2009. febr. 6.

Ajánló - magyar monarchista kortársak és a magánvélemények problematikája (REV).

Az alábbiakban mindenki épülésére ajánlok egy alaposabb írást a választói monarchiáról Lőrincz András klaviatúrájából. A leszűrt konzekvenciák, az ismert és kevésbé ismert történelmi példák alapján, nagyon elgondolkodtatóak. Ajánlom Barcsa Gábor nem sokat lacafacázó írását is a Lex Sacra blogon, amelyben sokakat - főleg akik a nemzeti radikális oldal felől találták rá az elfeledett királyságunkra - foglalkoztató kérdésekre egyszerű és határozott válaszokat ad. Virulens kortárs magyar monarchizmus, kérünk több ilyet másoktól is!

Végül talán nem is annyira off topikként - ha a korábbi kommenteket nézem - ajánlom Csabrendeki kőkemény írását a könnyűzenéről - kőkemény konzervatív álláspontból. E mellett, vagy ezután, de semmiképpen sem e helyett, ajánlom magamat is, amúgy "szubkulturálisan". Ezek mellett pedig a Konzervatív Tea-Körön ajánlom újra magamat a Szent X. Pius Papi Testvériség (FSSPX) négy kiközösített püspökének visszafogadásával kapcsolatosan kirobbant botrány (Williamson püspök szerencsétlen holokauszt revizionista nyilatkozata) apropóján íródott anyagommal. A szituációban maximálisan ez a kis blog, reményeim szerint e kis magyar monarchista közösség jelentős része is, támogatja a Szentatyát, az Egyházat egységesítő törekvésében. Ahogyan ma Ft. Kovács Ervin atya, templomos rendi káplán egy - egyébként régi rítusú - szentmisén megfogalmazta; Szent Péter utódjával megeshet - ahogyan a Szentírás megfogalmazta - hogy botránykővé válik, ez azonban nem tántoríthatja el attól, hogy a hit igazsága mellett kiálljon. Ebben az írásomban én is igyekeztem kiállni a Szentatya törekvései és harca mellett és támogatni őt. (Katt a képre!)


5 megjegyzés:

Csabrendeki írta...

Köszönöm.:)

Névtelen írta...

http://index.hu/politika/belfold/1989/2009/02/07/koronaval_vagy_anelkul/

Ultrajobber írta...

Ha igazak a hírek, a Pápa arra akarja kötelezni a püspököt, hogy az fogadja el teljességében a II. Vatikáni Zsinat tanításait.

Ultrajobber írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

Richard Williamson püspök meghurcoltatása szégyen! Mellette is ki kéne állni!