2009. júl. 11.

Dal a fülledt nyári napokra
Tizenkét éves gabonapárlat és néhány jégkocka van a kristálypohárban. A fehér ing felső három gombja ki van gombolva, a nyakkendő megoldva, a fekete bőrcipők a padlón hevernek. Láb az asztalon, zakó hanyagul a fotel mellé dobva. Este van már, majdnem éjfél. Kint még mindig meleg van, az egész napos esőzés után a fülledtség belengi a szobát. A dal a hangszórókból halkan árad, mégis uralja a szobát. A jégkockák rázkódása a pohárban a dobseprűk.

Tökéletes percek ezek.

4 megjegyzés:

Gordon írta...

Sose néztem utána, de érdekelne, hogy ebből mennyi az igazság? (Tényleg gyerekcsapatokat lőttek a nyilasok a Dunába?) Nekem Páger Antal és Muráti Lili a kedvenceim. Tehetségesek voltak, Karády szvsz iszonyú rossz színésznő, bár kétségkívül különös jelenség és nagyon illet a kor hangulatához.

PHJ írta...

Én úgy tudom igaz. Gömöri beszélt erről személyesen, aki vele volt. Karády utálta a nyilasokat, ez nyilván Újszászy hatása volt, a komcsikat sem szerette. Én láttam tőle jó alakítást, például a Halálos tavaszban, meg Külvárosi őrszobában sem rossz. Volt egy szerepkör, amit elvártak tőle, amit hozott, ez ma is így van. Egy skatulya. A hangja és az előadásmódja azonban rendkívül szuggesztív és egyéni sztem. Én sok éve kedvelem, egészen kis korom óta. Azonkívül a következetessége is tetszik (kalap a komcsiknak 1980-ban, ahelyett, h hazajött volna). A Sándor Pál-féel utolsó interjút nagyon megnézném, annak idején a XXI. században lekéstem... neten meg nincsen fent.

Reina Nicolasa írta...

Kedvenc dalaim egyike.

Parsifal írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.