2009. nov. 3.

Értelmetlen, hagyománytalan, semmilyen (REV2)


Pánczél Hegedűs János válasza Gerő András cikkére a Népszabadságban itt olvasható. Vigyázat, néha életveszélyesek a kommentek!
***
Időközben megérkezett Gerő András viszontválasza is. A diskurzusnak örültünk mindenképpen és eredményesnek lehet mondani, de e mellett a válasz Szentkorona-tannal kapcsolatosan alapvető tárgyi tévedéseket tartalmaz.

40 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jó a fájlnév:

kiralysagot+sokadik+verzió+második+verziója.jpg

Ezt a köztársaságra értsük, vagy az elvetélt monarchista kísérletekre? :)

PHJ írta...

Szted?

;-Y

Alan Breck Stewart írta...

A kép része nekem nagyon tetszik, a szövegre lehetne még néhány variáción gondolkozni, de végső soron az is jó.
Jó lenne szöveges szórólappá, vagy propaganda füzetté alakítani (még néhány hasonló jó képpel)

PHJ írta...

Lehet még csinálni, ha van valakinek kedve, tehetsége, ideje, szóljon... Az anyag nyomdáért kiált, ez tiszta sor. Ha erre is van megoldás, akkor jelezzétek...

Fülepi Henrietta írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Pici Hopi írta...

Én nem azt a szót használnám, hogy életveszélyesek...

Pláne, hogy ez a legolvasottabba cikk a nolon...

Reina Nicolasa írta...

Látom, jönnek a kritikák ;D

Petya írta...

Jesszus, ennyi sérült embert ahány a NOL-on hozzászólt...

DGY írta...

Ez az igazi diskurzus! Amikor meghallgattatik a másik fél is.

Gratulálok barátom!

Ahogyan elnézem aznap PHJ volt a legnépszerűbb cikk szerzője a NOL-on. Nem mondom, hogy a legkedveltebb is egyben, de azért mi szerintem így is nagyon büszkék lehetünk erre. A kommentek pedig mindennél jobban mutatják, hogy a jó harcot mindenképpen meg kell harcolnunk. Beszélni, írni, jelen lenni, nem hagyni magunkat.

Alan Breck Stewart írta...

Ugyanakkor van néhány igényes és értékes hozzászólás is, amiért le fogom menteni a commenteket.
Számomra az is szívderítő, hogy a Gerő féle cikk egész sokakat elgondolkodtatott, nem utasították el csípőből.

Chubakka írta...

Hölgyeim és Uraim!

Önök felettébb igazságtalanok.
Kérjenek bocsánatot!
Önök vajon mit tennének, ha hirtelen, a zászlófelvonás közben - miközben hallatszik a jól ismert "Gyurcsány takarodj!" kezdetű locsolóvers - mondom hirtelen, leszállna egy ufó, amiről ugye tudjuk, hogy nem létezik.
Nem csak hogy tudjuk, de még bizonyított is, hogy "már pediglen ilyen állat nincs!"

Szerencsétlen sorsú nol olvasók így jártak. Olyat olvastak a saját lapjukban, aminek a létezését görcsösen tagadják.
Érezzünk együtt velük! Rászolgáltak! megérdemlik.
90 (65) év agymosás után így néz ki az ufókra csodálkozó tömeg, nochta zu a "nép", más nével a proli-agy.
Most még csak rácsodálkoztak, meg fintorogtak, meg hőrögettek, aztán hazamennek és kénytelenek elgondolkodni rajta, annyira fölborították jól berendezett világukat a János által tolmácsolt gondolatok.

Egy a lényeg: (nem a tartós béke!)
Köszönjük János! És a névtelen szerkesztőnek is, aki kiengedte az írást. Hiába! Mindent az olvasottság növekedéséért.
Most gondolkodhatnak az elvtársak, mi van korábban: a gondolat vagy a társadalmi igény? Az alap vagy a felépítmény az elsődleges, és mi az alap, és mi a felap.

Mindenesetre én köszönöm, kedves János! Áldjon meg Téged a Jóisten minden földi jóval, teljesedjenek be vágyaid, légy boldog szeretteid körében, hosszú ideig. Ámen.

PHJ írta...

Köszönöm Nektek, komolyan jólesik. Ha már így magatokénak érzitek, akkor biztosan megérte. Muszáj volt, nem kicsit meg lett húzva a cikk, de még így is kiborult a bili. ;)

Tetszett, h mindenki a szocirémet OV-t kezdte emelgetni, sőt Navracsics helytartó is volt a cikkben vagymi [majd megkérdezem Megadja Gábort, h mik a hírek ilyen témában, biztos le vagyok maradva;D], szóval működött az ellenségkép-teória, gondolatban hátba is veregettem Schmitt urat, h no lám igaza volt annyi éve. E mellett tetszett, h beidézték BM-et is, mint érvet ellenem, igaz a cáfolatomat már nem annyira. Ehhez jobb lesz hozzászoknom, h a baloldalnak van mire majd hivatkoznia, ha a monarchizmus szóba kerül.

Gerő András talán a végén reagál a véleményekre. Az még érdekes lehet. Addig is itt van 133 komment az öröklétnek. Élvezzük hát!

DGY írta...

Ide is eljutott a cikk, most 160 körül vannak a kommentek, még mindig a legolvasottabb. VK

http://www.mandiner.hu/cikk/koztarsasag_-_a_bukott_allamforma#comments

Nobilis írta...

Nem érdemes olvasni a hozzászólásokat. A Habsburgok,illetve a királyság kapcsán megy a komcsi szöveg. Véleményem szerint államforma kérdésében,ahogy nagy politikai dolgokban, nem szabad a "nép" véleményét kikérni. Egyszerre mindenkinek nem tudod elmagyarázni a dolgokat, külön-külön meg nem érdemes.

PHJ írta...

http://valami.nolblog.hu/archives/2009/11/04/Kiralysagot_akarok/

Ez is jó. Az illusztráció meg pláne.*-*

Én szeretném elmagyarázni értelmes embereknek, h mi micsoda. Ez nagyon lényeges. Pl. a királyság _nem_ diktatúra. Ez mondjuk alap. Horthy meg nem volt diktátor. Károlyi-féle köztársaság meg saját magát hívta népköztársaságnak.

Nobilis írta...

Úgy sem értik meg.Hülyék,mint a tök.

Alan Breck Stewart írta...

A hülyék nem értik, de a hülyéken kívül is sokan írnak és mégtöbben olvassák a cikket. Ezért törekedni kell hogy a commentek "egyenlege" pozitív maradjon. A cikk tökéletes időzítés tökéletes helyen!
Várom az utórezgéseket, bár még az első is tart!!

PHJ írta...

Jócskán. 200 komment...hmmmm. Ennek lehet, h örülni kellene.

Alan Breck Stewart írta...

Az a demokrácia fonákja hogy vitatkozhatunk mi a nol-on és harcba küldhetjük érveinket bölcs gondolkodású baloldali respublikánusokkal, de a kérdést nem ez fogja majd eldönteni hanem a hülye műveletlen tömeg (nem észbeni megyőzése, hanem) magunk oldalára állítása.

Névtelen írta...

Hát igen, jó lenne lépni egy nagyot. Mondjuk, mint monarchista alakulat. Már a politika kezdi megdolgozni megint a sötét, és ostoba szürke embermasszát. Virág

Alan Breck Stewart írta...

Tudom hogy korai még erről beszélni és nem is alkalmas ezt itt előhozni, de Virág felvetéséhez csatlakozva javaslom hogy kezdjünk el gondolkodni helyi Szentkorona Szövetségek létrehozásának LEHETŐSÉGÉN!
A Szentkorona Szövetségek mint tudjuk annak idején (20-30-as évek) fontos szerepet töltöttek be a legitimista mozgalomban és most megpróbálhatnánk lemásolni a polgári körök kezdeményezést annak tapasztalataira építve.
A Kiskunfélegyházihoz hasonló előadások lehetőséget biztosíthatnának helyi csoportok szervezésére.

NTC írta...

Remek ötlet!!!

Névtelen írta...

Szent Korona Kör valóban, ez kellene. Nemzedékünket senki nem tanitotta meg, hogy mit lásson, és mit tiszteljen a szentkoronában. Nem ékszer az, nem pompa és nem disz, de maga Magyarország.

Névtelen írta...

Elnézést, az ekőbbi kommentet én irtam. Virág

Alan Breck Stewart írta...

Keresgettem a neten egy nol-os kommenthez anyagot (fra/olasz/német monarchisták) és hát elég lehangoló találatok voltak. monarchist demonstration keresőszóra leginkább anti-monarchist demonstration találatokat adott. Semmi tömeget ábrázoló kép vagy szöveg, sehol egy akár csak a miénkhez fogható élő weblap (elhagyatottak azok vannak). A legjobban a monarchy.net adatbázisa gondolkodtatott el ami tartalmaz egy 10 évvel ezelőtti listát a világ monarchista szervezeteiről. Állítom hogy 60%-uk már nem létezik. Ugyanez egyébként igaz a radikális szélsőjobbos csoportokra is lásd move ami már nincs.
Hála és köszönet PHJ-nak és munkatársainak Magyarországon újra van fóruma a monarchistáknak és van új weblap ahol véleményem szerint méltó, magas színvonalú, magabiztosságot mutató és "kombattáns" cikkek jelennek meg.
Olyan esély ez ami nem volt az elmúlt 20 évben (azóta figyeltem és vártam a lehetőséget). Jelenlegi helyzet szerint nagyon jó ütemben haladunk előre közösségünk fejlesztésében, szuper sajtókampányokat produkálunk mint ez az utóbbi is, de a fenti példák elgondolkodtattak.
Mindaddig amíg nem teremtjük meg a szervezeti kereteket és nem osztjuk meg a feladatokat, az oldalaink és a közösségünk átjáróház lesz. Jönnek lelkesednek elmennek, mert hiszen a fogyasztói társadalom abban nagy hogy elfeledtesse a mélyenszántó és komoly dolgokat. (ki keseregne a határon túli magyarok nyomorúságán amikor kezdődik a tv-ben az agyleszívó zombishow)
Mindenesetre PHJ amíg még bírod szuflával addig semmi baj nem lehet, de azért jó lenne ha lenne belőled még 5-10. Belegondolni sem merek: minden nap lenne 10-15 cikk, 30 comment, 3 videó, meg még 4 portál.

PHJ írta...

Köszi, én is ezen vagyok. Nem győzöm hangsúlyozni; a pálya szabad mindenkinek. A minőség a célok adottak, az alá menni nem szabad.

Klónozásban nem vagyok benne.;)

Alan Breck Stewart írta...

223 komment, csak az a baj, hogy a régiek már nem láthatóak az oldalon. Van valami mód az első kommentek előhozására? Azok a legérdekesebbek.

PHJ írta...

252 kommentnél vagyunk, az elmúlt hét legoldvasottabb írása lett. Bevallom nem gondoltam volna. Azért Gyurcsány persze megelőzött kommentekben. Öt nem lehet lekörözni csak úgy. Haza pálya előnye ;)

Pici Hopi írta...

Hogy egy kicsit feltűnőbb legyen a blogon:
Tessék csak olvasgatni, mi volt Gerő András reakciója PHJ írására.
Fentebb található a link.
6 komment...

Névtelen írta...

A Habsburg-pártiaknak rossz hir Nostradamus jóslatának 86. része:
http://horoszkopszoftver.hu/joslat.htm

Nem tudom ki mennyire hisz a jóslatoknak, de eszerint királyválasztás történik majd.

De legalább Királyság lesz!
És ez az ami mindammyiunkat Összeköt!

egy Tizlándzsás leszármazott

PHJ írta...

Nostradamus? Ez most ugye valamilyen vicc volt? Jön majd ide Yotengrit is meg az Arvisura?! Ugye, nem. ;((

Névtelen írta...

Kedves PHJ!

Nem érzem jogosnak gyunyoros hozzászólását. Legjobb tudomásom szerint Nostradamus létező személy volt, a jelzett jóslatot Zrinyi Miklósnak irta (azt hiszem). Lehet a jóslatban hinni vagy nem, bár a megtörtént események a sorokba illeszthetők. A Yotengrit látezésére pedig nincs kézzelfogható bizonyiték, egyfajta legendárium része. A kettőt nem lehet összehasonlitani (szerintem).

Azt, hogy Ön miben hisz és miben nem én tiszteletben tartom. A bejegyzésnek csak információ értéke volt.

Most is örömteli kezdeményezésnek tartom a blog lőtrejöttét, de nem tartom szerencsésnek egy szerencsétlen sorsú, sikertelen és Habsburg uralkodó (bárhogy is az utolsó királyunk)nimbuszának fényezését és a Királyság visszaállitásának csak ezen kizárólagos irányban való továbbfejlesztését. Ezzel azt szeretném kifejezni, hogy néha más lehetőségeket is halgasson meg és csipőből ne nevessen ki, vagy utasitson el, mert az egyfajta beszűkülést fog jelenteni és az eszme, vagy későbbi mozgalom, szerveződés széthullásához is vezethet.

Mésik dolog amit megemlitenék az, hogy a történelem során volt már egyfajta királyválasztás és emlékeim szerint nem is rosszul sült el. Hunyadi Mátyásra gondolok.

Én a Királyságban, mint intézményben hiszek és NEM FELTÉTLENÜL egy Habsburg uralkodó irányitása alatt.

Ha Önök számára ez elfogadhatatlan, akkor én értelmeztem rosszul az oldal célját. Az én értelmezésemben igy hangzik az Önök által megfogalmazott cél:

A jogfolytonosság alapján a Habsburg házból való király személyében új királyt adni Magyarországnak.

Ha igen,itt semmi keresnivalóm, elnézést az alkalmatlankodásért, többet nem zaklatok senkit hozzászólásommal.

egy Tizlándzsás leszármazott

Névtelen írta...

tisztelt tizlandzsas,

1. a kiralysag NEM INTEZMENY

2. emlekei Hunyadi Matyas kiralyrol vannak vagy Hunyadi Matyas kiralyrol szolo konyvekrol?
Az elso esetben ejha.

eggy hajdu-fi

Névtelen írta...

Tisztelt hajdu-fi!

Ha érdemben nem tud hozzászólni a témához inkább ne is irjon.

"Ha halgattál volna..."

egy Tizlándzsás leszármazott

PHJ írta...

Nagyon sokszor leírtam, de újra; mindenkinek, aki királyságban gondolkodik, azért akar tenni _érdemben_, annak itt van a helye. Nostradamust azonban hagyjuk meg az Elixír magazinnak, meg a társainak, ha egy mód van rá. Attól, h valaki létező személy, nem jelenti, h igazat és főképpen a témánkat tekintve relevánsat írt. Mátyás nagy és jelentős király volt, de a szabad királyválasztásnak vannak fiaskói is, annak minden jegyével; Zápolya János.

Névtelen írta...

Nem akartam megbantani tizlandzsas leszarmazott urat, de bejegyzese alapjan gondolkodasaban tul sok a "balos" elem.
Ezeket eszre kell venni es elhagyni, sertodottseg nelkul.

Gondoljon peldaul arra, hogyan itelheto meg az, hogy grof Karolyi Jozsef, aki az egyik leghatarozottabb legitimista volt, es Boldog Karoly kiraly halalos agya mellett volt 1922-ben, egyik beszedeben dicseroleg nyilatkozott Petofi Sandorrol.

Arrol az emberrol, aki mar csak a "Nem sulyed az emberiseg" kezdetu verse alapjan sem minositheto masnak, mint egy alavalo, istentagado, mertektelenul buta embernek.
Es mar legalabb szaz eve minden uj nemzedeknek ugy prezentaljak ezt a felsegarulo mocskot mint valami emberfeletti heroszt.

Ez nem azt jelenti, hogy grof Karolyi Sandor emleket diszkreditalni kellene, csak
arra akarok celozni, hogy a kovetkezetesseg neha igen furcsa eredmenyekre vezet.

Royalistanak lenni nem olyan egyszeru, mint mondjuk konzervativ fideszesnek. Remelem elgondolkoztattam.

eggy hajdu-leszarmazott

Chubakka írta...

10 lándzsa vagy nemem 10 lándzsa,
de ha már idézne tisztelt uram, illene utána néznie.

Nostradamus nem írt semmiféle jóslatokat soha Zrínyinek.

Ha bővebben érdekli, kifejtem, mert egy Nostradamus-szakértőt tisztelhet bennem.

Legyen szíves utána nézni mindig a hitelességnek, mielőtt saját magát kábítaná.

Ez a "munka" egy magyar "költő" "alkotása", direkt nem mondom a nevét, mert semennyire sem akarok neki reklámot csinálni, mert csapnivalónak tartom.

Legyen szíves a bösztörpusztai sámándobokat a honlapon kívül hagyni, itt komoly beszélgetések szoktak folyni és megnézzük, mire is hivatkozunk.

Például, rám sosem hivatkozik senki, mert komolytalannak tartanak. És ez így van jól.

Lehetséges - sokan bebizonyították, hogy lehetséges - jó magyarnak és királypártinak, monarchistának, akár legitimistának is lenni egyszerre. A kettő inkább erősíti mint kizárja egymást.

És ha királyságról elmélkedünk, tanácsos Révai József: Magyarország történelme című örökbecsű munkáját is a sámándobok, Nostradamus és pseudo-jóslatai mellett hagyni.
Egyébként Nostradamus Franciaországnak jósolta, hogy a Bourbonok visszatérnek. Egyelőre, sajnos nyoma sincs.
De lehet, hogy ez már csak azután lesz, hogy a teve iszik a Dunából.
Viszont, nem véletlen vagyon írva: Nem tudjátok sem a napot, sem az órát.

ThunderBrave írta...

Bocs, hogy megkérdem, de a "Tizlándzsás leszármazott" az mit jelent, vagy mit takar?:$ Köszi előre is a választ *-*

Chubakka írta...

Tízlándzsás szék (lat. Sedes X. Lanceatorum) a szepesi lándzsások kerülete, Tíz Lándzsás Nemesek Felső Széke (a szlávoknál: Zemanské dediny), 1243 előtt-1803. Nnemesi önkormányzat a Szepességben, a korai magyar önkormányzati rendszer egyik alkotórésze. - IV. Béla "ősidők óta bírt jogokat megerősítő" oklevele elismerte a módos szepesi várjobbágyok adómentességét, bíráskodási függetlenségét, saját ispán választásának jogát és az ország nemeseihez tartozásukat.

A Szepességben gyepűelvi határbiztosítási feladatokat ellátó, szabadalmas jogállást, majd nemesi rangot élvező, eredetileg magyar népességből szervezett terület. Közigazgatási különállását a XIX. sz. elejéig megőrizte. Magyar lakosságának nyelvi beolvadása (szlovák, német) a XVII. sz. folyamán befejeződött.

ThunderBrave írta...

Köszi.

Ide nem lehetne egy RSS-t csinálni mint a regnum portálon? *-*