2010. okt. 2.

A királyság riogat?

Pokorni Zoltán a Heti Válaszban ezt mondta nem is olyan régen; "A baloldali sajtó riogatásain pedig legfeljebb mosolyogni lehet. Van valaki az országban, aki elhiszi, hogy bevezetnénk a királyságot vagy statáriumot hirdetnénk?". Ha a "bevezetnénk" a többes szám első személy, a jobbközép kormányzó pártot jelenti, akkor nem tudunk határozott választ adni erre, de valószínűleg a "nem, nincsen" lenne a helyes válasz mind a kettőre nadrágos embertől. Ez azonban nem megnyugtató válasz a mi részünkről, hanem realista. Az látszik, hogy a királyság egyeseknek ahogyan egzisztenciális-politikai deviancia, másoknak pedig politikai abszurdum. Nekünk viszont realitás és politikai alternatíva, még ha a kívánt politikai térnek híján is vagyunk. Minket azonban a királyság nem riogat, hanem melenget és éltet.

5 megjegyzés:

Stami írta...

Azt hiszem ezzel lemondhatunk az alkotmányozás komoly folyamatáról is. Ennyit a jobbközép(?) pártról, vagy a pártokról általában.

Nobilis írta...

A komoly alkotmányozás folyamatáról már akkor lemondtam,amikor bejelentették.

PHJ írta...

Az a helyzet urak, h a lényegi kérdésben egyszerűen nincsen infonk; lesz-e Szentkorona-tan és jogfolytonosság helyreállítás vagy sem. Ez csak szkepszis, ami ugye egészségesen megvan, meg találgatás kérdése így.

Nobilis írta...

Jogfolytonosság helyreállítása csakis államforma váltással képzelhető el,de az biztosan nem lesz.

Csak bebetonozza magát a kormánypárt a következő pár ciklusra (hogy közben/utána mi lesz, azt a jó Ég tudja...).

Névtelen írta...

Nos, ki lesz a magyar Antonio Tejero?

Sir Fidelius