2012. jan. 17.

Csak egy kérdés reménytelibb nevek kapcsán



Széll Kálmán terv a pénzügyi stabilitásért, az adósságterv elhárításáért. Magyary Zoltán program az új közigazgatásért. Darányi Ignác terv a mezőgazdaságért. Remek. Ígéretes nevek.

Nem lehetne egy ifj. Andrássy Gyula terv a közjogi reformért is? Akkor mindenki hátradőlhetne már végre és meglenne, amire 1944 óta várunk; jogfolytonosság.




5 megjegyzés:

Stami írta...

Ez tetszik.
Amúgy lex Apponyi csak Schmitt Pál hiányos nyelvtudása miatt nem lesz. Pedig igény és szükség is volna rá.

Nemzeti mez írta...

Ha én a fekáliára azt írom fel, hogy I. Ferenc József apostoli királyunk, akkor az nektek elfogadható? Csak mert itt úgy látom, hogy valamiféle sznobizmus uralkodik: ha már tetszetős a név, akkor jó. Szerintem meg gyümölcséről ismerszik meg a fa. A Fidesz nem éppen monarchista, de úgy látom, hogy a monarchistáknak elég ilyen hangzatos névadás.

Per Spegulo írta...

"Nemzeti mez" egy lényeglátó. Mi szükség már akkor orbánviktorokra és horvátcsabákra, de akár gyurcsányferencekre is? Semmi, majd a nemzeti mezbe öltözöttek megmondják. Nomen est omen.
Üljön le fiatalúr, elégtelen. Nem csak tanulni kell otthon, hanem tudni is. Már megbocsásson a talán szokatlan kioktató hangnemért, de rászolgált.

Per Spegulo írta...

Egyébként először azt hittem, hogy a Darányi-terv Darányi Kálmánról kapta a nevét.
De hát az ember annyiszor csalódott már, hogy ez meg sem kottyan.

Ez a folyamatos binominális namenklatura egyébként csak egy dolgot jelezhet, hogy a kormányzat a legteljesebb identifikációs válságban van. nem hiszi el magáról, hogy valami építőt is tudna mondani a társsadalomnak, ezért a nemzet nagyjairól nevezi el, támogatja meg az egyébként soha végre nem hajtott terveit.

Felőlem akár Gömbös Gyula terv, vagy Rákosi Mátyás terv is lehet, a legitimációs válságon és a mondanivaló hiányán ez nem változtat.
Olyan ez, mint amikor valaki nem akar káromkodni, és azt mondja: "azz-istókjét", vagy a"kkuttya-fáját". Amit akar mondani (ha és amennyiben akar!) azt nem lehet, amit meg lehet, azt nem akarja.
A kör bezárult: alkotmányos, legitimációs vákuum-kormányunk van. Némely szempontból rosszabb, mint a kommunista. Mert a kommunistáról tudjuk mit ér, és ha lopni fog az nem meglepetés, ha gyilkol, az nem szokatlan, ha hazudik, hát ilyen a természete.
Az "alkotmányosdi" is ugyanezt az elmekórtani problémát fejezi ki.
Ideje lenne a kormánynak kollektíven felkeresnie Csernus doktort. Hátha ő segítene a narkomániájukon.

Névtelen írta...

PHJ, a poszt teljesen érthető volt. Sajna vannak azonban (nem is kevesen), akik nemzeti mezbe bújnak ugyan, de a nemzeti nyelvet már nehezen értik. No, de ez nem csupán az ő hibájuk - a közoktatásé is. Szerencséjükre a "B-középbe" nem intellektusuk alapján válogatják a legényeket. :D