2009. ápr. 21.

Ajánlók - érzelmek, ha zengenek (REV)

Alfons Mucha kiállítása tekinthető meg Budapesten a Szépművészeti Múzeumban, amelyről érzelmes konzervatív szemmel Parsifal értekezett. A kiállítást mi is ajánljuk persze (Ezzel az ajánlóval szeretnénk inteni hellót azok számára, akik esetleg úgy gondolták, hogy maszonfóbok vagyunk - tekintettel arra, hogy Mucha nemcsak festő-, hanem maszon mester is volt.) Ágoston Balázs keményen nekiment anno a Magyar Demokratában (!) a köztársaságnak , ami monarchista szívnek kedves lehet ma is; "Ez a köztársaság. A silányság, az irigység, az önzés, a szűklátókörűség, a napról napra gondolkodás köztársasága. (...) Köztársaságot ordítanak, letegezik az elődpárt által felakasztott Nagy Imre szobrát, s közben suhog a készenléti rendőrség gumibotja. Köztársaságot ordítanak, amiben csak a brancson kívüliek mindennapos gondja közös, a haszon azonban csak az övék. Köztársaságot ordítanak a söjtöri lakomaasztal mellől, a harmincötezer forintos gyurcsányos reggelik mellől, a fincsi whiskeyk mellől, Mallorcáról, az Apró-birodalomból, az Altus-birodalomból, miközben magyarok tömegét teszik utcára a külföldi multicégek. Köztársaságot ordítanak, és hajbókolnak Moszkvában, megköszönve a "felszabadítást", hajbókolnak Brüsszelben, Bukarestben, Pozsonyban és mindenütt, és csendre intik a nemzeti érdekről beszélőket.". Csak remélni tudjuk, hogy sokan elgondolkodtak, meglehet Balázsnak ki kellett volna mondania a királyság érvényét is, nemcsak a TV Maciét, akit persze mi is sokra tartunk, mondjuk Sólyommal szemben ;D. Talán legközelebb az is lesz. Barcsa Gábor írásait általában mindig ajánljuk, vizionárius posztja most is jó lett. A Lex Sacra amúgy is kemény most, mert az aktuális vitában (modernizmus vagy sem?) eléggé keményen odatette magát, egy katolikus tradicionalista Raymond Marcin írás közlésével és az Antimodernsita Eskű újraközlésével. Érdemes benézni a Fontolva Haladóba is, egy kis dialektikus materializmus kritikáért (köszönet a támogatásért nekik, és az IGEN-nek is!). A KTK-ből most csak Carl Schmitt megemlékezést ajánljuk, mert arról nagyon sokan megfeledkeztek, és talán itt sem mindenki tudja, hogy Schmitt úr megkerülhetetlen (a kihallgatási jegyzőkönyve Nürnbergben igazi kuriózum). Verena báró Jósikás összefoglalóját úgyis mindenki kötelező anyagként abszolválta itt, úgyhogy linket sem kap. Na jó, mégis. Amekkora hátast dobtunk azon, hogy a Führer születésnapját a nemzeti (?) radikális Kuruc.info megünnepli (YouTube-os videókkal!), addig megint jót mosolyogtunk a Náczivadászon, aki méltóképpen ünnepelt. Merje valaki azt mondani, hogy a radikáléknál nincsen humorérzék. Egyébként meg minden tökmindegy, mert egy csodaló (ahogyan az angolok hívják a Budapest Bullett) megmutatta, hogy jó magyarnak lenni, gúnyhatáron innen és túl, nekünk együtt. NYERT OVERDOSE ÚJRA!!! Pezsgő pukkanhat.

5 megjegyzés:

Reina Nicolasa írta...

Üdítő látni a szomszéd város, Várpalota gyönyörű Szent István-festményét. :)

Kedvenc művészem Alfons Mucha, egy kedves barátnőmmel el is megyünk a kiállításra. Valamint előszeretettel varrom a képeit gobelinben. Kiplakátolnám néhány képét szívesen az osztályomban, hogy na, ilyen a nő. Néhányunkra sajnos ráférne.. De nem akarok senkit se bántani.

A kuruc.infót pedig nem igazán lehet komolyan venni. Valahogy úgy tekintek rá, mint a "nemzeti oldal" blikkjére. Csak az a baj, hogy vannak, akik még mindig onnan veszik a szellemi táplálékot.

Ultrajobber írta...

Most őszintén, a kurucon általában tömény negatív dolgok vannak, azt szellemi tápláléknak tartani, hát ezért olyan a mai fiatalság, amilyen.

Persze, meg kell mutatni a rossz dolgokat azoknak, akik nem hiszik el, de ha táplálkozni akar valaki, mégpedig internetről, akkor inkább olvassa a katolikus tradíciót, vagy kérjen napi evangéliumot.

Ultrajobber írta...

Tudom, PHJ, azért annyira nem vagyok ostoba.Ez inkább kuruc kritika to"lem.Bocs.

Reina Nicolasa írta...

Persze hogy felismerem, minden nem idevalósi vendégemnek ezt mutogatom nagy büszkén :D

kajafas írta...

Ha már ajánló:
http://www.demokrata.hu/heti-hir/mi-jeloltunk