2008. szept. 10.

Egy kis monarchista színes


Az alábbi képek, egy kis monarchista színes, de azért talán nem teljesen érdektelen. Péter fotózta a Habsburg Kávéház maradványait, amelyek átvészelték a II. világháborút, ostromostól együtt é, az 1946-os respublikát, de még a kommunista diktatúrát is és még mindig ott árulkodik Magyarország egy jobb korszakáról, amelyről a mai napig szeretik feltételezni, hogy egy dinasztia elnyomta a nemzetet. A kávézó (ma bútorbolt) a Király utca - Kertész utca sarkán állt, a Terézvárosban (VI. kerület), amely nevét Mária Teréziáról kapta, annak uralkodása alatt, utalva ezzel a királynő védőszentjére Avillai Szent Terézre is. A kávéháznak ma csak a híre maradt meg, amely így is kellemes nosztalgiát áraszt, meglehet semmit sem tudunk erről a helyről.

Az azonban bizalomgerjesztő, hogy a Nagymező utca 12. alatt (mintegy két utcával az egykori Habsburg Kávéház mellett) nyílt 9 éve a Ferencz József Söröző és Étterem, amely külsőben és belsőben is igyekszik egykori uralkodónk szellemét visszahozni, többek között kapható az uralkodó kedvenc kávéja is itt és személyes kedvenc sörünk is.



Mindez egy kis monarchista akcióra is ösztönzött minket a közelben. Soha nem lehet tudni. (Fotók, akció, alapvető infok; Szász Péter Domonkos.)

Aki pedig hasonló helyeket, emlékeket talál, az ne legyen rest, küldje el nekünk fényképben és számoljon be róla. Monarchista matricákat aki kér, az pedig jelentkezzen itt és ingyenesen küldünk neki; lacroix-csigavonal-freemail-pont-hu

4 megjegyzés:

Ultrajobber írta...

Üdv!
Örömmel értesítlek benneteket, hogy nagysokára, de mégis megkaptam a csomagot.
Pár napja is kaptam ugyan egy csomagot, de abban DVD film volt, a mocsári tigris életéről,további DVD-k vásárlására ösztönözve.Arra a csomagra hittem, hogy végre megjött tőletek a matricás csomag,de mikor kibontottam,elkedvetlenedtem.Most viszont újra föllelkesültem,és ahol tudom ragasztani fogom őket.
Monarchista üdvözlettel:ultrajobber
Várjuk a királyt.

Ultrajobber írta...

Az is meglesz.
A szentképet köszönöm.

Ultrajobber írta...

Üdv.
Hogy ezen a Szent Korona Rádión mennyi demagóg csökött ír, az már borzalom.Annyian vannak, hogy csodálkozok, még nem menekültél el onnan.Ilyenekkel vitatkozni...áh, fölösleges.A nagyeszűek, annyira tudják.Hit dolgában meg végképp.
Nagy az Isten állatkertje.
Romkat,meg ilyen hülyeségek.Nagyon nagy hívők, biztosan sokat imádkoznak, csak azt nem tudom, kihez.Templomba hova járhatnak?Költői kérdés.A türelem, az bizony nagy erény.De ezekkel nem jutsz semmire, az holtbiztos.

Névtelen írta...

A magyar jobboldal sajnos vallástalan nagyobbrészt. KDNP-től mondjuk az SZKR-ig. Vagy tovább is. Nagyon örülök annak, hogy a magyar monarchistákra ez nem jellemző! UGYE, NEM?!?