2008. szept. 26.

"Aki Istenben és a vallásában hisz - legyőzhetetlen!"

Korábban azt gondoltam, hogy kell majd valamilyen aktualitás arra, hogy a következő két videót ide betegyem. Miután többször végignéztem, meghallgattam őket, azt gondolom semmilyen különösebb aktualitás nem kell nekik. Egyszerűen hiánypótlóak, több szempontból is. Mindszenty Józsefról nagyon kevesen tudják, hogy az utolsó jelentős magyar monarchista állam-, és egyházférfi volt a XX. században. Megemlékezni róla, megélni, megismerni gondolatait kötelesség ma is mindenkinek, aki jelenleg is a királyságunkat igazságként hírdeti a világnak. Mindszenty számára az egyetlen elfogadható államforma a királyság volt, a köztársaság bevezetését még 1945-ben hercegpírmási közjogi jogköréból adódóan megóvta, amellyel a kommunista és társutas politikusok nem foglalkoztak semmit sem. Ezt az óvást 1956-ban is fenntartotta, amikor az 1956-os új kormány viszahelyezte eredeti méltóságába. Érdemes emlékezni rá, ezzel a videóval.

Nagyon fontosnak tartjuk a trónörökös, Habsburg Ottó által mondott beszédet is Mindszentyről. Néha mi magunk is elbizonytalanodunk, elkeseredünk a Királyi Fenség nyilatkozatain. Az alábbi videón hallható megemlékezése a hercegprímásról azonban minden szempontból tartalmas beszéd, amelyet szép magyarsággal, emelkedett hangvétellel mond el. Mivel nagyon is jól tudjuk, hogy hazánkban - egészen nonszensz módon több évtized kommunista diktatúra után - ma is sikk a Habsburg-gyalázás, meglepő módon a nemzeti oldalon elsősorban, ezért ideidézzük ezt most a teljes kép kedvéért. Habsburg Ottó nem volt egyértelmű mindig tetteiben, főként a második világháború után, azt azonban kár lenne elvitatni tőle, hogy a prímásról mindig a legnagyobb szeretettel és tisztelettel beszélt, ahogyan édesanyja is, Zita királyné is. és tettekkel is segített a munkáját Most a hangfelvételen mindenki ezt meg is hallgathatja végre.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

A videók remekek, küldözgetem mindenkinek, hadd lássák, hallgassanak ilyet is Ottótól.

http://www.barikad.hu/node/18363 - ki ez a majom? És mintha a cikk utolsó részét nekünk szánták volna, nem?

Névtelen írta...

Idióta baromállatok mindig is vannak. http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=leventemagyarkiraly&pid=3763

Valaki rúgja már seggbe ezt az ökröt!!!

Névtelen írta...

A barikad.hu cikke nem hiszem, hogy ellenünk szólna, sokkal inkább Levente úr képtelen marhaságai ellen. Azt viszont még mindig nem sikerült eldöntenem, hogy ő ezt most komolyan gondolja-e vagy sem? Illetve, hogy valós személy-e egyáltalán ez a bizonyos "I. Levente"?

Névtelen írta...

muhahaha ,na most bezuhantam az asztal alá... I.Levente... Elborult barom állat.

"Sajnálattal kell közölnöm I. Levente cím alatti egyénnel és híveivel, hogy mivel nincs teljesen egyenesági leszármazott Attilától vagy Árpádtól, ill. sokezer lehet a vérvonalon, de nem igazolható egyiknek sem elsőbbsége, ezért a következő magyar király választott király lesz, akit a vármegyék felhatalmazott követei fognak megválasztani.

Tisztelettel: M. M. László"

Ez sem rossz...

"a következő magyar király választott király lesz, akit a vármegyék felhatalmazott követei fognak megválasztani."

Elég határozottan állítja... :/

Unknown írta...

Nem olvastam az eredeti cikket, ezért lehet, hogy nem arról írok amiről gondolom, de a királyi vérvonal téma megütötte a fülemet. A magyar királyi vérvonal még nem halt ki. Habsburg Ottó a trónörökös.