2010. aug. 25.

A királyság menő! - Monarchista és republikánus sztárok

Az ausztrálokat sújtó kis munkáspárti-republikánus sokk-politika (Ausztrália legyen köztársaság, brrrr) ara késztetett minket, hogy szétnézzünk a modern társadalmakban oly emblematikus sztárok között, hogy ők vajon monarchisták vagy republikánusok? Érdekes eredmények születtek, néhányat megosztunk most itt mindenkivel.

A Gladiátor blockbusterből, nem olyan rég pedig Robin Hoodból is ismert Russel Crowe például monarchista és a monarchia szerinte jó dolog. Ennek a republikánusok nem annyira örülnek persze, de mi igen.

Paul McCartney a Brit Birodalom lovagja, természetesen és nagyon magától értetődően monarchista. Nem is gondoltunk mást egyébként az úriemberről, hiszen gyermekkorában a Beatles előtt hazafias dolgozatot írt a királynő megkoronázásáról, ami egyáltalán nem esett nehezére.

A Harry Potterként elhíresült Daniel Radcliffe azonban masszívan a monarchia ellen ágál. Inverzben vagy bevallottan is republikánus a fiatalember. Itt az ideje hát más szemmel nézni a Harry Potter filmeket...

A Mr. Beant is alakító Rowan Attkinson azonban megint csak azt mondja, hogy a monarchia jó dolog. Lakonikusan nyilatkozik erről persze, az ember úgy érzi, hogy szinte összenőtt vele. Ez persze nem baj, hiszen akkor lenne rossz, ha elválasztanák tőle.



[Köszönet Kaczmarski Balázsnak.]

5 megjegyzés:

Szávoszt-Vass Dániel írta...

Rowan Atkinsonban kellemesen csalódtam, főleg A Fekete Vipera sorozat humora fényében meglepő az álláspontja.

Alan Breck Stewart írta...

És akkor még nem láttátok Brian May-t a Queen gitárosát amint a !Buckingham palota tetejéről!!! gitározza az Isten óvja a királynőt kezdetű himnuszt.:
http://www.youtube.com/watch?v=_4nsifplvpk

Alan Breck Stewart írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Alan Breck Stewart írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Alan Breck Stewart írta...

Újabb monarchista celebek listája: Mel Gibson, Ms. Monneypeny, és híre sportolók
http://www.royaltymonarchy.com/links/celebs.html

valamint:
http://conservativehome.blogs.com/thetorydiary/2011/04/twelve-top-tory-quotes-in-support-of-monarchy.html

Rowan Attkinsonhoz új link: http://www.rdasia.com/being_mr_bean/