2008. szept. 14.

A KIRÁLY APRÓDJAI - igazi monarchisták, igazi akciók (RE)

Régóta keresek valami igazán megmozgató, igazán "ütős" monarchista anyagot bemutatásra, amely bemutatja, hogy hogyan néz ki egy igazi monarchista mozgalom működés közben most és nem a múltban Egy ilyenre sikerült felhívni a figyelmemet Péternek (köszönet érte), a francia Camelots du Roi szervezettel kapcsolatosan, amely most újra aktív és teszi azt, amit tennie kell; érvel és támad a köztársaság ellen, az EU ellen, és a pártokrata tömegdemokrácia ellen. tettekkel és nemcsak szavakkal. A Camelots du Roi mindig is a kombattáns monarchisták egyik csúcsa volt, a magyar dunántúliak (Békés Márton szavaival élve "a magyar Vendée") és a spanyol karlisták mellett persze. A mostani aktivitásukról itt lehet tájékozodni. Mindenkinek ajánlott a videó, szánjátok rá az időt, véleményeiteket meg osszátok meg itt mindenkivel.Vive le Roi!


Les Camelots du Roi et la Jeanne interdite de 91
by Camelot_du_Roi

24 megjegyzés:

ultrajobber írta...

Üdv!
Nagyon jónak tartom az ötletet, hogy ismerjük meg más országok monarchistáit,mentalitásukat.
A francia helyzetre is csak azt mondhatom,ott is jobb lenne a monarchia.A hazai helyzettel csak az a baj, hogy nálunk még a jobboldalinak mondott emberek is gyűlölik a királyi családot.
Ez abszurd.Nem tudom, egyáltalán mit szólnának hozzá, ha tartanánk egy ilyen ünnepi megemlékezést a monarchiáról, vagy a királyi családról.Várjuk a királyt.

PHJ írta...

Nos, azt gondolom meg kell próbálni! Ahogyan egy másik videón láttam FRA-ban egy Jean d'Arc szobor megkoszorúzása sem annyira egyszerű 1991-ben, de ezt kivitelezték mégis a lovagok. Vannak ma itthon is harcos emberek, akik kimennek tüntetni meg öklöt rázni egy koncertjegyért. Én meg azt mondom, hogy sokkal jobban tennék, hogyha inkább a királyságunkért küzdenének. Csak remélni tudom, h ilyen emberek is vannak és lesznek. Van ebben is magyar példakép, báró Lehár Antal. Várjuk a királyt!

Békés Márton írta...

A Cam. du Roi valóban nagyon jó szervezet, igazi ellenforradalmárok, amire nekünk is nagy-nagy szükségünk volna!

lynx írta...

Szép, de azért a falfirka szemtelenség.

ultrajobber írta...

Tisztelt Szerkesztők!
Előzetes jóváhagyásotokat szeretném kérni a témában járatos szaktekintély meghívásának a blogra.A személy vitéz Dr. Balogh Sándor,Prof.Emeritus, USA a Szent Korona Lovagrend tagja.Várom válaszotokat.
Üdvözlettel:ultrajobber

PHJ írta...

Hogyan gondoltad a "meghívást"? A "Lovagrendet" ismerem, sőt vezetőjének az írásait is valamennyire, de úgy láttam, hogy ők maradnának a köztársasági irányvonalon és csak a Szentkorona-tant akarják érvényesíteni. Ha rosszul tudom, akkor mondd...

Bece írta...

No beindult a szabadelvű sajtószabadság... A kisfilmet letörölték a videómegosztóról.

:(

Parsifal írta...

No megvan a "reakciós akció" a törlésre! :D

"Francia Akció": dalok, énekek, indulók... :)

http://www.youtube.com/watch?v=fIA_8y_5nWg
YouTube - L'Action Française - documents sonores - part 1/12

ultrajobber írta...

Találtam egy blogot, amit amit az ő neve fémjelez.Egyszerűen áthívom ide.Arról nem tudtam, hogy a Lovagrend hivatalos álláspontja a köztársaság mellett teszi le a voksot, bár gyanítottam.Mi viszont tudjuk, hogy ilyen alkotmány nem érvényesülhet más államformában, csak, és kizárólag monarchiában.
De pont ilyenekről lehetne vele vitázni.

PHJ írta...

A francba! Az a videó egyszerűen remek volt! Sajnálhatja, aki nem látta! Ez a republikánus akció, az akció reakciója. Gratuláljunk az ifjú sansculotte-oknak...;(

PHJ írta...

Hol van az blog Ultrajobber? Persze hívd meg, jöjjön és majd elmondjuk, h mekkorát téved. Tegnap pont írtam egy kis írást a republikánus szentkoronások képtelenségei ellen. Maczó Ágnes, Zétényi Zsolt, Kárpát-Haza Nemző., ilyenek. Vagy itt vagy könyvben meg is jelentetem.

ultrajobber írta...

http://bethlenkor.blogspot.com/2008/04/kirlysg-vagy-kztrsasg.html

+
Prof. Dr. Pungur József is ír rajta,
http://bethlenkor.blogspot.com/2008/04/vissza-kirlysghoz.html

De ő erősen Habsburg ellenes:http://portal.jobbik.net/index.php?q=node/5047

ultrajobber írta...

Könyvben is és itt is jelentesd meg.

PHJ írta...

Jó! ;) Megnéztem, a professzor úr írása remek. Balogh úrét még nem volt időm. Van mail címed hozzá? Ha igen, akkor mond. Én kommenteltem, de nem biztos, h nézegetik ezt az oldalt.

ultrajobber írta...

A Jobbikos írást is nézd meg,az már másabb szellemiségben íródott.
Balogh Úr álláspontja közelebb áll hozzánk:
Prof. Dr. Pungur József : Átvertek - 1526 óta
Eduardo, sze, 2007-09-26 18:33 Népírtás | Jegyzet | Magyarság | €U
Minket. Megint. A Nyugat. Mint ötszáz éve mindig. 1526 óta. Jött a török. Kértünk katonát. Nem adtak. Elvesztünk 150 évre. Európa megmenekült. Jött az osztrák s nyögtük 400 évig. Négy szabadságharcunkat nem segitették. 1867-ben kiegyezés. Ára 1914 volt. 1916: wilsoni ígéret népszavazásról. Ebben bízva fegyverletétel 1918-ban. Károlyi Mihály bizalmas tanácsra lefegyverkezett, mert ez kedvező lesz. Mások meg fegyverkezek...

Vyx jegyzékek és hátráló határok.Intervenciók: csehek, románok, szerbek. Trianon 1920-ban - a magyarság kollektív büntetése: 3.5 milliónk idegen iga alá hajtása, velük ment 1000 éves országunk 2/3 része. Azok tették akikkel nem is harcoltunk. Vae victis! Lehet fellebbezni, papíron - de nincs kihez. Kilincselés Nyugaton, enyhítésért, 15 éven át, hiába. Hitler megértőbbnek látszik: két Bécsi Megszületik a döntés, s a többségében magyar részek visszatérnek. Az ára: hadbalépés. Megint egy elvesztett háború. Következménye Párizs 1947. Sztalin diktál, Nyugat asszisztál és: szenvtelenül szignálja a második Trianont. A visszatértek ismét elszakíttattnak. Kegyetlenül üldöztetnek, deportáltatnak és mészároltatnak.Kárpátaljáról 50 ezer elhurcolása, Északerdélyben koncentrációs táborokban lassú halál ezereknek, Délvidéken 50 ezer lemészárlása, Felvidéken Benes dekrétumokkal kollektiv büntetés, állampolgárság megvonása, kifosztás, kényszermunkára hurcolás, 100-ezres tömeges deportálás.Nálunk szovjet okkupáció, rémuralom, erőszakolt kommunizmus. Forradalom 1956-ban. Nyugati uszitás ellenállásra - árulás a háttérben. Kádár korszak terrorja, 200 ezer elmenekül, kollektivizálás, agymosás, vídám barakk, eladósodás. 1989: rendszeromlás.

Újrakezdés 1990-ben. Háttér: Málta. Az idős Bush és Gorbacsev leült egyezkedni rólunk is.
Esetünkben nincs sok változás: síma átmenet, nincs számonkérés, lehet beszélni, utazni és jött a többpártrendszer. Kiigazitás helyett tabuk: Trianon, határok, elszakitottak. Mert az Európai Unió majd mindent megold! Kerekasztal. Megfelelő vezető keresése. Washingtonban Kis János, Pozsgay Imre, Antall József. Az utolsóra esik a választás - bizonyára a leköszönők javaslatára. Az első minisztertanácson: "Aki itt trianonozni akar az álljon fel és menjen ki!" Az alaphangot megadták: kussolni kell! Mert az EU... És ez folyik 17 éve. Míg itt egy csokornyakkendős fiatal diplomata sziporkázta tanácsait mint valami karácsonyi csillagszóró a szikráit az éppen uralmon levő kormánynak, addig a szomszédos kisantantéknál kollegái duruzsolták kiválasztott vezetők fülébe: "Vegyetek be magyarokat a kormányba, lökjetek nekik valamit és csenben lesznek - s ez kitűnő propaganda lesz!" S így lőn. Miközben az RMDSZ Romániában, az MKP, Szlovákiában és a VMSZ Szerbiában miniszteri bársonyszékben szunyókált, világgá szállt a hír: ezek micsoda demokráciát csináltak! A háttérben a körülményeknek megfelelőem váltott módszerekkel tovább folyt a magyar őslakosság diszkriminációja, kiszoritása, elüldözése. Az eredmény: 86 év alatt az elszakitott magyarság aránya 1:1-ről 4:1-re csökkent s tovább romlik el egészen a felszívódásig. Amint EU tagok lettek, s a körülmények változtak ezek a "nagy demokraták" kiebrudalták a magyarokat a kormányból. Ez történt Szlovákiában, Szerbiában és most történik Romániában. Szép lassan visszatérhettek régi mániájukhoz a magyarnyívasztáshoz.: Malina Hedvig, a temerini fiatalok, a Babes-Bolyai Egyetem esete csak nehány eklatáns példa.

Az EU-ban tüskénkedő, hivtalból mindig optimista brüsszeli diplomatákat és a magyar balliberális kormányt amely kisujját sem mozditotta az elszakitott nemzetrészek érdekében, sőt kitagadtatta őket a nemzetből most érte az igazi hidegzuhany: a szlovák pártok soviniszta befolyás alatt a szeptember 20.-án Pozsonyban egyhangulag megszavazták a hirhedt benesi dekrétumok érinthetetlenségét, melyből legalább 13 a szlovákiai magyarságot kollektív háborús bünösnek deklarálta, minden jogtól megfosztotta, vagyonából kiforgatta s százezret üldözött el, hatvanezret pedig kényszermunkára vitt Csehországba télen fűtetlen marhavagonokban.

A benesi dekrétumok a náci nürbergi törvényeknek a tükörképei. Azok a zsidóságot sujtották, a benesi dekrétumok a magyarságot és németséget. A nürbergi törvényeket már régen hatályon kívül helyezték, alkotóit felelőségre vonták és megbüntették. A benesi dekrétumokkal a csehek és a szlovákok pedig békésen besétáltak az Európai Unióba a nyugati diplomaták tapsa között. A szlovákok most odáig merészekedtek, hogy törvénybe iktatással megerősitették azokat - szemben minden érvényben levő emberi joggal amiket ők is aláírtak! Lehetséges lenne-e ma feleleveniteni a nürbergi törvényeket? Vajon eltűri-e az EU a benesi dekrétumok újra törvénybe iktatását?

Itt az EU szavahihetősége forog kockán: kiáll-e szilárdan határozott ígéretei mellett, vagy ismét elkönyvelhetünk egy új átverést a többiek mellé?

Edmonton, 2007 szeptember 25.

(Erdely.ma) forrás:Jobbik.net

Nobilis írta...

"Lovagrend" ^^

PHJ írta...

Jött az osztrák s nyögtük 400 évig. Négy szabadságharcunkat nem segitették. 1867-ben kiegyezés. Ára 1914 volt. - Ez úgy, ahogyan van csúsztatás finoman szólva is. Kőkemény republikánus, sovén szöveg.

Nobilis írta...

Az tény,hogy a sógorok ott tapostak belénk ahol tudtak,de azt nem mondanám,hogy a kiegyezés ára az 1.vh volt...:/

ultrajobber írta...

Ezért mondom, hogy Balogh Úr álláspontja áll közelebb hozzánk.
Akartam is írni róla a Barikádon egy hosszabb szöveget, de már megint elérhetetlen a portál.A komcsik megint blokkolják,mert félnek 20-ától.

ultrajobber írta...

"A lehetőségek elemzésénél azonban kénytelen vagyok Szabó Dezső egyébként nagyon bölcs meglátásaival szemben, javasolni hogy eleve ne zárjunk ki senkit, még egy esetleges Habsburg jelöltet sem, csupán az apák bűnei miatt. Szerintem sokkal súlyosabb érv lenne a Habsburgoknak a nemzeti önállóságot gyengítő pro EU politikája ami alkalmatlanná teszi a jelen Habsburg generációt egy független Magyarország vezetésére.[34] Mégis, amennyiben a nemzet, az emigrációt is beleértve, úgy határozna, hogy királyságot akar, ne zárjunk ki előre senkit."vitéz Dr. Balogh Sándor,http://bethlenkor.blogspot.com/2008/04/kirlysg-vagy-kztrsasg.html

PHJ írta...

Nobilis,

pardon - mi az, h "jött az osztrák"? A király nemzetfeletti, a rendek választották, Ferdinánd igazán remek uralkodó volt, törvényesen vette át a hatalmat és több Árpád-vér volt benne, mint Zápolyában (Pezenhoffer atya után szabadon ugye). Minket sem kellett félteni azért, Bocskai, Bethlen, Thököly, Zápolya - voltak olyanok, akik tettek azért, h egység ne annyira legyen itt.

Ultrajobber,

Balogh úrban is keveredik a szezon a fazonnal. ;) A tanulmányát kinyomtattam, nézegetem még. Mindenesetre, Ottó halála után több lehetőség is van. Elég csak a Palatinus ágat megemlítenem. A dolog egyáltalán enm lezárt. DE majd erről Bece vagy Parsifdal mindjárt szól néhány keresetlenet és pontosabbat talán ;))

Parsifal írta...

Most tkp. mire válaszoljak? Erre a cikkre?

Erre egy cikkel lehetne csak válaszolni, annyi benne a csúsztatás... No és megint ez az "Ungarische Zigeuner Wirtschaft", ami miatt mindig lecigányoznak minket: a panaszkeltés, szánalomkeltés, segílyvárás...

N.B. Ferdinánd többször akarta Budát fölszabadítani, Zápolya meg beegendte őket oda, csak nehogy a vetélytárs kezére jusson.

15 év volt Mohács és Buda végleges eleste között...

Zápolya inkább behívta a törököt, csakhogy a trónra visszakerülhessen...

Egyébként minden mondata irányzatos csúsztatás, mely a tényeknek ellene mond.

A másik kérdés...

A történeti alkotmány értelmében, a 'Pragmatica Sanctio' kijelöli a trónutódlás rendjét. A dinasztia (és nem a saját) nevében kell lemondania a trónigényéről a dinasztia mindenkori fejének, valakinek a javára. Ez lehet egy szekundogenitúra (a Vitézi Rend jelenlegi főkapitánya, a nádori-ág feje), vagy maga a Nemzet, azaz újra lehet szabadon királyt választani. Persze nem teljesen szabadon, a kör azért szűkebb annál, hogy bárkit megtehetnénk.

Ehhez azonban föl kell keresni Ottót, vagy Károly fiát, és hivatalos nyilatkozatot kell tőle, mint jogi személytől (mint a dinasztia fejétől s nem mint magánszemélytől) kérni, miszerint lemond a trónigényről és a trónöröklési jogáról (fontos a pontos fogalom!) a dinasztia, pl. a nádori-ág javára.

ultrajobber írta...

A döntéseket Te hozod, Szerkesztő Úr,én csak megmutattam a néhány lehetőséget.Ebbe nekem már amúgy sincs beleszólási jogom.Én csak remélni tudom, hogy a dolgok jó irányba mozdulnak.Ez a jó irány szerintem a legitimista irány.
Ha ezek az Urak itt részt vennének a vitákban,azzal meggyőzhetőek lennének az igazunkról.
Üdvözlettel:ultrajobber-Várjuk a királyt!

PHJ írta...

Parsifalnak köszönöm szépen, osztom a véleményét. De mégis más, amikor Te mondod...;)

Ultrajobber,
persze hívd ide és mondják el és vitassuk meg. A legitimista-monarchist a legtisztább irány, mindig is az volt. Most, ez az egyetlen monarchista álláspont, ez a meggyöződésem. Nincsen már legitimizmus, mivel királyság sincsen most, csak egy újabb köztársaság. A Pungur professzor álláspontja nekem most jobb volt. Meglehet, ő kevesebbet is írt. Ennek ellenére sztem átvesszük az írását. Balogh úrét még rágom...