2011. okt. 24.

IN PROPRIA VENIT ET SUI EUM NON RECEPERUNT

A tavalyihoz hasonlóan szikrázó napfény fogadott minket a szántóföld közepén álló, apró ligetben rejtőző kápolnánál. A minden évben megrendezett Károly-misén idén kerek évfordulót ünnepeltünk. 90 éve szállt le az ezidáig utolsó magyar király lélekvesztő repülőgépe a sopron vármegyei Czirák és Dénesfa között.

Itt ezen a csendes helyen - távol a fővárosi hangzavartól, a hétvégi nyálkás ködös kosztól és piszoktól és a tömegtől, ami ellepte ott az utcákat - misére készülődött egy maroknyi, királya előtt tisztelegni kívánó hívő. Érkeztek öreg hölgyek Dél-Tirolból, érkeztek hagyományőrző viseletben bécsiek, sőt innsbruckiak is. Eleget téve a Károly Király Imaliga meghívásának tiszteletét tette nálunk Fernand Franck nyugalmazott luxemburgi érsek is. Jó volt szétnézni a gyülekezőkön, s talán a Jóisten is így tett, amikor széthajtotta fölülünk a felhőket. 

A mise kezdetén egy apró repülőgép szállt át a liget fölött, mintegy emlékeztetve minket arra, miért is vagyunk mi ezen a Szent Helyen. Mise után pedig mindenki hivatalos volt a Ciráki étterembe egy közös ebédre, ahol éppen a dél-tiroli hölgyeket kaptuk társaságul. 

Szeretettel adjuk közre a Károly-miséről készített felvételeinket, egyben arra bíztatva mindenkit, hogy ne sajnálja az idejét jövőre és jöjjön el egy ilyen felemelő összejövetelre.


































Nincsenek megjegyzések: