr_brrr

Vérfarkas írta...

Persze, az senkit sem érdekel, hogy Semjén és az egész Fidesz ellene van a Trianon emléknapnak... Zagyva azonban kiosztotta őket, ilyet mikor láttunk eddig? Soha.

http://www.youtube.com/watch?v=3-WbVxsZGFU&fmt=18

kronosz írta...

Hát, elég sokáig tartott visszaolvasnom az összes hozzászólást.

Barátaim! Én magam is azt mondtam, hogy "nagyon zavar a stílus, a modor" és ezt még most is tartom.

Ez azonban valóban nem változtat azon, hogy ez tényleg nem kis dolog, hogy egy nyíltan Királyság Párti országgyűlési képviselőnk is van. Én ennek örülök.
Akkor is, ha elsőre azt gondolom, vagy azt gondoljuk, hogy nem épp ideális alak. Kicsit sárga is, kicsit savanyú is, de a miénk!

A Vérfarkas által belinkelt Trianon emléknapos megmondása pedig különösen tetszik, és teljesen rendben van a stílusa is, meg a beszédképessége is. :)

A konzervatorium-os blogos linkhez meg csak annyit, hogy ez semmit sem jelent. Az emberek mindenkit szidnak. Őt is. Mást is. A királyt is, monarchistákat is. De a demokratákat is meg a többieket is. Ez nem az a szint, amit figyelembe kell venni szerintem.

Azt az ötletet támogatom, hogy Zagyva úr legyen meghíva valamilyen konferenciára, vagy beszélgetésre.

És valóban lépnünk kell minél előbb. Mert az ország elkezdett beszélni a királyságról. Nem szabad lemaradnunk. Nem mi indítottuk, de ez teljesen mindegy. Be kell szállnunk a "játékba". Én is megpróbálok ehhez hozzájárulni.

verena írta...

Konferencia vagy beszélgetés helyett én maradnék az "interjúnál". Párbeszéd/beszélgetés előtt célszerű már - ha csak nagy vonalakban is - megismerni a másik fél álláspontját. Az internet korában legegyszerűbb mód a kérdéseket írott formában, e-mailben eljuttatni, ezekre ő szintén írásban tud válaszolni, ami azért is előnyösebb, mert komoly, nem személyes jellegű kérdéseknél nem árt, ha jut elég idő az átgondolásukra és a helyes, pontos megfogalmazásra.

Unknown írta...

Tisztelt Verena, bár logikus az elgondolás, hogy előbb meg kell szondáztatni Zagyva Gyulát, valójában viszont többek innen közelebbről, személyesen is ismerik őt, s még csak "másik félnek" sem tartják ebben a kérdésben, ezért merült föl rögtön egy egyeztetés lebeszélése az ismerkedős puhatolózás helyett.

Szávoszt-Vass Dániel írta...

A mai Magyar Nemzet a címlapon hozza Zagyva Gyulát. És nem a monarchizmusa, hanem a stílusa miatt.

Még mindig csak ezt tudom leírni: Remélem Zagyva Gyula felnő majd a nemes feladathoz minden tekintetben. Szurkolok Neki!

Különben ki fogják csinálni a Parlamentben, a sajtóban az elveivel együtt.

Fóris Béla írta...

Kedves Vass Dániel!

Ha Zagyva Gyula olyan ékesszóló lenne mint aranyszájú szent János, és a modora vetélkedne a Wellsi hercegével, akkor is neki estek volna. Szerintem igaza volt, hogy keményen beszólt a FIDESZESEKNEK. Most nem az Orbán Viktor (egykori KISZ vezér)ötletelését kellene megvitatni, hanem június 04-e nemzeti gyásznappá nyilvánítását, a tényleges alkotmányozást és nem a FIDESZ-nek megfelelő foldozgatását a sztálini alkotmánynak.

Névtelen írta...

Ez kell?

http://s3.amazonaws.com/data.tumblr.com/tumblr_l2mz62QXqb1qzbfn6o1_1280.png?AWSAccessKeyId=0RYTHV9YYQ4W5Q3HQMG2&Expires=1274351750&Signature=DXO4LPRh1Jpb1ZJ%2FepZDBBvmfQc%3D

http://subba.blog.hu/2010/05/19/meg_tobb_villanyszerelot_a_parlamentbe

Unknown írta...

Felteszem, kedves Névtelen, hogy Orbán Viktort nagyobb volumenű politikusnak tartja Zagyva Gyulánál.

Ugye így van.

Kérem, nézzen körbe az interneten. Csodálkoznék, ha nem találna róla ördögábrázolásokat, karikatúrákat, "zsidós fotókat", és bármit, ami szem-szájnak ingere.

Uraim, észre kell venni, hogy 2010-et írunk, ami számunka annyiból fontos, hogy fel kell ismernünk a megváltozott játékszabályokat. Annak idején Gyula, amiért megsértették, párbaj keretein belül kioszthatott volna rögtön néhány pofont, vagy kardvágást a szemtelen képviselőknek. Jelenleg ezért könnyen lecsuknák, hiszen a Fidesz pillanatok alatt kiszolgáltatná, felfüggesztené a mentelmi jogát, ha az ő politikusát könnyed érzékiséggel lezúzná.

Jelenleg a média mint tömegmanipulációs eszköz működik - talán mindig is úgy működött. Mire számít az internet korában? Nem lesznek olyan megveszekedett emberek, akik lehülyézik Zagyvát egy blogon, vagy internetes hírportálon?

Elárulom, amikor PHJ monarchiával kapcsolatos válogatott gondolatai megjelentek a Népszabadságban, a kommentelők egy része gumiszobát javasolt neki, intenzív gyógyszeres kezeléssel.

Uraim, ebben a világban nem az fog győzni, aki ügyesebben szájkaratézik, hanem aki cselekvésre váltja gondolatait.

Fóris Béla írta...

Kedves "Névtelen"

Legyen szíves nézze meg a statisztikai hivatal adatbázisában, hogy a lakosság hány százaléka szakmunkás, és milyen arányban vannak képviselve a parlamentbe. A sok ügyvéd, doktor és "intelligens" értelmiségi vitte be az országot az alagútba. A "rendszerváltás" egyes bírálói egyenesen lumpen értelmiségről beszélnek, érdekes lenne megtudni, hogy a képviselő urak hány százaléka kapta azért meg a diplomáját mert a párbizottságról beszóltak, hogy XY elvtársnak minden körülmények között jogi doktornak kell lennie. Most viszont a diploma megvehető, volt szerencsém tolmácsolni USA professzoroknak, és amikor az előbb említett párt diplomákról beszéltem neki, akkor azt mondták, hogyha egy amerikai milliomos adományoz egy egyetemnek két millió dollárt, akkor a fia summa cum laude jogi, közgazdasági, vagy idegenforgalmi diplomát kap.
A magam részéről egészen a rendszer átalakításig ki voltam tiltva az összes magyarországi egyetemről, csak segédmunkás és rakodómunkás munkakörben dolgozhattam. Hogy bekerülhettem a JPTE tolmács képző tanfolyamára, annak köszönhetem, hogy elvégeztem egy a magasságos IBM által szervezett felső fokú ámítástechnikai tanfolyamot. Én szurkolok a Gyulának. Anno a XIII. században a fiúknak a recepción le kellett adniuk a fegyvereiket mielőtt beléptek az országgyűlés helyiségébe. De még száz évvel ezelőtt a monarchia parlamentjében is harsány fújjolással jelezték a képviselő urak nem tetszésüket.

A magam részéről egy korporatív parlament híve vagyok, ahol a társadalom minden rétege képviselve kell legyen. Életem során több olyan munkással volt szerencsém megismerkedni, akinek a látóköre, tudása, helyzet felismerése meghaladta sok "diplomásét". Az ismereteim nagy részét én is autodidakta módon szereztem. Életem során összegyűjtöttem egy kb. 2000-es könyvtárat.

VÁRJUK A KIRÁLYT

Fóris Béla

Nobilis írta...

"Most viszont a diploma megvehető"

Kedves Béla,
teljesen igaz,amit írsz.Azonban abba a hibába sem szabad esni,hogy általánosítunk.

Én is híve vagyok annak,hogy minden társadalmi rétegnek,legyen az vagyoni,származási vagy végzettségi, képviseltetnie kell magát a törvényhozásban.

Végül is anno a dán vagy svéd rendi gyűlés is érdekes konstrukció volt (talán innen ered,hogy sok minden tekintetében előbbre tartanak más államoknál),mert képviseltetve volt a polgárság,a parasztság, a nemesség, a főnemesség és az egyház is egy vagy két kamarában,erre nem emlékszem.

A választójogi cenzust elítélem,abból fakadóan,amit az előttem szóló írt. Attól,hogy egy embernek nincs magas végzettsége vagy nem megfelelő a vagyoni helyzete,attól még lehet értelmes és művelt is.

Fóris Béla írta...

Kedves Nobilis!

Ha figyelmesen olvastad a hozzászólásomat, akkor észre kellett vegyed hogy orvosi, pszichiáteri, papi diplomát nem lehet az USA-ban sem venni. Természetesen amikor a lumpen értelmiségről írtam nem arra gondoltam, hogy minden velem egykorú, 55 éve feletti diplomás a párt révén szerezte a diplomáját.

Névtelen írta...

Nem tudom látták-e a Zagyva Gyula György Jobbikos országgyűlési képviselő
"beszólását" "Majd a folyosón megbeszéljük!" a Hír-tv híradójában tegnap.
Mindenesetre, nagyon méltatlannak tartom, hogy a Magyar Országgyűlés Házában,
a Szent Korona Otthonában, Képviselői Eskütételének és a külön Szent Koronára tett
Esküjének harmadik napján" tűrhetetlen utcai kocsmai stílusban"
megfenyegette "Majd a folyosón megbeszéljük!" azt a fideszes képviselőt, aki
figyelmeztetni merte őt, hogy a napirenden lévő témában szíveskedjék felszólalni!

Hát ezek után engem királypártit, királyságpártit és monarchistát ne
képviseljen a Magyar Parlamentben!

Azonkívül az egész ügynek az élére kell állnia valakinek. Mondjuk egy királyjelöltnek!
Enélkül hogy akarnak szervezkedni!? Akit meg is lehet koronázni!
A Királyi Fenség OTTÓ Főherceg Úr már idős. Elsőszülött Fia KÁROLY
Főherceg Úr nem beszél magyarul, Ő az ausztriai ügyeket viszi.
GYÖRGY Főherceg Úr aki Magyarországon képviseli a Királyi Családot
a kedves monarchista bloggerek állandóan fanyalogva kritizálják!
Vagy egy Magyart a Királyi Trónra?
Először egy komoly vezetőt, aki esküt tehet a Szent Koronára mint Koronázott Király!
Utána bármi szervezkedést tisztelt Hölgyeim és Uraim!
De ne olyat, aki esküje után útszéli kocsmába valóan viselkedik a Szent Korona Otthonában!

Nobilis írta...

Nos,előttem szóló névtelennel egyetértek és én is nagyon hiányolom,hogy szinte semmilyen formában nem vesz részt a királyi család uralkodói ága a monarchista ügyekben. Persze jó volna,ha tudnának is rólunk. Nekem nagyon borús gondolataim vannak, amelyeket ,ha megengedik,nem osztok meg itt.

Más részről megértem PHJ azon véleményét,hogy a személyi kérdés nem elsőrendű,de a tömegeknek kell valaki, aki mögé felsorakozhatnak.

Unknown írta...

Névtelen úrnak szeretném javasolni, hogy pártatlan tudósításért ne feltétlenül a Hír TV-hez forduljon, amely köztudottan Fidesz-médium. Az ominózus "fenyegetést" eleve úgy közölték a híradójukban, hogy "Zagyva megfenyegette a fideszeseket/Fideszt". Könyörgöm, egyik sem állja meg a helyét.

A "fenyegetés" egy fideszes képviselőnek szólt, aki míg ő teljesen jogos és fontos felszólalást intézett a viháncoló Fidesz galerihez, lehülyézte őt.

Ne üljünk fel a félretájékoztatásnak, uraim.

kronosz írta...

Egy hozzászóásomban már kérdeztem hasonlót, és azt a választ adta PHJ, hogy a királyi család tud rólunk.

A király személye körüli kérdés érdekes dolog. Én nem gondolom, hogy "egyszerű" személyi kérdéssé kellene ezt tenni, mert ugye akkor az lesz, hogy ha nekem nem szimpatikus az az illető, mert szőke, mert barna, mert zöld szemű, mert kék szemű, mert jogász, mert nem beszél magyarul jól, mert Bécsben él, vagy épp New York-ban stb. tehát a személyi kérdés előre tolásával szerintem hatalmas ellenkezési felületet nyithatunk meg. Azonban az tényleg igaz, hogy a király személyét egyértelművé kell tenni, vagy legaábbis a lehetőségeket meg kell mutatni. Ugye ha jól értem még mindig két lehetőség van: 1. Habsburg-Lotharingiai Károly (mert Ottó már átadta a családfőséget, így a trónutorlás jogát is fiának, nem?) 2. szabad királyválaszás (ez szerintem egyébként veszélyesebb, mint a "Habsburg-utálattal" szembe menni) - ennek egyébként részleteiről nem sokat tudok, de azt gondolom, hogy csak arisztokrata választható? vagy nem? vagy csak másik uralkodói család választható? vagy ez hogyan működik / működhet?

Az én korábbi álláspontom azóta változóban van, és jelenleg nem vagyok még biztos semmiben. De a Habsburgok felé húzok egyre jobban.

Nobilis írta...

"1. Habsburg-Lotharingiai Károly (mert Ottó már átadta a családfőséget, így a trónutorlás jogát is fiának, nem?) "

Ottó kir. herceg a '60-as évek elején lemondott az osztrák trónról (megsértve a PS-t),majd 2007-ben átadta a család vezetését Károlynak, az Aranygyapjas renddel együtt,majd 2008. során a maradékot is megkapta a legidősebb fiú. Így minden bizonnyal a trónörökös Károly.
Azonban van egy nem elhanyagolható probléma. Károly politikai aktivitása és az osztrák államforma elismerése...
Természetesen vannak aktívabb Habsburg-Lotharingiai családtagok is.

Királyválasztás esetén lényegében bárki megválasztható,még a sarki fűszeres is,de azért ezt nem támogatnám. Ilyenkor figyelembe kell venni a vallását a célszemélynek, ami a Szt.Korona esetében csakis r.katolikus lehet. Meg van még pár apróbb dolog is.

Én személy szerint nem vagyok oda a királyválasztásért, azonban a H-L ház jelenlegi helyzete körül is sok tisztázandó kérdés van,amit nem ártana kibeszélni.

Emmácska írta...

Javítsanak ki, ha tévedek, de én úgy értelmezem a közjogi helyzetet, hogy az a dinasztia belügye, hogy kit jelölnek a trónra. Nem ránk tartozik. Ha nyilvánvalóan alkalmatlan személyt jelölnek (beszámíthatatlan, stb.), vagy nem jelölnek senkit, akkor igen, de egyéb esetben ez teljesen az ő dolguk. Tehát helyes a PHJ által képviselt vonal: Habsburg-Lotharingiai Ház, azon belül meg nem megyünk részletekbe, várjuk, hogy nyilatkozzanak (ami nyilván nem fog megtörténni addig, amíg Ottó örökös király életben van).

Nobilis írta...

"dinasztia belügye"

Ez így is van, azonban 10 millió ember rajtunk kívül szerinted,hogyan fogná fel ezt a dolgot?

Olvasva több helyen (nem itt) a királysággal kapcsolatos hírek kommentjeit, nehéz a helyzet.
Tudniillik az emberekben az él,amit 1990. előtt tanultak (vagy a mai tanárok tanítanak nekik)...

Emmácska írta...

A dinasztia 500 évig képes volt megfelelő személyt találni a feladatra, bízzunk benne, hogy ezután is képesek lesznek erre. Királyok jönnek-mennek, a monarchia marad - lehet, hogy ez a Story magazin szintjén nem olyan könnyen befogadható üzenet, mint Orbán Viktor családi húsvétja, de szerintem akkor sem mondhatunk mást.

Nobilis írta...

Ebben egyetértünk.

Stami írta...

Mi a helyzet a nádori ággal?
Van esély onnan jelölni?

Nobilis írta...

Ott van az idősebb generációban József Árpád (vitézi rend főkapitánya),István,Géza,Mihály kir. herceg.
Cikkek:
http://www.delmagyar.hu/vilagvevo/mihaly_foherceg_kalandos_elete/2140399/

http://www.fmh.hu/hetvege/20100322_tronfosztas

http://www.evangelikus.hu/okumene/otszaz-eves-habsburg-szertartasok-budapesten

http://hu.wikipedia.org/wiki/Habsburg%E2%80%93Lotharingiai_J%C3%B3zsef_%C3%81rp%C3%A1d_f%C5%91herceg


http://www.vadaszat.net/hirek/2010/megnyilt_a_fehova.htm

Névtelen írta...

Arany úrnak írnám tisztelettel,
hogy a Médiumok közül egyedül
csak a Hír Tv foglalkozott
az ominózus "fenyegetéssel".
Minden Híradót végig néztem, de
egyik sem számolt be az ügyről.
A felvételen jól látszik, hogy
még Zagyva képviselő úr melletti Jobbikos képviselő úr is a fejét fogta (homlokához kapott)! Ennyit a Fidesz Tv-ről!
Bennünket Monarchistákat egyedül ő
képvisel állítólag most az Országgyűlésben. Gondoljanak csak
bele Hölgyeim és Uraim: egy ilyen
mondattal tönkreteheti ügyünk érdekében végzendő egy éves munkáját! Ezek után a Monarchiát szívből gyűlölők mit gondolnak az egész Monarchista Mozgalomról vagyis Rólunk!??? Milyen érdekes, hogy Zagyva képviselő úr tegnap este (2010.05.20) az MTV2 közvetítésében a (kettős) magyar állampolgársághoz parlamenti képviselőhöz és a Szent Koronához
méltó stílusban is tudott hozzászólni. Aki nem hiszi járjon utána! Ezért kell sajnos néha helyére tenni a dolgokat, mivel ez egész ügyünket érinti.
Tisztelettel: Névtelen úr

Névtelen írta...

Köszönöm Nobilisnak úrnak, hogy felhívta a figyelmemet a Hír Tv Híradójára Zagyva képviselő úr
felszólalásának ügyében és támogató
véleményét.
Viszont fel kell hívnom a figyelmet arra, hogy a Királyi Fenség, OTTÓ Főherceg Úr 1961-os lemondási nyilatkozatát az oszrák trónról, és azt, hogy Károly Főherceg Úr elismerte az Osztrák
Köztársaság államformáját, bírálni
annak a közlése nélkül, -- hogy az 1919-es Habsburg-törvények kitiltották a Családot Ausztria területéről és elvették az állami,-és családi,- továbbá magánvagyonát;
--és csak a lemondónyilatkozat aláírása után volt lehetséges egyáltalán belépni Hazájuk területére, -- nem szerencsés és nem etikus!
OTTÓ Főherceg Úrnak így is csak ötévi jogi huzavona után 1966-ban volt lehetősége belépni Ausztriába,
(Magyarországra pedig csak 60 év után! 1988/1989-ben!). (KÁROLY Főherceg Úrnak pedig még most is pereskednie kell az Osztrák Köztársasággal a Család magánvagyona miatt.)
Képzeljék el Önök, Hölgyeim és Uraim, hogy Önöket is kitiltják
pár évtizedre Saját Hazájukból,
teljes vagyon elkobzással.
Tisztelettel: Névtelen Úr

Nobilis írta...

"Saját Hazájuk"

Az ő Hazájuk Magyarország, Ausztria, Csehország, Horvátország stb.

Sok Habsburg-Lotharingiai inkább vissza sem tért.

Névtelen írta...

Igen Nobilis úr a saját hazájuk!
Ausztria Törvényei szerint Osztrák Állampolgár gyermeke Oszrák Állapolgár; Útlevelében az Osztrák Köztársaság területére belépni tilos bejegyzéssel OTTÓ Főherceg Úr és Magyarország Koronás Királynéja esetében. Azt se felejtse el kérem, hogy a II. Világháború végén OTTÓ Főherceg Úr diplomáciai erőfeszítésinek köszönhetően Ausztriát nem a Hitlerrel együttműködő országként kezelték, hanem annak áldozataként a győztes nagyhatalmak! És Őfelsége ZITA királyné győzte meg az amerikai szenátorfeleségeket, hogy szavazzák meg férjeik a szenátorok Ausztria számára is a Marshall-Segélyt! Enélkül Ausztria most ott tartana, ahol sajnos most Magyarország tart!
Magyarországra a háború alatt és végén csak Őfelsége ZITA királyné szervezte segélycsomagok jutottak el sajnos: élelmiszer, ruha, szappan. Ami 1945-ben kellett.
Sem Őfelsége ZITA Királyné, sem
OTTÓ Főherceg Úr ezzel soha nem kérkedtek, nem emlegették fel! Csak
trónfosztott Királynéként és Trónörökösnént szolgálták a Hazájukat, Magyarországot és Ausztriát, ahogy tudták!
Erről persze nem szólnak a történelemkönyvek!
Miért megy el Októberben
Dénesfára az Emlékmisére?
Tisztelettel: Névtelen úr

Per Spegulo írta...

Névtelen úrnak! Nem gondolom, hogy érdekes lenne, ki milyen jogon nevezi magát monarchista érzelműnek. A monarchizmus nem engedélyhez kötött tevékenység. Főleg nem pártok vagy portálok és legfőképpen nem személyek engedélyéhez kötött.

Én is megharagudnék, ha a Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke, a Fidesz választmányának tagja, a megyei agrárkamara alelnöke azzal szórakozna, hogy amíg én beszélek, folyamatosan beszólogat, duruzsol és a végén még le is hülyéz. És milyen kár, hogy ezeket nem veszi a mikrofon.
Bár ha figyel Névtelen úr a közvetítésekre, néha lehet látni, hogy valamit szólnak a beszélőnek, aki abbahagyja a beszédét és párbeszéd alakul ki. A másik felet meg közben nem halljuk. Ismerős helyzet? Emlékszik? Vagy inkább zsigeri?

Bányai urat (sem) senki nem hatalmazta fel ilyen viselkedésre, még ha 4 gyermeke is van és a KÉSZ tagja és a 2/3-os Fidesz 2. ciklusos képviselője is.

Ezek után mondjam azt "Névtelen úr", hogy csalódtam a KÉSZ-ben?
Mert csalódtam. Sem, nem keresztény, sem nem értelmiségi, sem nem szövetség - a többi egyébként igaz - ha ilyen képviselői lehetnek.

Névtelen írta...

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
A Magyar Apostoli Királyságot
eredeti formájában a XXI. Században nem lehet visszaállítani .
Magyarország Történeti Alkotmányát
a XXI. századhoz kellene igazítani
az ebben szaktekintélynek számító
embereknek. A XXI. században a királyok uralkodnak, de nem kormányoznak. Egy Magyar Király mire adjon ki koronázási hitlevelet? Melyik Magyarországra tegye le Koronázási Esküjét? A Történelmi Magyarországot védje meg a kardvágásokkal vagy a Mai Magyarországra tegye le Koronázási Esküjét? Ezen kívül Őeminenciája,
Magyarország Bíboros-Prímása, az Esztergom-Budapesti Érsek dönti el
kinek a fejére teszi fel a Magyar Szent Koronát! Először ilyen kérdésekre kellene válaszolni vagy legyalább foglalkozni a kedves Monarchista Tásadalomnak utána bármi mással! Tisztelettel: Névtelen úr