2011. júl. 17.

II. Miklós cár és családja

Ma történt 93 éve, hogy bolsevik terroristák a jekatyerinburgi Ipatyev-házban kivégezték II. Miklós orosz császárt, családját, a család orvosát, három szolgálóját és kutyáját közvetlen közelről leadott puskalövésekkel és bajonettekkel. A terrorcselekményt egyes történészek szerint Lenin és Szverdlov kifejezett parancsára hajtották végre. Emlékezzünk az Orosz Orthodox Egyházban szentként tisztelt családra, hiszen tudjuk, hogy az egyik legbrutálisabb és legembertelenebb forradalomnak voltak az áldozatai, mely azután nyolcvan évre teljes sötétségbe burkolta a Föld több mint egyhatodát. Egy szentéletű, hazájáért és nemzetéért meghalni is képes jámbor emberről emlékezünk ma, aki a hagyományos, tekintélyelvű monarchia megtestesítője is volt.

A mai orosz katyvaszban és ebben a világban legyen iránytű az ő személye minden ellenforradalmárnak, minden józan embernek, aki küzd a jelenleg fennálló, szabadelvű-forradalmi rendszerek ellen. Emléke örökké élni fog!

Боже, Царя храни!

17 megjegyzés:

Studiolum írta...

Köszönet a megemlékezésért!

Petrus Augustinus írta...

:) Nagyon szívesen! Van egy jóval hosszabb cikk, még a tavalyi július 17-ére kezdtem el írni, meg a mai 7:30-as szent liturgiára is el akartam menni, de ezek mind nem jöttek össze a kaotikus hétvége miatt. Így most ennyi lett az utolsó lengyel királyról megemlékező bejegyzés, de talán a héten, vagy legkésőbb jövő július 17-én meglesz az a komlyabb bejegyzés. Abba több képet is tervezek. Ám Romanovékat soha nem felejtjük, Különösen Tatjána, Anasztázia, Mária és Olga miatt nem.

Arma Gedeon írta...

Ej, ez a melléütés az utolsó "lengyel" királyról...

Nemrég olvastam, hogy előkerült egy távirat, amin egy wall streeti főbankár adta ki az utasítást bolsevik beosztottainak a cári család kivégzésére, Leninnek ehez konkrétan nem volt sok köze, ő is csak végrehajtója volt bankárgazdáinak és rokonainak.
De ha már szóbajött az utolsó lengyel király, nem mellesleg Katalin cárnő bábja:

http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:1797_Stanislaus_II_Augustus_Poniatowski,_King_of_Poland_Le_Brun.PNG&filetimestamp=20080226174801

A lengyel wiki-cikken olvasható felirat szerint a királyról lemondása után készült képen a mellén szabadkőműves medál látható...

Emma írta...

"Nemrég olvastam, hogy előkerült egy távirat"

Legalább egy linket adhatnál. Vegyük már magunkat egy kicsit komolyan, nem a Kurucinfón vagyunk.

Arma Gedeon írta...

http://www.henrymakow.com/jacob_schiff_ordered_murder_of.html

"Jacob Schiff Ordered Czar and Family Murdered "

Emma írta...

Beleolvastam a könyvbe, amire hivatkozik:

"Az Európai Unió és a "szabad piac" mögöt ugyanazok a pénzügyi és szabadkőműves körök (a Rothschild, Warburg és Rockefeller családok), akik létrehozták a Szovjetuniót. Asztrológiai tudásuk birtokában egyre növelik titkos hatalmi bázisukat. Hivatalosan az asztrológia csak babonaság... Ezért aztán ne higgy el mindent, amit ezek a hamis hatalmak mondanak neked! Gondolkozz és megnyílnak előtted a világ titkai!"

Nem állítom, hogy tudom, mi az igazság. Csak azt tudom, hogy ha nekem sötét szándékaim lennének és világuralomra törnék, akkor én magam finanszíroznám az ilyen irományokat. Ezekkel lehet a legkönnyebben lebénítani az ellenséget. Lásd: alig 3-4 magyar Ottó örökös király temetésén. Erejük teljében lévő fiatal férfiak ahelyett, hogy CSELEKEDNÉNEK (még ha a cselekvés olyan könnyű és egyszerű is, mint rendes ruhát ölteni, felszállni a vonatra és kimenni Bécsbe), inkább otthon ülnek, obskúrus honlapokat olvasgatnak és áldozatnak képzelik magukat. Az állítólagos sötét oldal szempontjából nézve, ha nem lennének összeesküvés-elméletek, ki kellene őket találni.

Arma Gedeon írta...

Én nem olvastam a könyvet és biztos vagyok benne, hogy az összeesküvéselméletek jelentős része zavarkeltés. Azonban Schiff teljesen fősodor életrajzai szerint is finanszírozta pl. Japán oroszellenes háborúját, ami az 1905-ös orosz forradalomhoz vezetett és pénzelte a bolsevikokat. Továbbá fősodor életrajza szerint is személyes bosszúnak tekintette a cárizmus megdöntését a zsidóellenes pogromokért. (amiket nem kis részben a zsidók a hazával ellenséges tevékenysége váltott ki...)
Tehát teljesen beleillik a képbe, hogy miont finanszírozók, forradalomcsinálók akár a cári család kivégzésére is adhattak megrendelést a new yorki zsidó bankárok.

A mai uralkodói dinasztiák zöme, vagy egésze évszázadok óta ennek a bankár-okkult háttérhatalomnak a szövetségese, vagy kreálmánya. Például a brit dinasztia Pfalzi Frigyes és Stuart Erzsébet leszármazottja. Ők voltak a korabeli európai okkult tábor jelöltjei a cseh trónra, nekik volt szánva a szerep, hogy letaszítsák a római birodalmi trónról a katolikus Habsburgokat, de a fehérhegyi csatában 1620-ban alulmaradtak. Ezután ez az összeesküvő, álprotestáns kör a rózsakeresztességgel összefonódva összes hazai Habsburg-ellenes felkelésünk mögött állt, mint felbujtó, szervező.
Lásd: Yates: Rosicrician enlightenment és ennek nyomán sok hazai tanulmányt.

A királyság, mint intézmény szép dolog, de régóta meg van szállva a "sötét oldal" által...

Emma írta...

Hol volt Ön Ottó örökös király temetésének napján? Otthon ült és a bankár-okkult háttérhatalomról olvasgatott? Esetleg internetes fórumokon keltette a zavart a defetista hozzászólásaival?

A világ azé, aki cselekszik -- vagy legalábbis dolgozik. Ebben az országban nincs 10 ember, aki hajlandó lenne egy szalmaszálat keresztbe tenni az Ügy érdekében. Innentől kezdve teljesen mindegy, hogy az okkult háttérhatalmak mit machinálnak vagy mire adnak parancsot. Ha nem machinálnának, akkor se lenne itt semmi. Kommentekből nem lehet várat építeni.

Arma Gedeon írta...

Mi a gond? Ez egy blog, ahol lehet kommentelni, nem? A királyság eszménye szép dolog, az intézményt önmagában régóta felhasználják olyan erők, akik máskor épp királyságbuktatásban utaznak...

Reina Nicolasa írta...

Kedves Emma!

Nyilván aki legitimista, annak kiemelten fontos, hogy ott legyen Ottó örökös király temetési szertartásán, de esetleg van, akinek nincs pénze/ideje rá, szerintem őket nem kéne megbántani.

Az ottlét pedig, valljuk be, csak egy jelképes tett, ami bizonyára sokaknak fontos, de nem hiszem, hogy aki nem ment el, az semmit se tenne a hazáért.

Arma Gedeon szavaiban pedig sajnos sok igazság van. Elég, ha megnézzük a spanyol királyt. Nem hiszem, hogy Franco tábornok ilyen országot akart volna, mint ami ma sajnos a "katolikus" Spanyolország. :(

Emma írta...

Kedves Nicolasa!

Nem értek egyet Önnel. A teljesárú vonatjegy oda-vissza 26 euró. Ezt két nap alatt meg lehet keresni hólapátolással, gyümölcsszedéssel, takarítással, betegápolással. Ki kell venni egy nap szabadságot, igaz. Ha az ember nagyon akarja, akkor megoldja.

Ha egy szimbolikus tett sem megy, akkor mi lenne, ha valódi áldozatot kellene vállalni? Egyébként a tudósításokból úgy tűnt nekem, hogy a budapesti szertartáson sem volt tolongás. Aki nem volt ott, annak ez nem volt fontos, ennyi.

Ha éppen aznap kellett kórházba vinni a mamáját, vagy valami hasonló családi katasztrófa történt, az természetesen elfogadható indok -- de ne ámítsuk már magunkat azzal, hogy tömeges családi katasztrófák történtek monarchista szimpatizáns körökben pont a királyi temetés napján.

Spanyol király: mi közünk hozzá? Az legyen a spanyolok problémája. Mi törődjünk a saját feladatainkkal.

Arma Gedeon írta...

Nem vagyok itt törzsolvasó, lehet, hogy voltak itt korábban komoly elemzések is, de kedves Emma, a te hozzászólásod ellentmondani tűnik a blog címének:
GONDOLATOK a királyságról. Ennyiből nekem csak az jön le, hogy vannak, akiknek ezen már nincs mit gondolkozni, a királyság jó, a Habsburg-ház jó, egyszerűen helyre kell állítani a dinasztia királyságát, s a haza fényre derül. A nickemen linkelt blogom témája a gonosz szándékú háttérhatalmak által rénkkényszerített hamis történelemkép, hamis hősök, aminek főszereplői természetesen a Habsburg-ellenes "szabadságharcok" "hősei". Álljtom, hogy ha előítéletmentesen, csak a nemzeti érdeket keresve újragondoljuk újkori történelemünket, főtereink mai szoborállománya közel száz százalékban mehet valami eldugott szoborparkba. A Habsburg-démonizálás természetesen hazug és magyarellenes dolog.
De ebből nem következik semmi automatikusan a jövőre nézve, akik látnak fantáziát a királyságban, azoknak érdemes valóban elGONDOLKOZNIA a királyságról és tudniuk kell érvelni is ez ügyben.
Automatikusan nem lesz csodaszer sem a királyság intézménye, se a Habsburg-dinasztia ma élő tagjai, mert mindkettőre igaz, hogy rég a (többek között a mi hamis történelmünket is megalkotó) háttérhatalom markába kerültek. Ez alól Ottó sem kivétel, nyugodjon békében.
Kicsit tragikomikus lenne, ha a háttérhatalom jól ismert dialektikájával a sok kuruc álhős legyártása után a magyarokat most majd egy nekik dolgozó Habsburg-királlyal fogná be a saját szekerébe...
És ennek is vannak előzményei a dinasztiában...

Petrus Augustinus írta...

Mi a félreütés? II. Miklós volt (a kongresszusi) Lengyelország utolsó királya. II. Szaniszló után még öt királya volt Lengyelországnak. Ld. http://en.wikipedia.org/wiki/Nicholas_II és http://en.wikipedia.org/wiki/Congress_Poland ha már wiki linkekkel dobálózunk. :)

Nem tudom ki adta a parancsot a gyilkosságokra, még az is lehet, hogy azoknak a helyi kommancsoknak pattant ki a fejéből. Éppenséggel beleillhetne a képbe ez a zsidó bankár is, bár ezt a linket forrásként nem jelölném meg egy szakdolgozatban.

Arma Gedeon írta...

Szakdolgozatba én se ajánlanám és nemcsak azért, mert persze egy felületes összeesküvés-szájt... :-)
Bár az igazság az, hogy eldugott szakdolgozatokban akadnak ilyen érdekes dolgok, hazai "szabadásgharcosainkról" is.
A lengyel királyságot is kár volt a sok szabadkőművesnek a felkeléseikkel önsorsrontani, akárcsak nálunk.
Viszont a cári családot automatikusan valami szentségnek, szakrálisnak beálljtani az istentelen bitang haladárokkal szemben kicsit leegyszerűsítő. Inkább egy olyan modellben kell gondolkozni, ahol a létrontás fokozatosan támad és a korábban általa már "modernizált" intézmények is túl konzervatívvá válnak, ezért a "modernizáció" újabb hullámai már azt is támadják. Vagy színház az egész, gondoljunk mondjuk a Vatikánra...
A madridi buzik, stb. rutinosan szidják a rég zsidó-szabadkőműves kézben levő Vatikán fejét.
Az orosz cári családnak is sok tagja volt korábban a világrombolás élcsapatában, pl. "Nagy" Péter és több vakoló, vagy egyenesen illuminátus utóda. Ez ugyan nem minősíti II. Miklóst, vagy II. József sem Ferenc Józsefet. Csak érdemes a dolgokat a maguk komplexitásában nézni.

ultrajobber írta...

Ön túlságosan csak ellenesen, leleplezően nézi ezeket a dolgokat.

Bár mi is sok esetben tudtunk, vagy más esetekben csak sejtettünk dolgokat, de alapvetően nem abból indulunk ki, hogy a királyi dinasztiák valami eleve rossz dolgok lennének, hanem éppen az ellenkezőjéből, egy tradícionális szemlélettel, úgy, hogy ezeknek a dinasztiáknak hogyan kéne rendeltetésszerűen működniük.

Tehát attól, hogy a sötétség valamelyik dinasztia valamelyik tagjait kisebb vagy nagyobb mértékben elragadja, vagy befolyásolja, attól még adott körülmények között működhetnének a rendeltetésüknek megfelelően is, helyesen is. Ez lenne a célunk, és a vágyunk, hogy a dolgok ilyen irányba mozduljanak. Hogy a királyi dinasztiák visszanyerjék eredeti karizmájukat, hivatástudatukat, és aszerint lépjenek föl.

Arma Gedeon írta...

Természetesen én se tekintem a királyi dinasztiákat eleve rosszaknak. Csak arra mutattam rá, hogy érdemes a dolgokat a maguk komplexitásában nézni. Én is vágyok egy jó királyra.
Ehelyett valószínűleg egy rossz készül a trónra...

ultrajobber írta...

Erre sajnos minden esély megvan.

Üdvözlettel: 'jobber.