2010. jan. 8.

Krízisben, tömegdemokráciában kampányolni kemény krumpli!

A 2006-os országgyűlési választások idején több helyen bebizonyították, hogy rántott húsért, vagy más élelemért szavaztak vidéken az emberek. Jobboldal, de sokkal inkább a baloldal egyaránt kapott ilyen pofont. Idén válság kellős közepe (eleje?) van, nem telik. Meg aztán a kampánynak az eleje is van. Volna helyette azonban krumpli meg hagyma. Meg szabotázs és káosz. Mindegy, mi magyarok mindegyikre vágyunk úgy látszik.

Meg a kérdés; miért nem lepődünk meg annyira ezen?


2 megjegyzés:

DGY írta...

Nekem ez a "káoszt okoztak a krumpliosztás körül dolog" egy kicsit hasonlított arra, amikor az MDP kijelentette, hogy mindent komolyan kell venni szalmafronton, mert ott is dolgoznak az ellenforradalmárok. A kisnyugdíjasra gondoltam most leginkább, akit REÁLISAN meg lehet vásárolni kiló krumplival 60 év kommunizmus után is a demokratáknak. Esszenciálisan benne van a magyar múlt és a jelene is a nyamvadt köztársaságnak, az identitását vesztett "nemzetnek".

PHJ írta...

Ez is egy szempont - ahogyan Jules Winnfield mondta. Én arra gondoltam csak, hogy mennyire felelősségteljes egy döntés, amelyben minimális esélye, alapfeltétele sincsen az igazi mérlegelésnek, mert az alanyok ki vannak szolgáltatva.

[Csak a régi téma, tudom.]