2010. márc. 18.

Monarchista bulvár?


Ma este a TV2 Aktív című műsorában az eldöntendő kérdés ez volt:"Ön szerint szükség volna egy magyar királyra?"SMS-ben lehetett szavazni. És a végeredmény ez volt: Igen: 79% Nem: 21%!

Bevallom, tipródok.

Ezek lehetnek a lehetséges megoldások;

1. Ilyen nagy lett a monarchisták egy négyzetméterre eső száma a TV2-ben.

2. Szimpla restaurációs puhatolózás. Habsburg György is a TV2-nél dolgozott! :)

3. Nyilván le akarták bőgetni a magunkfajtát, hogy lám, nincs támogatás - csak rosszul sült el.

4. A tv-s bulvárban vannak a legnagyobb monarchisták, akik a tömegkommunikációs szuperfegyvert vetik be.

5. A királyság a bulvárban már kész tény. A politika és a társadalmi diskurzus csak kaparászhat már.

Papp Gergely vezess minket a harcban!

11 megjegyzés:

Petrus Augustinus írta...

Nyilvánvalóan a TV2 mindig is egy legitimista adó volt. Most csak kinyílnak a nagy nyilvánosság előtt is.. XD

Nobilis írta...

Lehetne egy felmérést csinálni.
Miért szavazott Ön igennel?
- Ööö, Wellness hétvége a nyeremény.
- Ööö, mert király!
- Ööö,ööö.

Messzemenő következtetéseket azért ne vonjunk le. :) A király alatt még szerkesztők sem tudják,hogy kit/mit értettek,szerintem.

Azért szép dolog,hogy ilyen műsorokkal töltöd a szabadidőd. :))

Nobilis írta...

Még egy jó kérdés,amolyan prolis:
Kit választana (!) Ön a magyar köztársaság (!) királyának (!) ?
A Orbán Viktor
B Vona Gábor
C ifj. Hegedűs Lóránt

A legtöbb szavazatot kapott személy szavazatai közül sorsoljuk ki a két főre szóló afganisztáni wellness hétvégét és az éves Hócipő előfizetést. :))

Szavazni a 06 60 666-666-6-os emelt díjas (400 lej + óvadék) telefonszámon lehet.

Zeniten írta...

Lefáradtam tőletek!

Sajnos nekem nem ennyire a humorzsákom nyílt ki, inkább egy régi félelmem jött elő újra: mi van, ha ők csinálják meg, a saját emberükkel stábjukkal, eszközeikkel... Nyilvánvalóan keresztényellenesen, hagyományellenesen.

Nem bukhatnak: addig is nekik jó, utána meg le van járatva, megint egy-két generáció, míg újra felvetődhet a monarchista gondolat - de addigra már talán tényleg régészeti leletként lehet csak tekinteni rá...

Per Spegulo írta...

Ejnye Uraim! Minden hosszú út az első lépéssel kezdődik. És hogy ez az első lépés milyen, vonzó-e, hiteles-e, proliszagú-e (à la Nobilis barátunk), megítélésem szerint másodlagos.
Majdnem száz évnyi republikánus agymosás után nem várhatunk felkészült, harsányságtól mentes véleményeket - a média gyorstalpalón végzett munkásai körében sem.
Röhej országban humorosak a kérdések és a hozzászólások is.
De, ha kicsit sárga is, kicsit savanyú is, nekünk ez jutott.

Maga a tendencia a fontos - szerintem. Én még emlékszem - túl öreg vagyok - hogy a kádárista bulvár-sajtó farvizén hogyan evezett be a sikerbe a Béres-csepp. Ma már nem mondja senki, hogy annak idején Vitray igenis bulváros, botrányszagú, megosztó riportot csinált vele, mint ahogy a halimbai füves-tisztelendő úrral is. És? Ma mindkettő, mindkét termék a piacon van. Csak mert jó! Mindkettő. Mindhárom.

Névtelen írta...

Éljen a Király! Lemondott végre Király, a JOBBIK szóvivője! A jobbik mellett a Habsburg György az akitől kinyilik a bicska zsebemben. Messze esett az alma a fájától. Nagyon messze gurult. Amik a katolikus értékek fel nem értékelődnek, addig kár a monarchiáról ábrándozni. Ábrándozás az élet megrontója. VIRÁG

well írta...

Talán mégsem árt ábrándozni. Ha nincs előre-gondolkodás, akkor majd lesznek helyette kész helyzetek, jól/előre végiggondolt válaszok nélkül, fene nagy kapkodással. Lehet, hogy a TV2 eleve hülyét próbál a magunkfajtából csinálni, de mindenesetre az azért érdekes, hogy miért (és miért pont most) került bele újra a közbeszédbe a monarchia témája.

Névtelen írta...

Nem csak próbál, de már meg is hülyitették az embereket.Bocsánat, akinek nem inge ne vegye magára! Egyébként én nő vagyok, de úgy vettem észre, az urak jobban szeretnek ábrándozni. Szóval kell egy kis ábránd, mert az viszi előbbre a dolgokat, közelebb hozza a célt. De soha ne essünk azért a végletes naivitásba sem. Lássunk azért tisztán. VIRÁG

Loxon írta...

Zeniten-nek van igaza. Ez a TV2-s szavaztatás nem véletlen.

Dolgoznak már a királyság tervén. De ajánlom, hogy ezzel kapcsolatban ne legyenek senkinek túl nagy illúziói. Ez akár egy „ellenkirályság” is lehet.

Piedone írta...

Szerintem emögött semmi messzemenő stratégiát nem kell sejteni, pláne nem azt, hogy "ők" meg akarják csinálni a saját királyságukat. Mindenesetre jó érzés látni, hogy akárhogyan is, de valamennyire megjelenik a királyság fogalma nagyobb közönség előtt. Azt hiszem abban mindannyian egyetértünk, hogy a királyság visszaállításához az első lépés, hogy azt az emberek megismerjék. Nos, jelenleg ennek az első lépésnek az első lépéseit látjuk :-).
Nem szabad átsiklani afölött sem, hogy mi volt a kérdés. Királyra, nem királyságra vonatkozott. Nem mindenkinek evidencia, hogy az előbbi csak az utóbbiban létezik... Itt megint csak az ezen a blogon is számtalanszor kitárgyalt magyar autoritásigény tört fel. Kell "valaki", aki "rendet tesz".

Per Spegulo írta...

Nem szerencsés, ha egy koncepciót összekeverjük az "ábrándozással". Az "ábrándozó" koncepciótlan, a tervező a várakozó ember.
Az egyik földhözragadt - a valódi, a ténylegesen materialista; a másik egy valódi idealista, aki azt mondja: hiszem, mert hinnem kell. Hiszem, mert nem tehetek mást. Hinnem kell, mert a hit tesz emberré; nem a munka, mint ahogy Marx és hasonszőrű elvtársai sugallnák és amit annyira könnyű elhinni - mert ez is hit. Hit a semmiben.

"Amit erő és hatalom elvesz, azt idő és kedvező szerencse ismét visszahozhatja, de amiről a nemzet, félve a szenvedésektől, önmaga lemond, annak visszaszerzése mindig nehéz s mindig kétséges" (Deák Ferenc)