2013. jan. 11.

A cseh elnökválasztási bohózat margójára

Bárkiből lehet "elnök úr" - "Franz" csupán egy jelölt a sok közül

"Először is, csak a későbbi [élet - SzVD]szakaszok tágabb perspektívájából láthatjuk és érthetjük meg a korábbi szakaszokat. Ez az oka annak, hogy az érettebb társadalmak vezetői mindig a vének, az idősek, a szentek és a "beavatottak" voltak. Egyedül ők vannak olyan helyzetben, hogy a társadalom vagy bármilyen spirituális szervezet valódi vezetői lehetnek. Nélkülük "vak vezet világtalant", amit az olyan tipikus jelenségek mutatnak, mint a bandákba verődött fiatalok vagy az öngyilkos merénylők. Akik nem valódi vezetők vagy "vének", azok pusztán megerősítik az embereket saját érzelmi szintjükön. Az éretlen emberek pedig természetesen imádják és vezetőjüknek választják őket, mivel éppen annyira éretlenek, mint saját maguk. Ide mindenki behelyettesítheti a neveket az őt érintő katasztrofális politikai történetből. Ne feledjük azonban, hogy az éretlen vezetők és az éretlen csoportok szimbiózist alkotnak, ezért mondja Platón és Jefferson, hogy a demokrácia nem a legjobb kormányzási forma. Csak a legbiztonságosabb. Alighanem egy valóban bölcs uralkodó lenne a leghatékonyabb vezető. [...]"

Richard Rohr, amerikai ferences atya:
Emelkedő zuhanás, részlet

5 megjegyzés:

SontPent írta...

Persze, de azért monarchista blog is söpörgethetne a saját háza táján. A doni katasztrófa évfordulóján (vagy úgy egyáltalán) egy Horthy-t dicsőítő propaganda videót belinkelni a regnum facebook oldalon több mint problematikus.

Petrus Augustinus írta...

Szerintem meg tök rendben van.

pera írta...

Ez cseh dolog se ér ennyit, má' bocsánat...
Aquila non captat muscas!

SontPent írta...

Petrus: Ja, ha neked a Horthy kultusz és dicsőítés "tök rendben van", akkor nincs mit mondanom. Neked akkor katyvasz van a fejedben, hogy ihaj.

Szávoszt-Vass Dániel írta...

Kedves pera, a cseh dolog valóban nem ér semmit, de az eredetileg bejegyzésre szánt szöveghez ez a kép tökéletesen passzolt.