2009. okt. 7.

Károly király szentmise idén is; terjesztők és támogatók kellenek!

Idén is lesz szentmise Boldog IV. Károly királyunkra, és a restaurációs kísérletekre emlékezve, 2009. október 24-én, ahhoz a naphoz igazítva, amikor az ezeddig utolsó királyunk azért jött vissza a hazába, hogy elfoglalja újra a trónját. Szimbolikus a tett, kegyes a mi emlékezetünk.
Ott a helyünk idén is!

Emlékezni, áldozni, személyesen részt venni kell az egyetlen olyan rendezvényen az évben, amikor a királyságunk mellett teszünk hitet, az utolsó legitim királyunkra emlékezve azon a helyen, ahol visszatért hozzánk.

Az eseménnyel kapcsolatos szervezés már elkezdődött. A tavalyi megemlékezést érdemes újranézni kedvcsinálónak. Barcsa Gábor már elkezdte osztani az észt azokon a helyeken, ahol a legnagyobb a katyvasz jelenleg (sajnálatos módon), e mellett pedig elkészültek digitális és papír alapú szóróanyagok is a szentmiséről. Jász atyával - a helyi plébánossal - már felvettük a kapcsolatot korábban és sikerült szorosan együttműködni a Károly Király Imaligával is a témában. Két önkormányzat (Cirák és Dénesfa), az Imaliga és anyaportálunk, a Regnum! közös szervezése ez az esemény, idén amelyen mindenkinek ott van a helye, aki magáénak vallja a királyságunkat és Boldog Károly királyunk emlékét. A szentmise alatt zászlós díszőrséget állnak a vitéz doberdói Bánlaky Breit József altábornagy Hagyományőrző Egyesület tagjai, korhű, első világháborús katonaruhában. (köszönet nekik!). Aki királyságban gondolkodik, és a királyságunkért cselekszik jöjjön el! Most ne a kifogást keressük és ne a beszámoló videóra várjunk. Ottlétünk tanúságtétel is egyben.



Aktuális feladat is van. Elkészültek a papír alapú szórólapok egy tucattal, amelyhez terjesztőket keresünk (jelentkezni e-mailben lehet)! Holnaptól át lehet őket személyesen venni Budapesten, előzetes egyeztetés után. Fő terjesztési célpontok; felsőoktatási campusok, könyvesboltok, templomok, klubok. Aki tudja vállalni, az jelentkezzen minél hamarabb, az idő sürget! Tegyünk azért, hogy minél méltóbb módon tudjuk megünnepelni ezt az ünnepet, élesszük újra ezt a régi hagyományt, emlékezzünk királyságunkra, gyűjtsünk erőt a közös munkából és az együttlétből!

15 megjegyzés:

Névtelen írta...

Boldog IV. Károlyt, igenis szerette a magyar nép. Már életében szentnek tartották.

Névtelen írta...

Szerették, tisztelték és becsülték. Senkit sem akart megpuccsolni. Virág

Laurentius írta...

Üdv!

Ha valaki kocsival menne Pestről, Miskolcról, vagy Pesten keresztül és befér hozzá egy utas akkor írjon legyen szíves e-mailt!

endless00_at_freemail.hu

Minden jót!
Laurentius

Alan Breck írta...

Kéne valami megegyezéses "fórum" (itt vagy a regnumon vagy levlista) ahol jobban összehangolhatnánk a propagandát. Nem látom ugyanis hogy a többiek milyen területeken dolgoznak nem így lehetnek lefedetlen területek. vannak kérdéseim is pl Jó ötletnek tartanátok meghívót küldeni az osztrák legitimistáknak? Részt kell e vállalni valamilyen módon a misét követő fogadásban stb?

Alan Breck írta...

Kell-e a rendezvény idejére útmenti jelzéseket elhelyezni, hogy akik először jönnek azok is odataláljanak? Én pl elsőre 20 percet csalingáztam mire odataláltam.

Alan Breck írta...

PHJ ez a közlemény nagyon hasznos dolog rögtön elküldtem a katolikus rádiónak meg az mtv vallási műsorok szerkesztőségébe. A magyar rádióét még nem találom. Legközelebb plakát mellet sajtóközleménnyel is készülni kell. Küldtem továbbá a gráci magyar katolikusoknak meg a bécsi magyar misét tartó papnak is.

Alan Breck írta...

Barátainktól hazafelé meglátogattuk a királykápolnát. A szép naplemente közepette elmeditáltunk ama bizonyos napról amikor őfelsége repülőgépe (kiállítva a közlekedési múzeumban)
leszállt itt. A környék szépen karban van tartva, friss gereblyézés nyomait is felfedeztük.
Cirákon és Dénesfán lecseréltük a fekete fehér szórólapot színesre.
Egypár fotó is készült ezek közül egyet feltöltöttem:
http://twitpic.com/lw5lu

Névtelen írta...

Szerintem célszerű lett volna Budapestről buszt indítani, mert a helyszínt tömegközlekedéssel még a fővárosból is nehéz megközelíteni. Gondolom az É-i és a D-i régióból még nehezebb. Ha idén nem is lehet már az idő rövidsége miatt buszt szervezni jövőre mindenképp érdemes lenne, és ez a résztvevők számát is megnövelhetné.

Unknown írta...

"Támadnak" a hungaristák. Egy elég "remek" kis mocskolódó cikket sikerült összehozniuk. Eléggé dühítő.

http://jovonk.info/2009/10/10/habsburg-iv-karolyrol-es-csaladjarol-felreertesek-tisztazasa-vegett

Névtelen írta...

Üdvözletem Mindenkinek!

Körülbelül egy éve kisérem figyelemmel a Gondolatok és a hozzá kapcsolódó portálok, blogok hireit bejegyzéseit.
Több helyen olvastam, hogy a "ki legyen a király" kérdés nem aktuális, és ezt magam is igy gondoltam. Most viszont újra van olyan érzésem, mintha itt a Habsburg ház újra fényezéséről szólna az oldal. A ThunderBrave által linkelt szöveget elolvastam, és ez is egyfajta nézőpont, lehet benne némi igazság (bár az, hogy zsidó szármzású család lenne, egyetlen részletesebb forrás sem emliti-Ez gondolom megint csak a szokásos uszitás).A stilus is a jól ismert populista, egyoldalú, szidalmazó felhanggal.
Tény, hogy IV.Károly nem volt a legsikeresebb királyunk, de ettől megilleti az emlékezet. A királyi rend helyreállitása érdekében viszont véleményem szerint túl kell lépnünk a Habsburgokon, ami a jövőt illeti(lásd Habsburg György-MDF)Megint csak az Aranybullák egyikében foglaltakat citálnám(Tudom: hatályát vesztette)ami a királlyal szembeni fellépésre szólit fel, ha az saját népe ellen fordul, igazságtalan stb.A Habsburgok ezt a történelem folyamán többször is elkövették.Bár erről IV. Károly nem tehet...Béke poraira.

egy Tizlándzsás leszármazott

Alan Breck Stewart írta...

Kedves Névtelen! A Habsburg ház újrafényezéséről csak annyiban van itt szó hogy csak azt a "gyalázatot kell lemosnunk" amit a 20-as évektől a nyilasok, illetve a szélsőbal rárakott. A nyilasok mindig azt felejtik el hogy az általuk is tisztelt "nagy hazafiak" között sokan Habsburgpártiak majd legitimisták voltak. pl Széchenyi, Deák Ferenc, Apponyi Albert, Teleki Pál, Mindszenty bíboros stb.

Névtelen írta...

Kedves Alan Breck Stewart!

Nem tudom pontosan milyen szennyről van szó, amit le kell mosni (bár ez lehet, hogy csak történelmi tudásom hiányosságaiból fakad és nézzék el nekem).
Az én információm szerint IV. Károly lehet, hogy az utolsó királyunk volt, de ez nem jelenti azt, hogy jó vagy nagy király lett volna. Ha valaha lesz folytatása a királyság intézményének, a királyaink között ugyanúgy feledésbe fog merülni, mint más 1-2évig uralkodó királyaink az Árpád -Ház korai időszakából. Nem tett se túl sok jót, se túl sok rosszat.
Nem tartom szerencsésnek-a monarchia visszaállitása szempontjából- hogy restaurációs kisérlete emlékére szentmisén éreklyéjét imádjuk, mert visszatérése akkor és abban a helyzetben véleményem szerint az Országot veszélyeztette (kisantant reakció)
Azt, hogy a hungaristák, nyilasok és mások hogyan tisztelték és tisztelik a legitimistákat nem tudom, de a téma szempontjából lényegtelen, mert én nem vállalok velük közösséget.

egy Tizlándzsás leszármazott

Alan Breck Stewart írta...

Bocsánat. nem is állt szándékomban ilyet állítani!! IV. Károly apostoli király érdemeit az értelmetlen háború befejezéséért tett erőfeszítései (melyet árulás hiúsított meg), és a birodalom megreformálásának felismerése és sajnos kései elindítása miatt szokták méltatni. Azt is mondták róla hogy békeidőben nagyszerű uralkodó lehetett volna belőle, de a háborús időkhöz nem volt elég kemény.

Alan Breck Stewart írta...

Kedves Névtelen

Igazad van IV. Károllyal kapcsolatban, még ma sem egyértelmű a megítélése. Sőt politikai viták kereszttűzében áll.
Éppen ezért hit és meggyőződés kérdése hogy mit gondolunk róla.
Ahhoz hogy a Habsburg párti monarchisták álláspontját megismerd, segíthet Apponyi munkája:
http://data.hu/get/1471535/apponyi_jav.rar.html

Névtelen írta...

Kedves Alan Breck Stewart!

Nem tudom az árulás alatt mit ért, de ha Horthynak a visszatérés megakadályozását, akkor véleményem szerint nincs igaza. Minden oldal véleményét figyelembe véve személy szerint arra a következtetésre jutottam, hogy a Kormányzó Magyarország érdekeit szem előtt tartva tette amit tett. Az Antant nyilvánvalóvá tette számára(amelyre irásos dokumentum forditását a napokban olvastam valahol), hogy amennyiben a Király továbbra is "hivatalban marad" nem garantálja Magyarország biztonságát(magyarul ránkeresztik a kutyákat: kisantant). El lehet képzelni, milyen reakciót váltott volna ki, ha Horthy engedi a Királyt visszatérni. Egy állig felfegyverkezett Romániával,Szlovákiával, Szerbiával szemben lefegyverzett Magyarország szabad préda lett volna és ma nem beszélgetnénk azon, hogy ki árult el kit(azt se tudnánk, hogy létezett IV. Károly!).
Lehet, hogy Horthy megigérte IV. Károlynak, hogy visszaveheti a koronát, bár erre én semmilyen dokumentumot nem találtam. Kérem segitsenek: megnézném.
Arról viszont tudok, hogy Horthy többször figyelmeztette a Királyt, hogy MÉG NEM ALKALMAS A HELYZET a visszatérésre!

A fegyveres összetűzésben pedig azon legitimista vezető réteg beliek is felelősek, akik biztatták a Királyt, holott tudhatták, hogy a visszatérésből konfliktus alakul ki.
Kényszerpálya volt mindkét oldalon. Nem árulás.
Károly a rossz időzitéssel eljátszotta az esélyt, hogy valaha is visszatérjen. Ebben a játszmában Károlyra az ábrándozó, Horthyra a politikus szerepét osztották.Én igy látom.

Egy Tizlándzsás leszármazott