2010. máj. 17.

Beszédes nevek a megújított államberendezkedésben


Írta: Chubakka.

A köztársaság tisztulni akar. Tegye! Van mitől. Van mit szégyellni és van miről elítélően nyilatkozni.

A mások által agyonajnározott ÁVH – a „munkásosztály ökle” – Európában is ritkaságszámba menő kegyetlenséggel és szadizmussal irtott mindent, ami kommunista, vérrepublikánus eszméibe nem illett bele. Így még azt is elmondhatták magukról, hogy ők „képviselik az igazi köztársaságot”.

A magyar megkapta a csodaszernek kikiáltott „köztársaságot”, amit a proletárdiktatúra eszközeivel és módszereivel „vívtak ki” és tartottak fenn, akár brutális erőszakkal is. Az ÁVH a „köztársaság” igazi arca, az ÁVH a köztársaság leglényege, hiszen igazi működési terepet akkor kapott, amikor 1946-ban bevezették a demokratikus államrend és a köztársaság védelméről szóló törvényt (1946. VII. tc.). A köztársaság első dolga volt, hogy megvédi magát. A forradalmakban ez természetes dolog. A belső ellenség a legádázabb. Nem csoda, hogy a most levitézlett posztkommunisták miért szerettek annyira hivatkozni rá – minden második mondatukban.

Annyit használták, hogy a kifejezés is (talán) elkopott, devalválódott. Most a következő meggyalázásra szánt politikai fogalmuk a „demokrata”. Viszont nem kérdezték meg az embereket, akarnak-e ÁVH-s típusú „demokratákat”. Igaz, a „demokrácia” fogalmát sem határozták meg, hogy számukra mit jelent „demokratának lenni”.

Időközben, az eltelt 66 évben feledtettek „köztársasági” és „demokrata” uraink mindent, ami a magyarság ezer éves múltjához köthető volt. Azt énekelgették: „Holnapra (azaz mára) megforgatják az egész világot!”. Kaptunk helyette „köztársaságot”, és „demokráciát”, „demokratákkal” ami lecserélte a hagyományosan megszokott addigi Rendet. Ma, ha ezek az urak és hölgyek köztársaságról és demokráciáról beszélnek, a „rendet”, a saját értékrendjüket értik alatta. (Lásd: „Merjünk baloldaliak lenni!”)

Ebbe a rendbe nem illik bele már semmi, ami eltérne megszokott és a Kommunista Kiáltvány, Marx és Lenin óta hangoztatott elveikhez képest más lenne. Pedig ők szeretnek a „másságra” hivatkozni; csak azért nagyon „mások” azért ne legyünk! S mi közben hallgatagon és cinkosan együttműködtünk – velük – a lelki erő megtöréséig, a test megtöréséig konspiráltunk – velük.

Bűnösök között lettünk a némák.

Így lett ’45-re a hagyományos „Isten – Király – Haza” jelszóból egy redukált és kimiskárolt változat, a kisgazda „Isten, Haza, Család”. S akik a többszörösen javított, módosított jelszót használták – maguk is az Andrássy út 60-ba kerültek; az ellenzők ugyanazt kapták büntetésül, amit a kollaboránsok jutalomból.

Honnan jutott ez hirtelen eszembe?

Onnan, hogy a hétfőn az Országgyűlés elé kerülő kormánypárti jogszabály módosító csomagban megváltoztatni tervezik a Nemzetbiztonsági Hivatal elnevezését. Alkotmányvédelmi Hivatal lesz, rövidített elnevezéssel: AVH. Akkor most ez lesz a Köztársaság Ökle? Korábban volt Munkásosztály Ökle, annak elég nagy a renoméja a mai napig. Igaz, az a negatív renoméja.

Kíváncsian várjuk a Központi Gazdasági Bizottság, a Nemzeti Költségvetés és Vegzálási Diszpozíció intézményneveket is. Már úgy meg szoktuk az elmúlt években a republikánus, sztálinista múlthoz kapcsolható neveket. Visszajön az MHK, az MHSZ, az MDP és az MSZMP is. (Ez utóbbi igazából még el sem ment.)

De ha már az alkotmány-védelemről beszélünk; ezek szerint az alkotmányt már nem az alkotmánybírók és az alkotmánybíróság védik? Mi lesz vajon a feladat- és hatáskörük? Tessék mondani: milyen az az „alkotmány”, amit „védeni” kell? Gyámoltalan és gyenge? Védekezésképtelen? Minek védeni úgy egy alaptörvényt, amely a legjobb esetben is csak egy ideiglenes alkotmány? A republikánus-munkás-ököl nélkül összeomlik? Hiába; összenő, ami összetartozik. A köztársaság egy és ugyanaz. Nincs első, második, harmadik, vagy ötödik köztársaság. Csak egy van. Az, az egy, ami éjjel, sötétben belopódzó betörőhöz – a trianoni kedvezményezettekhez hasonlóan – elrabolta a transzcendenciát, az isteni erőt az emberiség és így a magyarság történetéből.
Ezért kell védeni az „alkotmányt” – mert védekezésképtelen; nincs benne immunrendszer, mert nincs, nem volt benne soha „spiritusz”, szellem, lélek.

Ha az új fideszes-republikánus „keresztszülők” az elmúlt és elvesztegetett, eltékozolt, elrabolt évekért ezzel a csúfolónak is felfogható elnevezéssel kívánnák a nemzetet kárpótolni, akkor megértjük a karikatúra címet. Megértjük, mert az NBH-ból a hangoztatottan „republikánus” "gyurcsányista" posztkommunisták teremtettek ÁVH-t; sosem hagyva feledni, mit is jelentett nekik valójában az igazi ÁVH. Most pedig már hivatalosan is az utcákon kiabált nevük lesz a cégtáblájukra felírva - hogy a vak is lássa, kik és mivé tették ezt a Hazát! Ők - az ÁVH.

S közben Péter Gábor dörzsölheti a tenyerét, vigyoroghat; igaza volt, ő az igazi republikánus még haló poraiban is. A mag termékeny talajra hullott. Az ÁVH örök és kitörölhetetlen nyomott hagyott. Mint egy Isten, Király és Haza nélküli jövő hazug ígérete.

27 megjegyzés:

Motyesz írta...

Tulajdonképpen lehetne egy Köztársasági Rohamosztag is. Miért is ne? Ha már ennyire komolyan gondolj a Fidesz a köztársaság megerősítését. Mondjuk ezt lehetett borítékolni, hogy így lesz.

Nobilis írta...

http://magyarnemes.blogspot.com/2010/05/rudolf-osztrak-foherceg-magyar-kir.html

Stami írta...

A bejegyzés sajnos teljesen jogos. De talán ez azt is jelentheti, hogy nincs sok hátra ebből a katyvaszból.

Névtelen írta...

Láttam agy videót a Szent Korona rádió honlapján, mit mondjak, hányinger, ahogy a jobbikosok viselkednek. a Legnagyobb bunkó prolik. Királyságot ezekkel? Renszeresen olvasom az emlitett blogot, nem vagyok tőle elragadtatva. Sok a hülyeség. Itt is. Eddig olvastam ezt a blogot is, nem kérek belőle.Inkább agy jó demokrácia, mint egyőrületkből álló álkirlyság.Viszlát!VIRÁG

zaran írta...

Kedves Virág.
Kedvelem a tragikomédiát, de ön túlzásba viszi.
A Királyság intézményét minden magyarnak, és az ország javára szeretnénk visszaállítani. Mi legjobb tudomásom szerint semmit nem teszünk az ügy előremozdításának érdekében. Valakik viszont tesznek. Nem éppen a legjobb, legtökéletesebb emberek, de tesznek. Ha ez önt zavarja, és nem akarja, hogy ők állítsák vissza a Monarchiát, úgy itt volna az ideje felébrednie az alvónak és végre tenni valamit.
Gondolom már mindenkinek feltűnt hangoztatom, hogy itt vagyok. Noha Győrben de hajlandó vagyok tenni az ügy előre mozdításáért. Itt a Blogon több kiváló gondolat is elhangzott az idők folyamán. Ezek közül szerintem sok már megérett a megvalósításra.
Kedves PHJ kérem ezzel kapcsolatban tudnánk készíteni egy felmérést, mely szerint a lehetőségek közül mit kellene tennünk?
Ezek mellett javasolnám, Monarchisták lévén kérjük fel az egyik nemesi családot, vezessenek minket, hogy ügyünkre felfigyeljenek.
Horváth Tamás Ariel
ariel.msn@citromail.hu

Fóris Béla írta...

Kedves Zaran!

Hozzászólása végén azt a kívánságát fejezi ki, hogy egy nemes álljon az élünkre, hogy felfigyeljenek az ügyünkre. Azt hiszem, hogy a nemesség, mármint a főnemesség ma is a legfontosabb feladatának a családi címer fényezését tartja és elveszett birtokai miatt kesereg, néhányuk talán még a jobbágyság intézményét is újra bevezetné. Boldog IV. Károly királyunk visszatéréseinél elsősorban az "egyszerű" emberek álltak ki mellette, a főnemesek kivártak. Ez az információm Balassa Imre úrtól van, akivel volt szerencsém együtt segédmunkáskodni. Aki a vezetésünkre méltó annak a korona és a nemzet feddhetetlen (politikailag és erkölcsileg) hívének és kitűnő szervező készségűnek kell lennie.

Névtelen írta...

Egyáltalán nem mindegy kik vezetik a monarchistákat. A jobbikosok teljesen alkalmatlanok, de vannak akik a nemességet nem fogadják el. Tehát ezen az oldalon is sok az ellentmondás.Sokan nem szeretik a Habsburgokat, mások az előkelőséget nem szeretik, mások "népies" királyságot akarnak. Teljes a káosz.Sokan nincsenek tisztában az apostoli királyság lényegével sem.9o év után lehetetlen visszaállitani.

zaran írta...

Kedves Beco!

Igaza van, rosszul fejeztem ki magam. Köszönöm, hogy felnyitotta szemem, és rávilágított egy hibámra. Hálásan köszönöm.
Az ötletet le írtam, de összetettségét nem részleteztem. Az említett nemesi család akikre gondoltam, olyanra értettem, olyan családot kéne találni, aki nemes lelkületű, képes felül emelkedni a kesergésen és síkraszállni ügyünkért, aki amolyan "kampány" arca lehetne ügyünknek. Hát hogy őszinte legyek, most is olyan zavarosan tudtam leírni, azért bízom benne, érthető lett :)
Kedves Névtelen!
Mivel az Istenek őket választották, így bizonyosan alkalmasak a Királyság intézményének hirdetésére. Hiszen az Istenek mindent tudnak, és ők tudják mi a helyes számunkra.

zaran írta...

Elnézést PHJ!
Ráírtam önre, nem állt szándékomban.
Kérem PHJ ne írja le a monarchistákat. Vagyunk, noha nem tömegek, de vagyunk. Ismerőseim körében állíthatom:
2 falvat látogatok rendszeresen rokonok végett. Mindkét falunak a fele monarchista. (itt a leírásban főleg a monarchizmusról írok, nem az irányzatairól mint pl alkotmányos.) Ez az ember mennyiség megközelítőleg 150-200 főt számlál. Győri vagyok, és a városban ismerőseim között terjesztem a nézetet. Körülbelül újabb 50 fő. Ez legrosszabb számolásommal is minimum 200 fő. Tegyük fel így van ez a többi városban is. Megközelítőleg legalább 5000 fővel lehet számolni ki a Királyságot tartja kivezető útnak.
A támogatás részével maximálisan egyet értek. Pénz terén nem tudom van-e valamilyen számlánk, vagy fel lehet-e ajánlani az adó 1%-át a Monarchista mozgalomnak? Szervezés terén milyen elképzelései vannak? Gondolom előadások, stb.
Az egyetemen a HÖK szakfelelőse vagyok, és 3 év alatt alapos ismeretekre tettem szert ezzel kapcsolatban.
Kérem had segítsek.
Ha gondolja, e-mailen vagy msn-en könnyebb, úgy leírnám az e-mail címem.
ariel.msn@citromail.hu
Horváth Tamás Ariel

Fóris Béla írta...

Kedves Zaran!

Osztom a véleményét, sokkal többen vagyunk, mint ami a társaságunk létszámából következne. Én is sok emberrel beszélgetek és becslésem szerint legalább az ország lakosságának 15-20%-a osztja az álláspontunkat. Korábban én írtam a Magyar Függetlenségi Párt alkotmányjogi álláspontját, amelyben kifejtettem, hogy az első lépésben el kell érnünk, hogy az általános iskolák felső tagozatában és a középiskolai tanulmányok során oktassák a történelmi alkotmányt. Az államfő az első (átmeneti) időben a nádor legyen, ilyenre van példa, hisz Írország államfője is egy középkori rangot visel. Azaz a királyság visszaállításának kulcsa AZ OKTATÁS!! A családomban is van olyan, akit nem érdekel a politika, de véleménye szerint egy erős kezű királyra lenne szükség, hogy rendbe hozza az országot.

Nobilis írta...

Kedves Zaran,

"Mivel az Istenek őket választották"

Mely Istenekre gondol? :)

kronosz írta...

Nobilis: köszönöm a megjegyzését, nekem is szemet szúrt a kétszer is megjelenő többesszám.

Szeretném én is kérni a tisztázást. Ugye csak Egy Istenről beszélünk? Voltak itt viták katolikus-protestáns dolgokról (azóta ez többször előjött, de nem akartam újra ezen vitázni, mert ügyünk fontosabb annál, mintsem ilyen "apróságokon" fent akadjak), de az, hogy hány Istenről beszélünk azt gondoltam eddig, hogy nem kérdés.
Ugye kizárólag Keresztyén alapon tudunk királyságot elképzelni? Vagy már ebben is meghasonlottunk?

Nobilis írta...

Szerintem Zaran csak úgy írta. Őszintén szólva elég gyakori szófordulat és néha én is és elég sok ember él vele.Nem tudom miért.
A kérdésem az inkább költői,félkomoly volt.

kronosz írta...

Az enyém sem volt teljesen komoly (a vége), de erre sztem jobban kellene vigyázni. Főleg, ha nagy betűvel is írja az Isten nevet. istenek kis betűvel ;) de sztem ez még csak szófordulatként is elfogadhatatlan ;)

zaran írta...

Igazuk van, elnézést, erre jobban fogok figyelni. Istenek címszó alatt a mindenható Atya Úr Istent, a Magyarok Istenét és az őseink Isteneit értem, mivel nem tudom lehet-e őket egynek nevezni. Ez pusztán vallási téma, melynek megválaszolására egy papra volna szükség.
Kedves Péter, a kérdését illetően természetesen Katolikus királyságra gondolok, és nincs tudomásom arról, hogy ez változott-e volna ;)
Azért örülök hozzászólásaiknak, mert jelzi, hogy olvasnak engem is, és ez jól esik :)

kronosz írta...

Kedves Zaran!
Semmi gond.
Azonban, ha már így feltette a kérdést, és papért kiáltott... :) én habár még nem vagyok lelkipásztor, hamarosan az leszek. S a válasz: nem, nem lehet egyeknek nevezni. Egyértelműen nem.
Habár vannak olyan mozgalmak (Pap Gábor neve lehet ismerősen hangzik), akik szeretnék a Keresztyén Istent összemosni az ősmagyar hitvilággal (Viharistennel pl.) de ezek nagyon nagyon rossz irányba viszik a dolgokat.
Egyértelműen ki kell jelenteni, hogy a Keresztyén Isten nem ugyanaz, mint az ősmagyar istenségek. Éppen emiatt az istenek kifejezés gyakorlatilag "pogány" kifejezés (természetesen ma is vannak olyan élő vallások, melyek többistenhitűek pl. hinduizmus).

Ha tehát az Atyaistenre szeretne utalni, kérem, egyesszámban használja ;).

Emmácska írta...

Hinduizmus nem többistenhitű. Vagy ha annak nevezzük, akkor a kereszténység is az (Szentháromság).

kronosz írta...

A Szentháromság és a hinduizmus eléggé különbözik. A hinduizmusban több ezer istenség van jelen, míg a keresztyénségben ez nincs így.
Elég jó összefoglalása olvasható mindkettőnek (meg még nlhány továbbinak) az Öt világvallás c. könyvben (Helmut von Glasenapp írta). :)
De érveket szívesen hallgatok, ha vannak arra, hogy a hinduizmus miért nem politeista vallás. :)

Stami írta...

Tisztelt Péter!
Érdemes lenne ezzel kapcsolatban egy külön vitát indítani.:)
A hinduizmus annyiban politeista, amennyiben az európai szellem akként fogja fel. Különböző manifesztálódásait ismerik el a szellemnek. Ezek különböző alakban jelennek meg. Különböző tulajdonságokkal.Politeizmusnak nem tekinthető a hinduizmus, de pantheizmusnak sem, miként kedvenc teozófistáink(Blavatsky,Steiner) aposztrofálták. A téma legavatottabbjai Schuon,Guénon,Coomaraswamy...
Egyébként jómagam is katolikus vagyok

kronosz írta...

Stami! :)
Kezd izgalmas lenni ez a vita, és nagyon okos dolgokat mondtál. Szívesen folytatnék erről egy beszélgetést. De talán iagazd van abban, hogy nem itt van a helye ezen a blogon. :)
Bár az elhangzottak után is elég magabiztosan állítom a politeizmust. Nem egészen értem, mire gondolsz a "Különböző manifesztálódásait ismerik el a szellemnek. Ezek különböző alakban jelennek meg. Különböző tulajdonságokkal." kijelentéssel. Nekem ez úgy hangzik, mintha a világszellemről beszélnél (panteizmus). Egyébként vannak különböző manifesztációk a hinduizmusban, istenek megjelenési formái pl. vagy maga a reinkarnáció is ide tartozik. Azonban egymással is szembenálló, ill. egymást kiegészítő önálló istenségek az alapjai a hinduizmusnak, és itt elsősorban a teremtő-fenntartó-pusztító istenhármasra gondolok, mint alapra: Brahma, Visnu és Siva. De itt most tényleg abbahagyom, mert ez nem ennek a helye. :)

Közben azonban találtam egy érdekes dolgot: Orbán Viktor úgy tűnik a megyéket kívánja megerősíteni, ami engem bizakodásra sarkall. Az erős megye volt mindig is a Magyar Királyság alapja. :)

http://index.hu/belfold/2010/05/19/orban_2012-ben_lesz_uj_alkotmany/

Emmácska írta...

Nem akarom tovább ragozni itt a hindu témát, de von Glasenapp helyett én is ajánlanám a Stami által ajánlott szerzőket. Nagy szükségünk van képzett, széles látókörű papokra. Mondhatnám, hogy rájuk van a legnagyobb szükség.

Stami írta...

Egyéb helyen egy fórum hindu témában?

Stami írta...

http://www.terebess.hu/keletkultinfo/guenon3.html#teozofizmus

Ajánlom a Monotheizmus és angeológia című esszét...

Szávoszt-Vass Dániel írta...

Jé, Alkotmányozó Nemzetgyűlés 2012-ben? Van két évünk felkészülni!

http://index.hu/belfold/2010/05/19/orban_2012-ben_lesz_uj_alkotmany/

Mérges Balázs csendbiztos írta...

A hindu témához! Van erről egy nagyon jó könyv a kereszténység és világvallások sorozatból, az alapkoncepxció az, hogy egy keresztény teológus folytat párbeszédet, az adott vallás és kultúrkör szakértőjével(és nem hívőjével, hogy elkerüljék az elfogultságot). A szerzők: Hans Küng és Heinrich Von Stietencron, a cím pedig: Párbeszéd a hinduizmusról.

Lényegében arról van szó, hogy a hinduizmus nem is egy vallás, hanem egy vallás komplex. A három fő istenalak Síva, Brahma, Visnu (bár Brahmanak már nem igazán van kultusza, ezzel szemben Síva női párjának igen, de lényegében őkis az Egy részei) tulajdonképpen egy és ugyanaz, de más megnyulvánulás, a kisebb istenek mint pl. Indra, Ganesa azok inkább mint szentek, hősök funkcionálnak. Ők vagy régi hitből, vagy helyi kultuszokból maradtak meg (bár ettől még a keresztény szentek se mentesek, köztük is akad, aki aspektusának egy részében egyező egyes pogány istenekkel, pl Illés - Perun, vagy íreknél Brigittának is volt pogány istennő előképe, de Szűz Mária is hordozza magában a Jézus előtti kinyilatkoztatásokból), és ha megkérdezünk egy hindut vallásáról, akkor valószínűleg azt fogja mondani, hogy Síva, Káli, vagy Visnu. Bár tény, hogy a sok kultusz és irányzat között mindenféle van, a legordasabb babonaságtól, a bálványimádáson keresztül, a tiszta monoteizmusig mint pl. a bhaktik (az ő hittételeik Isten szeretetének kérdéseben sok hasonlóságot mutatnak a kereszténységgel, bár tény hogy csak felületesem ismerem a hitüket, tehát nem nyilatkozok inkább)
Egyébként a nagy Akbar azt hiszem mogul császár, tett egy próbát, hogy kibékítse India monotesita vallásait, és egy kalap alá hozza őket. Ennek az univerzalizációnak kapcsán építetett is egy boltívet (azt hiszem) melyen megtalálható volt egy-egy hindu, muzulmán, zoroasztriánus, keresztény, és talán zsidó(ebben nem vagyok biztos) idézet is. A dolog pikantériája az, hogy Jézustól egy nálunk nem ismert idézet szerepelt. Bár tudomásom szerint a hinduizmus és a buddhizmus ismeri Jézust, nemis tudom milyen néven, tehát akár már valamelyik tanítványával eljuthatott a kereszténység az indiai szubkontinensre, csak hát gyökeret nem tudott verni. Sőt hallottam valami olyasmit, hogy a Buddhát anno szentté nyilvánították, amikor híre és tettei elszállingóztak ide, de végül törölték amikor kiderült miről is van szó, de lehet hogy ez csak valami pletyka, mondjuk 2-3 helyen olvastam már, de ettől még nem biztos, hogy igaz.

Emmácska írta...

Von Glasenapp után Hans Küng, mi jöhet még? Engels, esetleg? :)

kronosz írta...

Tamás apostol eljutott Indiáig, és Dél-Indiában azóta is megvannak a keresztyén közösségek, tehát a feltevésed igaz ;)