2012. máj. 8.

Orbán labancai


He? Miazahogyishijjákezmiez?

L a b a n c p o l i t i k a ?

Miniszterelnök úr, ön miről beszél?
Helyesebben fogalmazva: mit szeretett volna mondani?
Mert ha az idegen érdekek védelmezőiként akarta beállítani a Karácsony Gergely-féléket - akkor érteni vélem. Viszont akkor rossz fogalmat használt.
Mert ha a „fülke-forradalom és gazdasági szabadságharc” 2.0-ról beszél, akkor úgy gondolom, hogy csak az Ön által korábban mondottakat igyekszik újrafogalmazni, esetleg szalonképesíteni, és most is csak ehhez a tervéhez kívánt társadalmi bázist teremteni.


De kiket akar maga mögött tudni?
A Fideszt? Ők ott vannak. Rendületlenül. Ők mindig maga mögött lesznek – ezt mindketten tudjuk – hiszen a Fidesz az egyenlő Önnel.
A KDNP-t? Ugye ezt most csak viccből mondtam? (- Igen Csabi; ezt viccből mondtad.)
Az MSZP-t? [A szerző itt elfojtott kuncogásával küszködik.]
Az LMP-t? Hiszen velük még azonos fogalomrendszerük sincs; amikor Ön „körtéről” beszél ők rohannak lekapcsolni a folyosón égve hagyott villanyt.
A DK-t? Akiket éppen ezzel a válaszával oligarcházott le?
Vagy a Jobbikot? Igen. Őket lehet, hogy meg tudná győzni, hiszen ezzel a kifejezésével Ön „nemzeti egységet”, nemzeti egységfrontot akarna teremteni. Bár – bátran meg kell mondani – minden eddigi két hetes pofozkodó kedve hatékonyan ez ellen dolgozik.
De belegondolt-e abba, hogy ez a károlyista frazeológia a Haza legbecsületesebb és Királyához mindvégig hű történelmi személyiségeit állítja pellengérre?


Ennyire nagy lehet a baj, hogy elő kellett venni a populizmus e jól ismert elemét?


De akkor is… ha ez volt a pillanatnyi politikai érdek… talán mégis kár volt belerúgni a királyához, alkotmányához (értsd: alapszabályához), Werbőczyhez hű nemzetbe, akik az önök – republikánusok – elhibázott forradalmaikat, lázadásaikat, hőbörgéseiket és hőrögetéseiket követően mindig rendbe tették ezt a minden esetben kifosztatlanul nem hagyott országot.

Miniszterelnök úr!
Ugye Ön is tudja, hogy ebben az országban nem lesz addig rend, amíg nem válik Ön is labanccá. Tudja: Károlyivá.
Na, nem a nyúlszájú országrontó, kriptokommunista, szoknyabolond, kártyacsaták hősévé, szájhősévé; hanem báró nagykárolyi Károlyi Sándorrá, aki olyan konkordátumot, békeszerződést, egyezséget tudott képviselni, amely a nemzetközi kihívásokkal párhuzamosan a magyar érdekeket tudta védeni.
Mert tudja Miniszterelnök úr – ezek voltak a „labancok”.
Akikről ön beszélt, azokra is van egy magyar kifejezés; ők a „hazaárulók”.
Csúnya szó – belátom – és sajnos jól skandálható, divatszóvá is lett manapság.
De a hazaáruló, az nem a labanc szinonimája.
Mert bár minden hazaáruló a nemzet érdekei ellen cselekszik, de a labanc nem csak képzeli, hogy a Haza üdvére tesz, mert az eredmények is őket igazolják.


Miniszterelnök úr, váljon hát Ön is labanccá; ne dőljön be a Tenkes kapitánya című tévés sorozat elnagyolt és hazug gondolatvilágának; és hagyja ezt az olcsó, táblalengető, csöpögő-orrú panelproli-demagógiát!
S a Haza fényre derül.


vitéz nagymajtényi és húsvéti-cikkes Per Spegulo
tiszteletbeli labanc

Nincsenek megjegyzések: