2009. ápr. 23.

"Válságkezelő királyok"?! A te anyádat!

A II. Magyar Köztársaság gazdasági-, és politikai válságkezelésre szorul jelenleg. Van is egy "válságkezelő kormánya", ez most ilyen politikai (marketing) projekt, így most jobban el lehet adni, hogy ne legyenek új választások, mert a szoci-komcsik kikerülnének a kübliből. Válság van. Kezelni kell azt. Jönnek a szakemberek, megmondják, hogy hogyan kell. Jó lesz, majd nekünk, de fájni fog. Korábban megírtuk, hogy a Magyar Királyságban ez hogyan ment, most azonban arra lettünk figyelmesek, hogy a Hét Gonosz Manó műsorában "nagy válságkezelőkként " magyar apostoli királyokat (I. Károly Róbert, III. Béla, I. Szent István), és a Királyság miniszterelnökét (Bethlen István), illetve egy miniszterét, a Haza Bölcsét (Deák Ferenc) emlegetik.

Tök jó. Ennek most akkor örüljünk?

Nem igazán. A politikai talking head show-ban butaságokat beszélnek. Bethlen István hozott jelentős intézkedéseket a válság elhárítására, de megbukott. Deák Ferenc nem egyszerűen egy (gazdasági) válságot kezelt, hanem a Magyar Királyság helyzetét igyekezett újradefiniáltatni, aminek az eredménye az Osztrák-Magyar Monarchia megalakulása lett és egy páratlanul virágzó korszaka a magyarságnak, I. Ferenc József királyunk uralkodása alatt. I. Szent István királyunk szerényen csak magyar államot alapított (újpogányoknak most kuss legyen!), ami most a csőd szélén táncol éppen. I. Károly Róbert egy káosz szélén álló országot épített újra, szerény véleményen szerint ő harmadikként, ha a második honalapító IV. Béla királyunk volt. Caroroberto alig tudott magyarul élete végére is, de azért a magyarokat Európa vezető nemzetei közé emelte az anarchiából, fiára pedig olyan királyságot hagyott, amelynek nagyságával Európán kívül is számoltak. III. Béla királyunk, aki a Bizánci Császárság trónörököse is volt, és akinek a kettős keresztünket és a hivatali írásbeliséget is köszönhetjük, pedig felemelte a királyságot újra Európa élvonalába az Árpád-házi ellenkirályok civakodásai után.

A kérdés az, hogy ezek "válságok" voltak és ők ezt "kezelték-e"? Farkasházy Tivadar válasza egyértelmű; "Mindegyik válságkezelő volt ba****g, akkor miért húzogatják magukat?". Ez most kinek szólt? Tartok tőle, azoknak, akik politikailag akarják ba******i a jelenlegi köztársasági miniszterelnököt, akinek, jó magyar republikánus módjára, megint sikerült lábbal tiporni a népszuverenitás általuk nagyra tartott eszméjét és gyakorlatát a kinevezésével (pártmutyi). A királyok ugyanis nem egy kríziskommunikációs gazdasági válságkezelést végeztek, hanem országot-, és vagy dinasztiát építettek. Valamint organikusan szemléltek mindent amit a királysággal kapcsolatos; a múlt a jelen és a jövő egyetlen személy uralmában összeért és egy személyben a nemzetet felemelték. Erre képes lenne egy ügyeskedő üzletember? Hm, nem is jó a kérdés. Erre van most igény, azaz kereslet? Aligha. Szent István államalapítása nem azt jelentette, hogy olcsóbb lesz a kenyér, hogy lesznek nagy állami projektek a haveroknak, drága projektreggelik, vagy éppen kampányolásban majd el lehet számlázni a konyhabútort is. A királyok építettek, amire a köztársaság eddig képtelennek bizonyult a modern korban. Adjunk egy sanszot nekik? Inkább magunknak adjunk újra egyet, nekik meg egy nagyot. Addig olvasgassa mindenki Szent István királyunk "válságkezelését", főleg a Miniszterelnök and Co. betéti társasága; "Ha találkozik valaki a tehetősbek közül hitetlen, romlott szivü, eskütörő, hiteszegett ember, keze vesztével fizessen hitszegéseért vagy váltsa meg kezét ötven tinóval. Ha pedig közrendü ember szeg hitet, vágják el a kezét vagy váltsa meg tizenkét tinóval, és bőjtöljön, mint a kánoni törvény parancsolja. (...) Mivelhogy Istenhez méltó dolog és igen jó az embereknek, ha kinek-kinek az ő szabad szándéka szerint folynak élete napjai, annakokáért királyi végzésből rendeltetett: hogy ezentul senki az ispánok vagy vitézek közül szabad embert szolgaság alá vetni ne merjen. A mit ha ki gőgös merészség ösztönéből tenni bátorkodnék, legyen tudtára, hogy tulajdonából váltja meg; a mely váltság király és ispán között oszoljon, mint a többi. De ha valaki, eddig szolgaságban tartatván, törvény előtt keres oltalmat az ő szabadságának és megtalálja azt, éljen csak a szabadsággal, és a ki őt szolgaságban tartja vala, váltságot ne adjon."


Megj. A videóban lévő feliratokat nem mi tettük bele.

16 megjegyzés:

gabrilo írta...

Ó, b*szmeg, Fajkasházy már megint szakért. Náluk mindenki "válságkezelő", mert ha a haladásban valami meghibásodik, azt ugyanúgy ki kell cserélni, mint a csippet a gépben, és akkor majd a "gép működik tovább". Az alkotó meg pihen.

Kéri Lászlót meg ezért az interpretációjáért ("kívül van a politika hagyományos értelmezésén", vö. kényszerpálya, szakértőség stb.) terjesszük már föl még egy szürke kardigán díjra!

admin írta...

Kéri László, aki politológusként az MTA Politikai Tudományok Intézetének tudományos főmunkatársa, ott a kormányzás és a demokrácia a fő területe. Mit keres ő most itt? És miért mond nagyon okos emberként ilyen hülyeségeket?! Már nem is fizetnek olyan sokat a Heti hetesben, h ez megérné. Vagy még többet, mint egy támogatott, senkinek sem kell könyvért? A szürke kardigánt még osztlyák G.? Azt hittem ez egyszeri volt 2004-ben. Fajkaszházin nem annyira lepődtem meg, ő a legjobb a szakmájában. A pöszítő ex-főszerkesztők között biztos így is van.

Ultrajobber írta...

Ha már ennél a hetiheteses színvonalnál tartunk, hagy említsem meg, mit olvastam nemrég:

A nagyonkonzervatív mdf-es Herényi Károly állítólag gyakori vendége a Hit Gyüle(-vész hadának)kezetének.

Tudjátok, a Vidámvasárnapos, szentszellem megszállós szektának.

És akkor még Habsburg György mindig ott van!

Lehet,hogy majd o"t is beszervezik?

Más:

(Eddig hittem a választásokban, hogy majd talán a Jobbik változtat, de amit ott is látok:
egy homoszexuális exkommunista világcsavargó zsidó a favorit, hát menjenek oda, ahonnan jöttek.)

Ja, amúgy láttátok az új titokminisztert v.melyik este az MTV-n?

Hogy az mit nem rángatkozott össze-vissza, lekörözte még Gyurcsányt is, annyira mondta, hogy demokraták, meg demokrácia, meg a köztársaságot szélso"ségesek veszélyeztetik...........

Ja igen.

Szólhattam volna, hogy hányás elleni tablettát vegyetek be, mielo"tt ezt a kommentet elolvassátok.

gabrilo írta...

phj,


Asszem, van még.
Válogatás az folyik:)))
http://szurkekardigan.blog.hu/

Nobilis írta...

http://index.hu/bulvar/2009/04/23/elozetesben_a_baratnojet_lefejezo_gardista/

Eddig is egy büdös csürhének tartottam a gárdistákat és a Jobbik hívőket.... Ezek után már embernek se...

admin írta...

G.,

nice. Kellemes hagyomány. Kéri rulez!

Nobilis,

ha múltkor megvédtem egy republikánust, akkor most gárdát is védhetek; nem a hivatalos Magyar Gárda volt, ahonnan a palit 2008-ban kinyomták. Hanem a nyilasokkal kokkettáló Dósa-gárda tagja. Ami persze olyan mérvadó médiumoknak, mint a Bors mindegy is.

Névtelen írta...

Gratulálok!
Amilyen vadliberális megjegyzések itt néha megjelennek az csodálatos. Nobilisnak ez a megjegyzése is árnyalt ítélőképességről tanúskodik. Nyilván azért fejezte le a barátnőjét az illető, mert gárdista volt (hogy melyik szervezeté, az most mindegy), oda eleve pszichopatákat vesznek fel, mert azokból lehet igazán jó tömeg- és sorozatgyilkost képezni. Mást se csinálnak ezek csak ölni tanulnak, meg gyilkolásznak.
Nem gondolkoztok azon, hogy az SZDSZ mellé betársultok? Lehetnétek mondjuk Szabad Monarchisták Demokrata Szövetsége.
És együtt retteghetnétek a nyilas veszélytől, meg károghatnátok a szélsőségesekről (Jaj a Jobbik!Úristen nyilasok! FIDEEESZ!) És írjatok valamit a romák elleni merényletekről, mégiscsak szörnyű, hogy itt mindig megölik őket...
Na puszi és maradtam rózsaszín üdvözlettel!

admin írta...

Névtelen Nagyon Okosgyerek,

köszönjük szépen az építő hozzászólást. Még több Kurucinfót kívánunk az életben és legyél boldog.

Ultrajobber írta...

Emberek!

Nagyon kérek mindenkit(legalábbis a nemzetben gondolkodókat)
NE ÖLJÜK EGYMÁST!

Mostanában, akivel személyesen szoktam beszélni a környezetemben, szűkebb, és tágabb környezetemben egyaránt, és általában véve idősebb, bölcsebb emberektől hallom, mindenki kivétel nélkül azt mondja, hogy a válság háborút fog hozni!

Legalább a magyarok ne öljék egymást, ha már mások erre készülnek!

Gondoljatok bele: mi majd megdöglünk a fronton valahol egy új donkanyarban, itthon meg ki marad?

A romák.

Legalább egymást ne öljük, ha nyilas, ha monarchista, ha gárdista, ha fideszes, ha jobbikos.

Solymosi Bertold írta...

"Nem sok embert ismerek, aki esetleg jobb nálam" - Mi is az öreg szakmája?
Humojista, köszgaszdász, matematikusz, ujszágíjó, ovejdosz szakéjtö...

Mint a sajtóhoz közel álló személynek, van némi ismeretem ezen szakmákról. Farkasházy általam ismert és elismert, továbbá a mindkét szakmában országosan elismert (!!!) pályatársait testközelből figyelve egy dolog biztosan állítható: biztos, hogy a legjobb közgazdász-tervmatematikus, hiszen az aligpéldányszámos nem mellesleg eladhatatlan és avítt lapjára ki tudott számolni és számoltatni évente 50 millákat az adófizetők pénzéből.

De azt a mondatot, hogy "Nem sok embert ismerek, aki esetleg jobb nálam" - se egy valamirevaló humorista, se egy normális újságíró soha ki nem ejtené a száján.

És akkor még milyen messze járunk az alázattól!

Ők már csak döglött lovak... beléjük rúgni is kár!

admin írta...

KH.

sztem nem árt olyan lovakat is rugdosni, akikről mi talán tudjuk, h döglöttek és csak a hasuk felpuffadtsága okán nagyon, de mások nem. Hm?

admin írta...

http://kis-kunsag.hu/hun/s_!news/i_szubjektiv_20/i_valsagkezelo_kiralyok!_-_egy_monarchista_gondolata_558/t_Szubjekt%C3%ADv%20-

Ultrajobber írta...

Üto"s lett, gratulálok!

Egyébként 106 éve született José Antonio Primo de Rivera(1903-1936) a spanyol Falange megalapítója, spanyol hazafi.

De elkelne most nekünk is egy ilyen ember!

Ultrajobber írta...

Ja, és egy ilyen mozgalom.

Per Spegulo írta...

A vájságkezelőkhöz két megjegyzésem lenne:

- az első (ezt talán egy 'újságírónak' nem kellene mondanom) az nem tisztességes játék, hogy addig soroltatom a neveket, míg valakit csak ki nem nyög a másik, aki beleillik az én praecontceptio-mba.

- a második, hogy Kéri az alábbiakat sorolta fel: Deák, Bethlen István, Károly Róbert, III. Béla (? mint válságkezelő). Ezeket az urakat az különbözteti meg a most általuk análisan agyon fraternizált Bajnai Gordon Györgytől, hogy az általuk kezelt válságot nem ők okozták, hanem csupán kezelték (de kiválóan kezelték).

- harmadik: úriember - pláne televízió műsorban, nyilvánosan nem szitkozódik. Ezt azért írom, mert ez az "úr" egyfolytában abban a színben tetszeleg, hogy ő a szocialista, a balos intellektuel. Hát, köszönöm szépen! Ez az ország ezeken a káromkodó okoskákon veszett el és azokon, akik első blikkre óvodást és királyt letegeznek (Szanyi et. legutóbbi benyögése: 'Ez egy paraszt!')

Kéri elvtárs azért még elmondhatta volna, hogy az ún. Ideiglenes Kormányoknak nem lett jó vége sosem; sokszor a tagjait is kivégezték - sajnos csak később.

És mi az, hogy nem akarja a Bajnai György Gordon, hogy szeressék? Hát, nem azért lesz valaki kormányfő, hogy megvalósítson valamit, sikert érjen el, és hogy újra megválasszák. Mert számomra a többi csak mentegetőzés, önigazolás, borzasztó hiteltelen környezetben.

Primo de Riveran kívül nem ártana egy El Caudillo sem, és az biztos nem Bajnai György Gordon lesz.
(Miért írom ki a teljes nevét? Hogy a rokonsága szégyellje magát miatta, hogy ilyen gyermeket nemzettek.)

admin írta...

Chui,

öröm, hogyha ilyen vitézek is lesznek a Rendben újra, mint te...;D