2008. aug. 24.

Két videó és egy kép IV.Boldog Károly király születése napjára (REV).

Első szent királyunk ünnepe után igazán méltó, hogy megemlékezzünk ezeddig utolsó , szintén szentéletű királyunk, IV. Boldog Károly születése napjára is, amely augusztus 27-ére esik. Mi három nappal előtte, ma helyezzük ki a mi szerény megemlékezésünket, két folytatásos videó formájában, amelyeket egy fiatal magyar monarchista, Verena készített, nagy lelkesedéssel és még nagyobb odaadással. A sok eredeti - több teljesen ismeretlen - fényképpel, filmbejátszással (a koronázási eskü teljes egészében helyet kapott benne!) idézettel ellátott zenés videó mindenkinek jó "meditációs objektum" lehet ha Károly királyunkra akar emlékezni, vagy másoknak ajánlani akarja, hogy minél jobban tanulmányozhassa életét, lelkületét. Örömmel köszöntjük és köszönjük ezért és reméljük lesz folytatás, mások is kedvet kapnak hasonló alkotások elkészítésére a jövőben. Károly királyunk egyházi ünnepe október 21-re esik, ez azonban ne akadályozzon meg minket magyar monarchistákat abban, hogy szeretettel és tisztelettel emlékezzünk mártírsorsú királyunkra születésnapján is, ez úgyis amikor a királyságunk még létezett bevett szokása volt minden magyar embernek. (A videók igazán nagy képernyőn érik el hatásukat, javasolt ebben a módban megtekinteni őket, amit a jobb alsó ikonra kattintva tud mindenki megtenni.)

"Fajmagyar" kiakadások a videókkal kapcsolatban szokásos 49-es, republikánus, poszt-kommunista (ha nem is ismerik el, akkor is sajna) lózungokkal, nyamvadt nyilas felhangokkal spékelve itt olvashatóak. (Javasoljuk, hogy olvasgassanak errefelé is. Meg kommenteljenek, majd eltutujgatjuk őket egy kicsit.)



I. rész; születésétől 1919-ig.



II. rész; A forradalmaktól égi születésnapjáig.

Végezetül itt teszünk közzé egy egészen friss és ritka képet Persenbeugról, a várról, ahol Károly királyunk született. A hírek szerint a várat jelenleg is a Habsburg-Lotheringen Ház tagjai lakják, legalábbis Márknak, akinek a képet is köszönjük a helyiek ezt mondták, amikor a napokban ott járt.


3 megjegyzés:

Ultrajobber írta...

Gyönyörű alkotások egy szent életű királyról.Az alkotó dícséretet érdemel.A király pedig méltó példakép lehet minden ember számára.Gömbös Gyula pedig legyen átkozott.

Névtelen írta...

Szép és méltó megemlékezés! Köszönjük!

Névtelen írta...

A videók nagyszerűek! Mehetnének a TV-be is! Terjeszteni fogom.