2008. okt. 29.

Köztársaság?! Inkább nem.

Monarchista ember nem nagyon rajong a mindenfajta népszavazásokért, meg felmérésekért meg ilyesmikért. A népet megkérdezik, aztán mond valamit, aztán megint mond valamit és abból aztán mindenki azt szűri le magának amit akar és lehet újabb vagy éppen régebbi politikai tőkét kovácsolgatni. Ez ugye alapvetően a népuralmi rendszerek kedvelt kis játéka, az meg ugye nem nagyon érdekel minket.

Mégis a minap két érdekes kérdőívnek az eredménye gondolkodtatott el, amelyek meg lehet tekinteni mindenkinek itt és itt. (Van annyira "reprezentatív", mint amennyire országos heti vagy éppen napilapok "közhangulatot" alapoznak, maximum a társadalmi minta egy kicsit homogénebb ebben az esetben.) Lehetséges kitörési pont a magyar királyság gondolatának az, hogy a köztársaság egyszerűen lejáratódik és ellehetetlenül itthon? A köztársaság itt volt sokszor, mindig besült a mutatvány, nem kell senkinek sem. Senki nem érzi majd sajátjának, a jelenlegi republikánus hatalmi elit meg nem tudja majd megtartani. Valami más kell. A magyarság visszatérhet az eredeti, saját magának alkotott államformához. Magyar Királyság - újra és még mindig.


(Csrrrrr. Ébresztő!)

Hipotézis ez, persze de a józan emberi csömör azért nagy úr lehet. Főleg nálunk magyaroknál. Ehhez kell az, hogy valakik ott legyenek a Nagy Reccs pillanatában és megfelelő alternatívát kínálnak fel azoknak, akiknek csak elegük van. A nemzetet visszavezetni saját magához. Krízis után katarzis. A köztársaság meg a történelem kukájába kerülhet, ahonnan előmászott.

23 megjegyzés:

Ultrajobber írta...

Ez már jó írás!

Egyre vigyázni: valakik meg fogják próbálni megakadályozni, hogy a leginkább jogosultak ott lehessenek a rendszer összeomlása után a megfelelő helyen.

Ilyen esetben már előre kisebb védelmi csoport(ok)ra van szükség.

A jelenlegi parlamentet mocskossága folytán semmilyen azutáni szerepkörben elképzelni nem tudom.Ilyen szerepe talán a V.L.-nek lehetne.Alkotmányozó nemzetgyűléssé alakul, és kikiáltja a monarchiát, törvényeket hoz a rendvédelmi szervek felállításáról(bizonyos alakulatok már most megfelelnek erre a célra-csak törvényesíteni kell őket), az esetleges ideiglenes államfői tisztség betöltéséről, gondoskodik a rend mielőbbi helyreállításáról, és a TRÓN BETÖLTÉSÉRŐL.

Nobilis írta...

"bizonyos alakulatok már most megfelelnek erre a célra-csak törvényesíteni kell őket"

Itt a Gárdára gondolsz vagy a nagybajomi karateklubra?

Ultrajobber írta...

-Magyar Gárda
-Nemzeti Őrsereg

+ egyéb önkéntes erők

Ultrajobber írta...

Jó lenne emlékeztetni, fölhívni a Magyar Gárda tagjait, hogy mire esküdtek azzal, hogy a Szent Koronára esküdtek: a nemzetre(a Szent Korona tagjaira) és a nemzetfőre(a király a Szent Korona feje).

Örökös királyunk pedig Habsburg Ottó, de nevezzük inkább illően koronahercegnek.

Az eskü kötelez.

Nobilis írta...

Mert szerinted tudják azok az agyhalottak,hogy ki is a koronaherceg,hogy mire esküdtek fel?

Ultrajobber írta...

Ezért kell bennük tudatosítani.

Egyébként a Nemzeti Őrsereg kaposvári honlapjáról jutottam át ide.

Tehát fönt vagyunk a honlapjukon,mint "érdekes blog".

Ez egyben kívánatos, és megtisztelő figyelem.

Innen üdvözlöm Őket, monarchista üdvözlettel: VÁRJUK A KIRÁLYT!

ULTRAJOBBER.

Névtelen írta...

Ultrajobber!

Sztem ez az egész Jobbikos , Magyar gárdás utcai harcos dolog egy nagy halom csőd. Ne hidd már legyél szíves, hogy kimondod a király nevét és akkor aztán minden azonnal megváltozik és szép és jó ország leszünk megint, mint II. András korában.
Hagyjuk már végre abba ezt a nemzetsirató, búsmagyar, menetelős-gárdás-jobbikos agybajt. Kérlek-kérlek, kérlek szépen ne gyere állandóan ezekkel a tökkelütött idiótákkal. Köszönöm.

Ultrajobber írta...

Ha meg sem próbáljuk, akkor valóban nem lesz belőle semmi.

Ultrajobber írta...

Részletesen:

Tudom, miért nem tetszik a Gárda.
Mert ez a hülye arvisura eretnekség bontakozik ki benne az erre fogékonyabbakban.

De azt azért ne állítsuk, hogy 2000 gárdista közül mind síkhülye.

Biztosan van köztük normális katolikus is, evangélikus, meg minden más, pl: volt munkásőr.
De a tény az tény, Ők esküt tettek a Szent Koronára, mely nem csak államiságunk jelképe, hanem annak megtestesítője is.

Mivel számottevő nemzeti radikális jobboldali van ebben a szervezetben, és bajtársi szervezeteiben, itt kell megpróbálni tenni valamit.
Nem mondom, hogy én sokat remélek tőle, de mivel ma még nincs Magyar Legitimista Fehérgárdista Szervezet, ugyanennyi, vagy jóval több emberrel, így velük kell beérnünk.Ha nem akartok, nem kell velük foglalkozni.Lehetőség csupán.

Ultrajobber írta...

De Békés Márton kérésére ezentúl mellőzni fogom őket.

Parsifal írta...

Kiváló cikk!

Gratulálok!

Nobilis írta...

"Magyar Legitimista Fehérgárdista Szervezet"

Fehérgárdista?


Bőven elegendő lenne Magyar Legitimista Szervezet is.

Névtelen írta...

Ave!

Az a ti bajotok, hogy nem tudatosul bennetek a királyság alapideája a HIERARCHIA.

Magyarországon egyetlen életrevaló katonai szervezet van ez pedig a MAGYAR NEMZETI ARCVONAL, ha tetszik, ha nem.

Én monarchistának tartom magam, de belátva, hogy a királyság Király nélkül nem igazi királyság. Az elitista, hierarchikus szemlélethez ez a Hungarista csoportosulás áll a legközelebb.

Az eszméjükkel nem minden részletében értek egyet, de a normalitáshoz ők állnak a legközelebb.

DE nálunk mindenki saját elméletet gyárt és szervezetet és nem képes elfogadni, hogy az összefogáshoz nem kis főnökök kellenek, húszmillió szervezetből, hanem Egy, akit királyi jogokkal kell felruházni, amíg az igazi Király eltudja foglalni a helyét.

Még egy dolog, a Király azért nem fog visszatérni ebben az életben már soha, mert az emberek már alattvalónak is alkalmatlanok és nem képesek felfogni, hogy nem attól lesz valaki Király, hogy Jóska Pistát a kocsmában egy csapat hülye megválassza!

Névtelen írta...

Feltűnően tartózkodtok a zsidók szerepének tárgyalásától, pl. a jelenlegi "válság" -ban játszott szerepükről.

A Magyar Gárda (lásd a honlapjuk, igazi demokráciáért "harcolnak") és a Nemzeti Őrsereg (lásd 12 pont) egy vicc!

Nobilis írta...

Semmi bajom a zsidókkal,azokkal van bajom,akik minden féle baromságot kitalálnak és a zsidók nyakába varják.

Ultrajobber írta...

"Még egy dolog, a Király azért nem fog visszatérni ebben az életben már soha, mert az emberek már alattvalónak is alkalmatlanok és nem képesek felfogni, hogy nem attól lesz valaki Király, hogy Jóska Pistát a kocsmában egy csapat hülye megválassza!"

Ebben sajnos van igazság.
De monarchistaként a társadalmat is alakítanunk kell, nevelnünk, ha úgy tetszik, hiszen a zsidó népet is nevelte Isten, több száz éven keresztül, hogy alkalmas legyen egy általa megfogalmazott feladatra.
A Barikád fórumán erre is ki fogok térni bővebben.

Ultrajobber írta...

Holnap megírom az Igazságot a barikádon.
Érdemes lesz figyelni.

Nobilis írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Nobilis írta...

www.vitam-et-sanquinem.blogspot.com -ra feltettem egy hírt Kárpátaljáról.
Ha gondoljátok fejtsétek ki gondolataitokat a témáról,a térség lehetséges jövőjéről.
kösz.
üdv.

Névtelen írta...

Nálunk az a baj, hogy nincs egy olyan, száműzetésben élő királyi család, akit adott pillanatban visszafogadna az ország. Ahogy van a franciáknak, a görögöknek, a románoknak, szerbeknek. Még ha abban közmegegyezés születne is, hogy Magyarországon legyen ismét alkotmányos monarchia, abban egészen biztosan nem, hogy ki uralkodjon. A Habsburgokat a magyarság sose fogadta el saját királyának.

Az pedig végképp keresztülhúz minden számítást, ha az abszolút antidemokratikus és magyarellenes ultrajobbosok a zászlójukra tűzik az ügyet. Ugyanúgy ártanak ennek is, mint a határon túli magyaroknak vagy egy esetleges, jövőbeni határmódosításnak.

Névtelen írta...

«Mennyi hazugság ebben az úgynevezett demokráciában! Csupa nagyhangú puffancs. A nép az úr. Hol? S ki az a nép? s milyen az urasága? az-e, hogy szamarakat vesz a nyakába? A parlament is mily kritérium nélküli gyülekezet! Kik kerülnek oda be? Van-e arra kiválasztás? Ha valahol, hát itt kellene szelekció. Nos és milyen az? ez az egész irreális világ, ez az egész kritikátlan összetévesztése az absztrakt gondolatoknak a konkrét valósággal, hogy pl. demokráciának vagy egyenlôségnek mondjanak állapotokat, s folyamatokat, melyek szavak tartalom nélkül, megbosszúlja majd magát, fôleg abban, hogy képtelenségnek bizonyul; s maszk mögött járó hitványságával, melyet a tömeg végre is fölfedez, megrendíti a bizalmat az igazság s az erkölcsi rend iránt. Most a hazugság uralkodik! Az újságírás is csupa hazugság; a stílusa túlzás, szuperlatívuszok s szenzációk torlasztása, lelkiismeretlen szószátyárság. Mi lesz a közönségbôl, melyet ily moslékon tartanak?» «Facér vagyok, nincs nemzetgyűlés, felborult a helyzet; a hangyaboly sürög, a vezérhangyák izzadnak mérget. Tisztára komédia; s ez az a híres demokrácia. Látni ott is, az embernek van verekedési ingere; vagy a kocsmában adja ki, vagy pl. a nemzetgyűlésben. Kellett nekem ez a panoráma, hogy a homo sapiens-nek insipiens betéteit megismerjem. Nagyon kevés a bölcseség a világban s az igazi értelmesség; még kevesebb az erény s az eszményi magaslaton való állás.»

In Prohászka Ottokár: Napló.

Névtelen írta...

Igen, sajnos. És ami még inkább sajnos: nekem nagyon úgy tűnt, hogy egyáltalán nem tartotta sokra s nem tisztelte Ferenc Józsefet. Ferenc József sem kifejezetten őt, benső tanácsossá is csak IV. Károly uralkodása idején nevezték ki.

IV. Károllyal kapcsolatban így írt:
«A királyt Tihanyba vitték s az ország rángatózik; indulatok járják, - szomorú motívumok, a magyar királyságot sirató búgások! S az a korona? Mintha koponya, üres karika volna, s rúgják vagy gyerekek játszadoznak vele! Tisztelet, emberek, tisztelet; legyetek a hagyományok színvonalán; ne csússzatok le, mikor a korona ügyét s klenódiumát tárgyaljátok, öltözzetek föl ünnepi ruhába, a nemzeti bánat gyászába, a nagy fájdalmak komolyságába. Hiszen az enyészet angyalának szárnysuhogását hallom e nemzetgyűlés termében. Csonka ország, fogoly király, s még csonkaságunkban is mi rákényszerítve, hogy alkotmányunkkal ellenkezzünk!»

Névtelen írta...

A zsidósággal nekem sincs bajom, sőt egyet közülük sokra tartok Otto Weiningert.

Tegyétek fel a kérdést magatoknak, kinek a kezében vannak a bankok, az újságok, a telekommunikáció stb. és mellesleg, ha a szabadkőműves felforgatókról beszélünk nagyrészük zsidó leszámítva a segítő díszgójokat.

Mellesleg Ferdinánd királyi herceg is tudta és József Ágost királyi herceg is tudta, hogy a felforgatóerők felelősek a Monarchiák széthullásáért. És tisztában voltak vele, hogy nagyrészük zsidó.

A magyar nem tudta levetkőzni nomád lelkét 1000 év alatt sem, így jó eszközök voltunk, vagyunk a felforgatóerők kezében.

Mellesleg Ő Felsége II. Ottó Császár-Király tevékenysége a II. világháború alatt és utána is felettébb gyanús. Minden tiszteletem az övé, de vagy saját akaratából állt a rossz (a szövetségeseket értem alatta) oldalra vagy kényszerítették.

Ha az utóbbi igaz akkor nagy bajban vagyunk.

Habsburg-Lothringen József Ágost királyi herceg kitartott mellettünk.

Az emmigrációban próbálta a horthysta, hungarista, legitimista embereket összebékíteni, mintegy felettük állva, a magasabb cél érdekében.