2009. szept. 17.

Slachta Margit emlékkonferencia

Szeptember 18-án, délután 3 órakor a Magyar Kultúra Alapítvány Corvin termében (Budapest, I. Szentháromság tér 6.) a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége szervezésében emlékkonferenciát tartanak Slachta Margit a Magyar Országgyűlés első női képviselője születésének 125. évfordulóján. A konferencia után Spányi Antal megyés püspök mutat be szentmisét este 6 órakor a Budavári Nagyboldogasszony templomban.

A konferencián Aczél Petra, Ékes Ilona, Katona Tamás, Pogány Erzsébet, Siklósi Beatrix szólal fel. A szimpózium címe: „Aki képes volt a tömegeket közéleti felelősségre ébreszteni, embereket közösséggé formálni.


Aki teheti menjen el mindenképpen! Végre egy ígéretes tudományos konferencia a magyar monarchizmus egyik kiemelkedő alakjáról. A hangsúlyok nem tudjuk persze milyenek lesznek, de mondjuk Ékes Ilona mindenképpen a téma avatott képviselője. Akárhogyan is, de érdekes lesz a rendezvény. Az pedig, hogy főpapi szentmisével kötik össze a rendezvényt méltó megemlékezést biztosít Slachta Margitnak, akinek emléke előtt a Miles Christi külön egy számmal adózott, és mi is közöltük rendkívül bátor felszólalását a királyság védelmében korábban. Találkozzunk tehát a konferencián!

[A Székesfehérvári Egyházmegye és a Magyar Kurír szíves közlése alapján.


Nincsenek megjegyzések: