2012. febr. 13.

Befagyott a Duna...

"...Csatázni? Egészséges ember sántákkal és vakokkal verekedjék?  
Mert nyomorékok, jóindulattal kell közeledni hozzájuk..."


A progresszív oldal győzelme a felvilágosodásban állítólag az ész diadalát hozta magával. Állítólag. Sajnos ebből semmi nem látszik. Nagyon nehéz észérvekkel vitatkozni olyanokkal, akik szerint az a társadalmi fejlődés non plusz ultrája, amikor olyan emberek vezethetik az országot, akik nem értenek hozzá. Érthetetlen. Az ilyen embereknek ott van a Schmitt Pál, de valamiért vele is bajuk van. Egy idő után belefárad az ember annak magyarázásába, hogy 1 köztársaság meg 1 köztársaság az nem három, hanem kettő. És most még a Duna is befagyott. A nép tudatlanságát elmélyítő, majd azt alaposan meglovagló Népszava már rá is ugrott a témára. Jég a Dunán= koronázás. Jaj.


Most komolyan? Tényleg el kell magyarázni értelmes (?) felnőtt (?) embereknek, hogy Magyarországon soha az életben nem koronáztak meg senkit a Duna jegén?  Még I. Mátyás királyt sem.

Mátyás királyt 1458. január 24-én, a Duna jegén királlyá választották. Koronázására 6 év múlva került sor, Székesfehérváron. Ahogy Safranek a Macskafogóban találóan megjegyzi "Mint az köztudott". Úgy látszik mégsem az. Csupán ennyit kellett volna megtanulni az általános iskolában, a cikk megírásához, kedves "progresszív" oldal. Az pedig csak ráadás, hogy Magyarország 1687 óta örökös királyság, ami azt jelenti, hogy az utolsó "választott" királyunk I. Lipót volt. A cím azóta örökletes. Így akár fenékig is befagyhat a Duna, akkor sem fog senki királyt választani. 

/az idézet Hamvas Bélától származik - A Bor filozófiája c. műből/

Nincsenek megjegyzések: