2010. márc. 1.

Mesterházy úrnak küldeménye érkezett



A fentebbi képeket egy olvasónk készítette és küldte el. Ahogyan említette, annyi keresetlen választási anyagot találni mostanában a postaládákban, hogy ő is kedvet kapott arra, hogy egy miniszterelnök-jelöltet tájékoztasson a saját meggyőződéséről. Úgy tűnik a küldeménye célba érkezett. Ha van visszacsatolás az üzenet után a címzettől, akkor mi mindenképpen hírt adunk majd róla.

25 megjegyzés:

Névtelen írta...

Megnézném, Dr. Senkiházy Attila arckifejezését, amint meglátja a "kampány-anyagot". Eszembe jut a dicső Napoleon, a nagy köztársaságpárti diktátor, kivivják a köztársaságot, majd rájön, h az rossz, és utána császárrá koronáztatja magát. VIRÁG

Petrus Augustinus írta...

Huhh, nem lennék most a helyében, jól megmutattuk neki!

Alan Breck Stewart írta...

Jézus szereti a szocialistákat is. Főleg ha még nem voltak lopós pozícióban.
Még a politikusok sem gyűlölik egymást (a háttérben mutyiznak együtt), csak a polgároktól várják el hogy a pártjukon kívül mindenki más politikust és pártot gyűlöljenek. Ez lényegében uszítás.

Az ötlet mindazonáltal jó, még jobb lett volna 10 millió példányban beszórni a postaládákba.

DGY írta...

Stílusosan korszerű megoldás. Innen a távolból is támogatom.

Nobilis írta...

Hej,de eltávolodott őseitől... :( Kicsit rossz érzés,hogy a nemesek közül mennyien (pl.Mesterházy,Gyurcsány,Szent-Iványi stb.) távolodnak el a helyes úttól.

Reina Nicolasa írta...

Jóindulatú keresztényi felvilágosítás Mesterházynak. Lehet, hogy e szórólapok hatására egész életszemlélete változik meg.

Nobilis írta...

Felkiált,hogy végre van gyújtós a kandallóba.
Ha jobboldali lenne,akkor talán változhatna a szemlélete,de egy baloldalinál??!!

Alan Breck Stewart írta...

Kivéve azt a pár (10?) ezer ex mszp szimpatizánst aki most a jobbikra fog szavazni. (mondta Tölgyesi Péter)

Várjuk a tegnap esti beszámolót, beszámolókat!!!!!!

Petrus Augustinus írta...

A tegnap nagyon király volt, kár, h nem jöttek azok akik nem jöttek.

Zeniten írta...

Szerintem ez nem monarchista tett.

Az ilyen inkább nevetségessé teszi az egész ügyet gyerekességével. Ez a "na jól megmondtuk neki" nem egy elegáns, nem méltóságteljes viselkedés.

Azért hiteltelen, mert azt sugallja, hogy mintha csak annyit akarnánk képviselni elveinkből, amennyi kényelmes nekünk. A méltóság nem kényelmes. Meg egy sor dolog, ami a monarchizmushoz kapcsolódik.

Libsik szoktak így polgárpukkasztani. Remélem az elkövető kinövi. Meg a blog is. Már bocs - támadjatok le nyugodtan. Akkor is tartozik a tartalomhoz egy forma.

Szávoszt-Vass Dániel írta...

Hát ha már a szórólapozás is polgárpukkasztás, akkor visszaviszem a tegnapi 400-500 db-t PHJ-nak és szalonnát sütünk a tüzénél... :)

Zeniten írta...

Valóban hasznos volt a tegnapi találkozó.
- jövőre veletek ugyanitt - de előtte meg kéne emlékezni a Bevonulásról, ha már időt szánunk ilyesmire. Utána jobb is a beszélgetés.

Időközben spontán és alkalomhoz kötött találkozások úgy tűnik mindenki számára szimpatikusak. Tapasztalatom szerint azonban a csak úgy összejárás hamar ellaposodik, ha nem támogatja valami origó: egy előadás, egy pontosan megjelölt téma, egy közös tett, ilyesmi.

***
A szórólap nem hülyeség pl. nemzeti összejöveteleken. Akik tudnak felénk lépni. De a pórnép celebjeinek minek? A profi politikus ma elüt az elittől (:D)
A többi meg elitta...

Ui: "a monarchista tavaszi ünnep" felvetést írja le légyszi valaki, hátha itt is jönnek jó ötletek. Szerintem legyen post, ne comment.

Letar írta...

Nobiis:
Ez így érdekesen hangzik. Forrás? Nagyon érdeklene például Gyurcsány nemesi származása.
Esetleg ismersz olyan fórumot, ahol ezt megbeszélhetjük, anélkül, hogy nagyon témától elütő lenne?

Letar

Alan Breck Stewart írta...

@PHJ
A beszámoló stilisztikailag megfelelő, de tartalmilag nem kielégítő.

Napirend? Elhatározások? Célkitűzések?

Egyetértek Zeniten-nel abban hogy a monarchista elkötelezettség együtt kell hogy járjon bizonyos minimális magatartási kritériumokkal, toleranciával. Későbbiekben megállapodhatunk ilyen alapelvekben. pl: jó monarchista nem csak faj fideszes, vagy turáni jobbikos lehet. (saját véleményem szerint ma minden párt egyformán rossz) Voltak a blogon látogatók akik baloldali meggyőződésükről beszéltek. Én nem sérteném meg őket akaratlanul mindenféle napi politikai személyeskedéssel.

Unknown írta...

PHJ:
1. Korszerűtlen a korszerűvel... tartalom és forma. Talán számodra a monarchista rapper sem abszurd, ha a bézbólsapkáján korona van - ebben nem értünk egyet.
2.
Minek írjam meg: a másikat sem tetted fel már 4 napja (keddre ígérted).
Szerintem az Ügy szempontjából fontosabb azon ott elhangzott pontokba szedett dolgok összefoglalása, mint valami egyéb post írása - az önhibájukon kívül távollévőket megtisztelve ezzel, és az ottlévőket emlékeztetve.
Ha előre felkérsz, jegyzeteltem volna - szokott lenni a közérdekre számot tartó üléseknek titkára/jegyzőkönyvvezetője. Még egy poros kis egyháztanács-ülésnek is... (Amúgy egy bölcsész jobb erre a feladatra, mint én).

ABStewart:
Teljesen egyetértek - a baloldalról sok ember számára szimpatikus az egyszemélyi irányítású rend (pl fegyveres erők balos tagjai), de libsi barátom is felfogadja a monarchizmus igazságát, csak "megvalósíthatatlansága" miatt van ellene.
Érdemes lenne különféle célközönségek megcélzását különvenni. "marketing"...

verena írta...

Akinek van hozzá gyomra... Véletlenül kapcsoltam oda. A Szent Korona-tan volt a "beszélgetés" témája. Kulcsár Péter történész állandóan a fásizmussal próbált kapcsolatot keresni.

A bevágott Hitleres képek is nagyon odaillőek voltak, és persze még véletlenül sem manipulatív szándékúak... :>

Amúgy itt van egyik firkálmánya a fent említett "úriembernek".

A fenti link pontosabban:
http://atv.hu/cikk/20100303_a_szent_korona_tan_1_resz

http://atv.hu/cikk/20100303_a_szent_korona_tan_2_resz

verena írta...

Árpád, nem Péter. Kulcsár Árpád...

Nobilis írta...

Közérdekű:

20. Jour Fixe der SGA

Erzherzog Wilhelm – der ungekrönte König der Ukraine

Vortrag von Univ. Prof. Timothy Snyder (Yale)

Als "Ivan Vyshivanyi" - "Ivan der Bestickte" - vom ukrainischen Volk verehrt und für die Zeit nach dem Ersten Weltkrieg als König der Ukraine im Gespräch, war Wilhelm Franz von Habsburg Lothringen zweifellos eine der schillerndsten Persönlichkeiten rund um die Zeitenwende von 1918. Im Weltkrieg noch Offizier des k.u.k. 13. Ulanenregiments und Rittmeister, stellte sich der in Istrien geborene Sohn von Erzherzog Karl Stephan schliesslich in den Dienst einer von der Sowjetunion unabhängigen Ukraine. In der Zwischenkriegszeit als Immobilienverwalter in Spanien tätig, verschlug es Wilhelm nach Wien. Geschickt gelang es ihm, einmal mit der einen, dann wieder mit der anderen Seite zu paktieren: Wilhelm versuchte zuerst, mit Hitlerdeutschland eine freie Ukraine zu verhandeln. Als dies nicht gelang, spionierte er für Grossbritannien und Frankreich gegen Deutschland. Nach dem Zweiten Weltkrieg wurde der niemals gekrönte König der Ukraine und bis heute dort verehrte Volksheld nahe des Wiener Südbahnhofs von der sowjetischen Bestzungsmacht verschleppt und kam schliesslich um 1950 in Kiew oder einem Gulag in Sibirien um.

Timothy Snyder, Professor für Geschichte an der renommierten US-amerikanischen Universität Yale und Autor einer Bestseller-Biographie über Wilhelm, wird uns zu dieser hochinteressanten Figur aus dem Hause Habsburg referieren. - Achtung: Dieser Vortrag ist in englischer Sprache!

Wann? – Freitag, 5. März 2010, 19.00 Uhr
Wo? – Café im Schottenstift (1010 Wien, Schottengasse 2 – Obergeschoß)

E i n t r i t t f r e i !

Nobilis írta...

http://www.ulrich-habsburg-lothringen.at/unterstuetzen/

Szávoszt-Vass Dániel írta...

Én ott voltam :)
Majdnem megruháztak minket, végigröhögtük az egészet. Könnyes búcsút vettünk az elvtársaktól, meg a nyugdíjashordáktól. Mesterházy mondott más hülyeségeket Deákról és Széchenyiről. De a demszky viccesebb volt, miszerint "1848-ban megvalósult a köztársaság a Res publika". Hergelte a jobbikosokat, úgy tűnt teljesen megbolondult. A rendőrök voltak ott a legértelmesebbek.

Névtelen írta...

Mesterházy Attila 2010. március
15-én:"...Tudjuk, hogy így gondolkodik a magyar társadalom többsége, hiszen azt a nemzetképet, amit a jobboldal festett, többször elutasította. A magyarok a köztársaságot választották, nem a koronaúsztató királyságot. A magyarok az alkotmányt választották, nem a Szent Korona tant. A magyarok a befogadást választották, nem a hazaárulózást és a kirekesztést. A magyarok, kedves barátaim, akárcsak 1848. március 15-én, ma is az összefogás és a haladás pártján állnak - hangsúlyozta..."

1.Bejegyzést írta Névtelen:
"Megnézném, Dr. Senkiházy Attila arckifejezését, amint meglátja a "kampány-anyagot"."

7. Bejegyzést írta Nobilis:
"Felkiált,hogy végre van gyújtós a kandallóba.
Ha jobboldali lenne,akkor talán változhatna a szemlélete,de egy baloldalinál??!!"

25. Bejegyzést írta PHJ:
"Mesterházy 15-én; "A magyarok a köztársaságot választották, nem a koronaúsztató királyságot!" - Ki tudja ezt értelmezni?"

Akkor most tulajdonképpen min is csodálkozunk?

Névtelen írta...

A 26. Bejegyzésben Vass Dániel írta:..."Mesterházy mondott más hülyeségeket Deákról és Széchenyiről."

Deákról a következőket mondta:

"Március 15-e annak a folyamatnak a jelképszerű állomása, amely már az 1820-as évek közepén, a reformkor kezdetével elindult, és amely 1867-ben, a Kiegyezéssel terebélyesedett ki. Ez a folyamat a nemzet modernizálásáról, a nemzeti modernizáció feltételeinek megteremtéséről szólt. Fontos és példamutató korszak volt ez. Példamutató, mert az ország vezetőinek egy közös célja volt: az, hogy Magyarországon egy sikeres polgári átalakulás menjen végbe, amely után hazánk elfoglalhatja helyét a fejlett európai országok között. Ez volt az a cél, amely minden véleménykülönbség ellenére összetartotta ezt a nemzetet.


A megfelelő pillanatot felismerni és megragadni, a magyar történelem egyik legnagyobb és legbölcsebb politikai teljesítménye volt. Deák Ferenc felismerte, hogy a jó irányba tett, higgadt, kompromisszum kész politika a nemzet modernizációjának az útját jelölheti ki a következő évtizedekre. Felismerte, hogy nem a kivagyiság, a szóvirágokon soha túl nem mutató nemzeti romantika segíti a legjobban az ország modernizációját, hanem a csendes, de konkrét tettek - mondta pártunk miniszterelnök-jelöltje.


Majd így folytatta: Deák annak bizonyítéka, hogy ha egy politikus képes felülemelkedni a napi politikai ellentéteken, és az ország hosszútávú érdekeit tartja szem előtt, akkor az idő őt igazolja. Hiszem, hogy csakúgy, mint a Kiegyezés után, a válság utáni Magyarország előtt álló út sem lehet más, mint a nemzeti progresszió útja! A józan haladás pártjaként nem képviselhetünk más programot!"

Most akkor elismerte, hogy a Kiegyezéssel létrejövő Osztrák- Magyar Monarchia a haladás útja volt az akkori Magyarország számára?

Szávoszt-Vass Dániel írta...

Ez mind szép és jó, de a Kiegyezés nem március 15.-én volt. Ha jól emlékszem. Ennyi erővel Felsőbükit és Széchenyi Ferencet is belevehette volna a beszédébe...
Gondolom amikor ők vannak a hatalmon, akkor Deákot éltetik, ha ellenzékben lesznek jöhet megint Petőfi. Szerintem ennyiben volt hülyeség amiről beszélt. Szerintem.

Szávoszt-Vass Dániel írta...

Mellesleg Mesterházy utolsó előtti mondata ez volt: Nem engedünk a '48-ból. Namármost ez hogyan jön Deákhoz?

Névtelen írta...

A történelemben egy nevezetes eseményt például jelesül Március 15-ét: sosem önmagában tekintünk, hanem az eseményt előidéző társadalmi folyamatok, az abban résztvevők, maguk az esemény szereplői, történései, körülményei és a következmények együtt határozzák meg azt. Legalábbis engem még így tanítottak történelem érettségire.

Ebből a szempontból egy közgazdásztól el nem várható professzionális módon beszélt Mesterházy Attila Deák Ferencről.

Bár önmagában a Kiegyezés utáni Osztrák-Magyar Monarcia elismerése
a Haza polgári fejlődése szempontjából- egy baloldali miniszterelnök-jelölt
szájából vagyis kvázi " a korona úsztató királyság és a Szentkorona-tan elismerése " - az előtte ebben a témában önmagát megcáfolva akár nekünk monarchistáknak hízelgően is hatna, ha nem tudnánk, hogy a beszéd közepén volt egy " Nem engedünk a 48'-ból! " kifejezés is.

Ez röviden "lefordítva" azt jelenti, hogy nem akarják átadni a kormányrudat még a törvényes választásokon sem.


Abban szerintem teljesen igaza van Vass Dánielnek, hogy "Gondolom amikor ők vannak a hatalmon, akkor Deákot éltetik, ha ellenzékben lesznek jöhet megint Petőfi.Szerintem ennyiben volt hülyeség amiről beszélt. Szerintem.

2010. március 16. 17:13

Vass Dániel írta...
Mellesleg Mesterházy utolsó előtti mondata ez volt: Nem engedünk a '48-ból. Namármost ez hogyan jön Deákhoz?"

Ebből a szempontból csak talmi csillogás marad számunkra, hogy láttunk egy szösszenetnyi elismerést a királyságról a baoldaltól nemzeti ünnepünkön.

Megállapíthatjuk, hogy a postaláda-küldemény nagy valószínűséggel célba ért, de a helyzet mint várható volt, nem változott.

Köszönjük Vass Dánielnek az értékes élménybeszámolót!

Megjegyzem Orbán Viktor úr is a
"Nem engedünk a 48'-ból!" kifejezéssel kezdte ünnepi beszédét március 15-én, de ez már egy másik történet!