2009. máj. 6.

Francia Monarchista Akció - SACR TV, EP jelölt.

A franciák nem lankadnak. Ez már a második (!) monarchist internetes TV-jük, amelyet SACR TV-nek hívnak. Itt bele lehet nézni. A SACR TV Jean-Philippe Chauvin nevéhez köthető, aki a Camelots du Roi-val testvéri kötelékben álló, Action Royaliste vezetője, illetve az EP jelöltje. Hihetetlen az aktivitása, több tucat műsort csinált már; gazdasági-, kulturális-, politikai tartalmakkal egyaránt. Chauvin úgy tűnik meglehetősen tájékozott az aktuálpolitikai eseményekben és a történelemben is, és professzionálisan vezeti a műsorait, maximális royalista elkötelezettséggel. Az ő műsorai mellett szorgalmazza, hogy mások is szerepeljenek, ne csak a SACR-ben, hanem a francia közszolgálati-, vagy kereskedelmi TV-kben is. Az ottani monarchistákat nem kell kétszer kérni és minden jel szerint kellő humorral, de ugyanakkor nonkonformista retorikával is néha nekimennek a köztársaságnak a vitaműsorokban. A legutóbb egy olyan műsort láttam, ahol egy Rozsomák típusú monarchista úriember osztotta a megszeppent öltönyös politikusokat egy kerekasztal mellett, sok humorral és kérlelhetetlen demokrácia kritikával. A mellkasán egy hatalmas Vendée-kereszt volt nyaklánccal, amelyet néha kissé teátrálisan a jobb kezével megérintett beszéde közben. Ennek ellenéte nem tünt olyannak, mint aki hülyeségeket beszél és csak egy szubkultúra tagja lenne.

Végül ide illesztek két önálló műsort az Action Royaliste-tól.Ez Chauvin úr EP választási kampány filmje.
4 megjegyzés:

scs írta...

És Chauven úr orleánista vagy karlista?
Vagy ez még nem téma?

admin írta...

Megfogtál. De sztem ez MÁR nem téma. Chauvin úr sztem alapvetően - amennyit megértettem - a köztársaság ellen megy, és a demokrata-republikánus adminisztráció ellen. Ezzel kapcsolatosan az EP-ben lát esélyt. Ez egy érdekes álláspont kétségkívül, nem tudom mennyire van relevanciája. A franciáknak azonban a propagandában nagyon komoly és trükkös megoldásaik vannak. Ez mindenképpen követendőnek tartom.

Névtelen írta...

Jó szándékú formai helyreigazítás: a roi (király) ejtése roá), ezért a magyar -val, -vel raggal leírva Camelots du Roi-val, nem Roi-jal (ez akkor lenne helyes, ha roj-nak ejtenénk.

admin írta...

Köszönöm, kedves Névtelen. Jogos, javítva.