2010. márc. 3.

A böjtről és a királyságról

Új szerzőnk van anyaportálunkon, a Regnum!-on, Fehér András személyében, aki egy elgondolkodtató és aktuális írással debütál a böjtről. E mellett pedig ajánljuk az e heti, nyomtatott Barikádban az interjút Pánczél Hegedűs Jánossal, amelyben a királyság helyreállítása, az államformaváltás és az alkotmánymódosítás összekapcsolása a téma.


Kommentelni persze itt is lehet.

28 megjegyzés:

Névtelen írta...

Akinek nincs barikád, az elolvashatja máshol esetleg? *-*

Nobilis írta...

Nem vagyok pásztor,nekem sincsen barikám :(

Alan Breck Stewart írta...

nekem is küldjétek át!!!!

PHJ írta...

Csak holnap jelenik meg. Még én sem láttam személyesen.

Alan Breck Stewart írta...

Megbámultam a köztársasági őrezredet és a velük Szombathelyre érkező Bajnai Gordon miniszterelnököt, majd megvettem a Barikádot.

Teljesen jó cikk szerintem. Ha most gazdag lennék lehozatnám az összes magyarországi újságban fizetett hirdetésként. (még a Cosmopolitan-ban is)

PHJ írta...

Nah, ez egy jó program lehetett; köztársasági őrezred és monarchista interjú. ;) Mondjuk ellensúlyozásnak nem is rossz.

A kis beszélgetésünkkor azon élcelődtek sokan, h lehet-e valami jellegzetes, szimbolumértéket adni az őrezrednek. De feladták, mert még _ez sem_ szimbolizálja a köztársaságot. Reménytelen a helyzet.

Nobilis írta...

Én is láttam őket,sőt Bajnait kb. 2 hete "szerencsém" volt látni a Szépművészetiben.
Az őrezred helyett szívesebben láttam volna királyi testőröket...:(

Alan Breck Stewart írta...

off és lol
Addig is örüljünk hogy a köztársaság megadta nekünk a maximális választás szabadságát (persze csak ami tőle telik) Fásy Ádám is miniszterelnök-jelölt.

http://url.moosaico.com/13776

PHJ írta...

Ez a konkrétabb emberek; "Én tehát nem a Fideszre, hanem Orbán Viktorra esküszöm föl. Ha engem kérdeznének, azt mondanám: kormányzói jogokat kell adni neki - különben nem lehet fölemelni az országot."

Makovecz Imre megmondta.

http://hetivalasz.hu/itthon/nem-leszek-jobbikos-27486/

Alan Breck Stewart írta...

Az jóaz!! Kormányzói jogkörnek csak királyságban van értelme!
Makovecz tehát titkos monarchista, meg kell hívni ide!
Tervezhetne Dénesfára valamit.

persze :-)

PHJ írta...

Szegény most ment csődbe, de azért díszdoktor lett Rómában. Ez aztán a tréfa az élettől. Sztem tervezne is talán, de ki fizetné ki? *-*

Vass Dániel írta...

Sajnos én is megvettem a barikádat, elolvastam A cikket, aztán elajándékoztam. Sírhatnékom támadt az egész újságtól. 2 oldallal előrébb azért ott volt a republikánus Szent Korona tan is. Mintegy ellensúlyozásképpen.
Remélem nekünk azért megmarad a humorérzékünk, és nem savanyodunk a jobbik szintjére.

Alan Breck Stewart írta...

Kicsit hasonlít a II. világháború előtti csendőrlapokhoz. Tulajdonképpen csak annyi hiányzik, hogy a reklámokon nincs feltüntetve hogy "megbízható keresztény kereskedőtől".

Külön tetszik a magyar gárdás modell úr a "főkapitány beszól" című cikkhez tartozó fényképen, és már be is jelentettem otthon, hogy venni fogok az egyik reklámban szereplő "rakamazi turulos, Árpádsávos, hímzett cipzáros pulóvert."

Utóbbi persze csak vicc. De azt továbbra is tartom hogy a mi cikkünk az értékes és hasznos. És annak a hírnek is örültem hogy Edelsheim Ilona grófnő jól van.

Zeniten írta...

Én a bárányfürdetődet ( :) )nem vettem meg, viszont múltkor elmulasztottam észrevételt tenni a postolásról: nagyon zavart "a Regina főhercegasszony gyászmiséje és ugyanott recenzió, ha már ott vagytok" című post... Megint a forma - tudom már lassan a forma-1 ben indulhatok, úgy az agyadra megyek: de né má! (Az apropó, hogy mulasztásom rám ütött vissza...)

Mindazonáltal ezúton is köszönöm az alapos kiegészítéseket írásomhoz.

PHJ írta...

A forma az adott; ez egy blog. Sztem a tartalmak ahhoz vannak igazítva, meg egy online médiumhoz. De ha vannak konstruktív megjegyzések, akkor mondd, mondjátok.

Zeniten írta...

Nem hiszem, hogy a nem összeillő postok szétválasztása technikai kérdés. Szerintem ez konstruktív észrevétel.

S azt sem gondolom, hogy egy liberális és egy konzervatív web2 felületen egyformák a szabályok. Sem fogalmazásmódban (remélem nálunk kizárás jár csúnya beszédért - ez is konstruktív), sem képvilágban, sem rendezettségben. Az rendben van, ha a hozzászólások elkanyarodnak - azt determinálja az a blogspot.

További javaslat:
A drupal (CMS rendszer - abban íródott a Regnum! is)blogján szokás, hogy elküldik a rossz helyre hozzászólókat. Szerintem hasznos lenne egy általános "hallottátok,hogy..." fórumot létrehozni a Regnumon, kitenni esetleg egy blokkba - és azokat, rászoktatni a felhasználókat, hogy oda írjanak ahová való. Technikailag segítek ebben - ha tetszik a javaslat.

PHJ írta...

Nem is technika, hanem tematika. A blog vélemény, élőszó, beszélgetés, nyílt forma és persze elkerülhetetlen a közvetlenség is sztem. Amit te mondasz, az egy tanulmánykötet, ami jó, csak nem itt és ide. Közvetlen beszélgetésben én nem tudom értelmezni a liberális / konzervatív jelzőket, de ez meglehet, h az én hibám. Elnézést érte.

A fórum jó ötlet, de sztem egy RSS jobb lenne, mert fórumozni már nem annyira szeretnek az emberek (valahol meg is értem). Vagy ez nem igaz?

OFF [Ezt majd meg kellene adnod, mert amit beszéltünk, az nem jó rendszer sajna. Kipróbáltuk.]

PHJ írta...

A Barikádot végre megvettem én is ( a negyedik újságosnál, mert mindenhol elfogyott). Jól megvágták az interjút, de a lényeg azért benne van, mondják mások. Hiszek nekik. A tematikába illik; Horthy, Szentkorona-tan, Zétényi, alkotmánymódosítás.

És köszönöm a gratuláló mail-eket. ;)

Zeniten írta...

Ez szerinted nem fórum?
Ki használ RSS-t? - ez körkérdés, én senkit nem ismerek (PHJ-n kívül). Én nem szeretem, hogy ezer vélemény, hozzászólás megérkezik hozzám - ha ráérek fellépek a böngészőbe.

[Ui1: nem tudom mi nem működött, az én oldalamon jól fut (mások kedvéért egy RSS megoldásról van szó)]

Ui2: A jelzőket látom, hogy nem érted - pontosabban nem akarod érteni. Így polulárisabbnak véled. Én pedig nem vagyok híve a monarchizmus népszerűsítésének, mert nép-szerű lesz tőle, nem nemes-szerű. Amit a cikkemhez írtál abban sokkal inkább magadat adtad, vagy a Milesben, mint ebben a "feleljünk meg a kor-elvárásoknak" bőrben. Tudomásul kell venni, hogy ennek a kornak nem felelünk meg - és tartani a lángot, mert közel lehet az a kor, aminek megfelelünk. A demokrácia válsága a levegőben van - de még nem a tudatokban, csak a tudatalattikban.
Számomra fura, hogy a nemzeti oldalon való reklámozástól, amit BGábor feszegetett mintha tartanál, közben pedig alapvető arisztokratikus viselkedési attitűdök felvétele is gondot okoz. Szerintem ha tisztán és hitelesen képvisel valaki egy elvet, ezt a lámpást nem rejti véka alá, akkor fénye elegendő, hogy arra forduljanak, akiknek szíve hajlik erre. Ez az agyi mesterkedés túl emberi, hogy kikkel szövetség, kikkel nem...

Megj: javaslom, hogy ez a téma legyen legközelebbi összejövetelünk egyik vitapontja.

Jó lenne, ha minél többen itt is nyilatkoznának e kérdésben.

PHJ írta...

OFF_az RSS sor nem másnak, hanem nekünk kellene, a R!-on. Feed most is van.

A cikkedhez a kommentárokat nem én írtam.

A megbeszélés alappal egyetértek. És értem mit mondasz, de mivel nincsen sajnos kikristályosodott monarchista stratégia, ezért sok minden lehetséges. A monarchizmus akkor tud erősödni, hogyha egy szellemi és akár egzisztenciális paletta lesz, így széles és gazdag lehet és nem egy örsi gyűlés mondjuk. Vannak kritériumok, természetesen, de ezeket sztem itt mindenki ismeri és tudja és nem is lépték át azt hiszem nagyon emberek. A médium jellegéhez való illeszkedést azonban fontosnak tartom.

Nobilis írta...

http://magyarnemes.blogspot.com/2010/03/iierzsebet-angol-kiralyno-magyar-osei.html

;)

Nobilis írta...

http://www.fn.hu/tudomany/20100305/arisztokrata_nem_penzember/

http://www.fn.hu/tudomany/20100305/egyidosek_magyar_kiralysaggal/

http://www.fn.hu/tudomany/20100305/elsok_lettek_egyenlok_kozott/

Érdekes cikkek,egyenlőre csak átfutottam őket.

Névtelen írta...

A cikket majd elolvasom neten pár hét múlva, nincs az a pénz, amiért megvenném Barikádot!
És ez a másik problémám is: biztos, hogy MINDEN felületet ki kell használni a monarchizmus népszerűsítésére? Ergo le is kell süllyednünk egy bizonyos szintre (szint alá)? A kérdés valós és teoretikus. Akár a Munkáspárt, akár a nyilasok lapjában is publikálna ha felkérnék??

PHJ írta...

Névtelen úr (kihez van szerencsénk?),

nem publikáltam, hanem riportot adtam.

A tematika nagyon is indokolttá tette (olvasson).

Elég sok felületet megragadok, ha kell. A királyság egy nemzetnek, egy országnak szól ugyanis.

Nobilis írta...

http://www.emperorcharles.org/index.html

Alan Breck Stewart írta...

Nagyon jó oldal, legalábbis a fényképanyaga egyedülálló!!!

Köszönet érte.
Jöhet a többi.

Zeniten írta...

Nobilis!

Tényleg nyitni kéne neked egy rovatot (A Regnum!-on meg is lehetne könnyen csinálni, és ott nem kéne copizni, egyből mehetne is az adott oldalra)! 1 hónap múlva már nem fogok emlékezni, melyik post-hoz kommentelted jó ajánlásaidat!

Persze kérdés vállalnál-é ily dolgot, sőt esetleg egy ilyen linkgyűjtödének a moderálását?

Nobilis írta...

Arra vállalkozhatom,hogy összegyűjtöm a lehető legtöbb a témába vágó oldalt. Tudniillik,hogy ezek nem véletlen felfedezéseim,hanem mindig valaki felhívja rájuk a figyelmem,én meg a tietek. :)