2008. nov. 28.

Elhullajtott magok, ha csíráznak (REV)


Az embert néha nagyon pozitív meglepetések is érik. Ilyen volt, amikor a Károly-misére készülődve a mailboxom két nap alatt jelentősen megduzzadtak, a "Lélekben veletek vagyunk!"-típusú üzenetek például. Nem vártam őket, és mégis nagyon jól esett. De ilyen volt nemrég az is, amikor bóklászva a hálózaton, blogokat nézegetten és észre kellett vennem, jelentősen megnőtt azon bitek száma, amelyek monarchista tartalommal telítettek. (Bocsánat, ha egyszer-kétszer a minden csecsemőnek minden vicc új esetéről van csak szó.) Sokfajta a monarchista megközelítés ezeken az oldalakon, a hitvallás és érvelés a királyság mellett, de jelen van és szerény véleményem szerint az oldalak száma egészen konkrétan és biztosan nő.

Alább egy kis összefoglaló olvasható éppen ezért ezekről az oldalakról származó írásokból, kedvcsinálónak másoknak is, illetve kis baráti reszpektként (szép magyarsággal), mindazok iránt, akikkel egy csónakban evezünk. Így érzem legalábbis. Remélem persze, hogy nem tévedtem nagyot, vagy nem bántottam meg valakit. Aki meg kimaradt, az szóljon. (Külön oldalra mutató linkek a jobb oldalon olvashatóak. Hol másutt?! ;D)

+++

Mi elfelejtkeztünk sajnos megemlékezni az utolsó orosz cár, II. Miklós és családjának tragédiájának évfordulójára. Az utolsó orosz cár - akit mártírsorsú családjával együtt az ortodox egyház szentként tisztelt - lánya, Olga nagyhercegnő halála előtt ezt írta naplójába; "Apa arra kér engem, hogy mondjam meg mindazoknak, akik hűek maradtak hozzá, hogy ne akarják őt megbosszulni, és ne engedjkék ezt másoknak sem. Ő mindenkinek megbocsájtott, és mindenkiért imádkozik. Ne álljanak bosszút önmagukért sem, gondoljanak arra, hogy azzal csak a világot most uraló rosszat erősítenék. A gononoszon pedig a gonoszság nem, egyedül csak a szeretet győzedelmeskedhet.". Szerencsére Stalker azonban nem feledkezett meg erről a szomorú, de fontos évfordulóról, ezért legkésőbb most mindenkinek nagy szeretettel ajánlom ezt az írását szemezgetésre. A blog alcímében pedig javasoljuk, hogy a konzervatív szó után legyen jelen, az "ellen" szócska is, az valósabb mindenképpen, tekintettel az ottani tartalmakra. (És megnyugtatóbb számunkra is.)

+++

Van olyan, hogy "rejtett monarchista"? Gabrillo valami ilyesmi azt kell, hogy mondjam. Bőszen nekimegy a modernségnek (kicsit Evolára hajazó címmel), a demokráciának, a liberalizmusnak is és e mellett konkrétan monarchista. Gondolták volna? Na, akkor itt az ideje. Motörhead, IV. Károly, és húzzanak a balosok a vérbe. Szimpatikus, mi? Nekem is, főleg, hogy bevallottan rendszeres olvasója Monarchista Gondolatoknak.

Kicsoda Czelder Orbán? Ohó. Egy kuruc brigadéros volt. Khm. Nem, egy mai fiatal monarchista, akinek vannak jó meglátásai, mégha mostanában pihenteti is a blogját, mert el van havazva. Mindenesetre az oldalon érdekes, hogy egy fikázás kapcsán lettünk olyan nagyon jóban. De, mint annyiszor mondtam, én bírom a kritikát (főleg, ha nem is engem céloz közvetlen).

Mit csinálnak a magyar konzervatívok? Teát isznak és diskurálnak a világ dolgairól, engedve anglomán hajlamaiknak, és osztják az észt, aki erre vevő. Guénon után, László Andrástól csak remélhetőleg távol, több hosszt is ráverve a Flódnioriumra (Libertórium, azoknak, akik csak így ismerik), kis pulzáló szigetecskét (gyönyörű képzavar) léterehozva e hon netes placcán. Figyelem! A legjobbak néha a kommentes pengeváltások! EZÉRT a kis csekélységért viszont örökre szívembe zártam őket.

Bibó híres mondását kifordítva egy kicsit, az ellenforradalmár sem fél. Erre nagyszerű példa Ferikéék blogja, akik úgy magyarkodnak, ezeddig, hogy öröm nézni. Nos, csak remélni tudjuk, hogy nem kell sokáiog sötétben bújkálniuk, ellenkezőleg. A köztársaság reménykeltően rohad, Uraim, csak keveseket érdekel.

Parsifal úgy látszik jelenleg alszik, de ennek ellenére, aki tömény tomizmusra, legitimista állhatatosságra, kőkemény tradi katolicizmusra vágyik (meg aki nem, az is), az megkaphatja. Parsifal kardja szeret metszeni (itt is), kár, hogy sokat kell vágni egy-egy csapásra, mert a gaz nagyon sok.

A Viribus Unitis annyira jól cseng, hogy Parsifal mellett, Anders is ezt választotta névnek, meglehet előbb. Ő is szeret minket, aminek nagyon örülünk. Régi és egészen új egyaránt helyet kap itt, szerencsére a tekerményes alcím, sokkal földközeli tartalmat mutat.

Van-e élet a Pannon Front középső "magyar tradicionalista" szakasza és a mai Északi Korona mellett és után is? Van hát, ahogyan egy harcos mondja, az evolai cinóberösvény magyar csapásán. Volna ugyan itt mit tisztogatni (Hamvas Béla és Istóczy-t együtt ünnepelni kicsit durva), de ezzel sokan vannak még így. Azt gondolom, hogy itt egy kereső embert olvashatunk, akinek sok jó felütése van, de erősen befolyásolni hagyta magát - kritika nélkül - a fenti organumoktól. Monarchista kitételeiről azonban elismerően szólunk, de kérjük, hogy ne csak egy írást szeressen ennyire ezen az oldalon, mert akkor talán máshogyan tekint például a nyilasokra is.


Legfrissebb hajtásunk, minden magyar monarchista legszínvonalasabb videó beszállítója, Verena nevéhez fűződik. A labda magas, hiszen a magyar konzervatív politikai legnagyobbjainak az írásainak a megjelentetésére vállalkozott az egyik legaktívabb magyar monarchista. A régiek, akik talán a legnagyobbak is, természetesen kőkemény monarchisták voltak, akik ezt nem gazdasági-, vagy éppen valamifajta "hurráegzisztencializmusból" tették, hanem azért mert felelősnek érezték magukat a magyar nemzet alkotmánya és állama iránt, amely csakis a királyság lehetett. Milyen érdekes, de mindannyian megkérdőjelezhetetlenül dinasztia-, és királyhűek is voltak. Régi szép idők, amikor még a Köztársasági Pártot pár hónap alatt úgy betiltották, mintha mi sem történt volna. A csírályát is eltaposták, azt hihetnénk. Pedig.

+++

Összegezve.

Uraim, köszönjük, hogy vannak és, hogy itt és most vannak! Jó lenne összezárni, erősödni, egységesedni, egymást segíteni és okulni egymás erényeiből és hibáiból. Én nem szándékozom lankadni, kérem, hogy Önök se tegyék.

Várjuk a királyt!

6 megjegyzés:

tevvton írta...

Aber lieber Monarchista,

nézze meg figyelmesebben a tea-kör posztjainak szignóit és esetleges disclaimer-eit. A nyugodt hangulat mögött radikális világnézeti különbségek húzódnak meg, és nem is mindannyian értünk egyet minden posttal (mondom mint egy ottani, ám mostanában mással elfoglalt, szerző). Sőt.

Az észosztás vádja jogos (nekünk ugyanis annyi van, hogy másképp túlcsordulna), de az általánosító Guénon-László-gyanúsításért a magam nevében tiltakozom. Felháborodottan.

Loxon írta...

Én is tiltakozom, amiért Tevvton gyanúba keveredett. Különösen Guénon miatt. :>

Egyedül engem lehet az egész Tea-Körből azzal „vádolni”, hogy egyáltalán olvastam László András műveit. Hogy ettől közel vagy távol lennék tőle? Azt nem tudom.

Olyan „távol” semmiképp sem, hogy szégyellnem kellene gondolatainak ismeretét. Olyan „közel” szintén nem, hogy bárkinek is a követője volnék.

De a gondolatrendőrségnek üzenem, hogy nem félek a gondolatviperáiktól. :>

tölgy írta...

Én ezt a Lászlót nem ismerem, de tewton és loxon engem is felettébb zavarnak.

[....l..]

Loxon írta...

Enyhülünk, enyhülünk.

Névtelen írta...

twtn to all:
pax.

Laszlo urat Loxonyra biznam. Olvastam ugyan ... de nem hiszek neki. Aki a sovinizmust sch-val irja (mint o), az nagyobb tevedeseket se vesz eszre. Persze ez grammatik-nacizmus :)

Loxon írta...

Tevvton, jó is, hogy rám bízza.

Ch-val, Tevvton, nem sch-val, ugyanis Chauvin francia volt.